“Ντρίπλα” από τον Κασσελάκη: Ζητά έκτακτη συνδρομή από τους βουλευτές και τα στελέχη για τα χρέη Ιουνίου σε «Αυγή» και «Κόκκινο» ύψους 375.146 ευρώ

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης παρακολουθεί ομιλίες συνέδρων, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποιείται στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Mία ημέρα μετά από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως θα δώσει 20.000 ευρώ για να βοηθήσει την κατάσταση που οδήγησε στο κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» έρχονται στο φως πληροφορίες πως ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά από βουλευτές και στελέχη έκτακτη εισφορά προκειμένου να καλύψει τα έξοδα των κομματικών ΜΜΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενημέρωση προς βουλευτές έγινε μέσω SMS ή email, χωρίς να είναι σίγουρο ότι το μήνυμα το έλαβαν όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Συγκεκριμένα έκτακτη εισφορά από τους ευρωβουλευτές, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζητά ο κ. Κασσελάκης, μετά το λουκέτο στην καθημερινή έκδοση της «Αυγής».

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικονομική υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έστειλε αργά χθες το βράδυ επιστολή στους βουλευτές του κόμματος, ζητώντας τους είτε να προχωρήσουν σε δωρεά, είτε να συνάψουν δάνειο, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα του Ιουνίου τόσο για την «Αυγή», όσο και για το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Σήμερα, εστάλη αντίστοιχο μέιλ και σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Κάνοντας την αρχή, ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε χθες σε δωρεά 20.000 ευρώ, το ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό δηλαδή, ενώ με την κίνησή του καλεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να βάλουν πλάτη στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το μήνυμα προς τους βουλευτές αναφέρει:

«Σύντροφοι, συντρόφισσες

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα μας, επιτάσσουν τη μέγιστη δυνατή οικονομική συμβολή όλων μας. Σας παρακαλούμε να συνδράμετε είτε με δωρεά, είτε με σύναψη δανείου, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για τα Μέσα του κόμματος, συνολικού ύψους 375.146 ευρώ».

Η Βούλα Κεχαγιά

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λειτουργήσει με «μαύρο» χρήμα, «δεν συνιστά κάποιου είδους υπαινιγμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν λειτούργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο», τόνισε η εκπρόσωπος του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο Action 24.

Πρόσθεσε ότι «η ΝΔ χρωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και το χρέος αυτό αυξάνεται κατά 30 εκατομμύρια τοΝ χρόνο», ενώ «την ίδια στιγμή, διεξήγαγε την πιο ακριβή προεκλογική καμπάνια σε όλη την Ευρώπη». «Πού τα βρίσκει όλα αυτά τα χρήματα το κόμμα του κ. Μητσοτάκη;», ρώτησε η κ. Κεχαγιά.

Σε συνέντευξη της στο Talk Radio ανέφερε ότι η πρόταση που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για διαχειριστικό έλεγχο στα κόμματα από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών συσχετίζεται με τη συζήτηση για τα οικονομικά των κομμάτων που βρίσκεται στην επικαιρότητα αλλά και με το γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία την προηγούμενη εβδομάδα ώστε να αναρτώνται στη Διαύγεια και οι ρυθμίσεις χρεών κομμάτων και πολιτικών προσώπων πέραν των ισολογισμών, «η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία μας και αρνήθηκε να το κάνει».

Ανέφερε ακόμη ότι η πρόσκληση που απηύθυνε και χθες ο κ. Κασσελάκης για όσους θέλουν να στηρίξουν οικονομικά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτή και απολύτως διαφανής.

Ως προς το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» είπε:

«Η οριστική απόφαση είναι από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής. Αν θεωρείτε ότι ένας δημοσιογράφος συναινεί στο κλείσιμο μιας εφημερίδας, ακόμη και αν ο τίτλος διατηρείται όπως ο τίτλος της Κυριακάτικης Αυγής, ποτέ ένας δημοσιογράφος δεν θα υποδεχτεί μια τέτοια επιλογή ούτε με ικανοποίηση ούτε με χαρά και σίγουρα θα διαφωνεί ως προς αυτή την κατεύθυνση. Αν με ρωτάτε όμως, με την ιδιότητα μου ότι είμαι πια ένα στέλεχος ενταγμένο στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο επιπλέον τον εκπροσωπεί και γνωρίζοντας τα οικονομικά του κόμματος, σας λέω ότι ήταν μια αναπόφευκτη εξέλιξη, η οποία στοχεύει στην προστασία και του τίτλου της Αυγής και της διατήρησης των θέσεων των εργαζομένων».

  • Η κυρία Κεχαγιά είπε (στο Action 24) ότι «η οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι οικτρή, η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά το ήμισυ: από τα 8 εκατ. ευρώ έχει πάει στα 4 εκατομμύρια» και ότι «γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια εξορθολογισμού προκειμένου να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία των εργαζόμενων».

Όσον αφορά στην αποστροφή Κασσελάκη για «το κόμμα μου», η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μεταξύ άλλων (Talk Radio) ότι η φράση αυτή «δεν είχε κάποια ιδιοκτησιακή προσέγγιση, αλλά ήταν το πώς εγώ σκέφτομαι και θέλω να είναι και να λειτουργεί το κόμμα μου»

Ο Χάρης Δούκας θα είναι υποψήφιος πρόεδρος: «Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα. Το αύριο είναι αργά. Πάμε Τώρα!» – Την Κυριακή στην Κ.Ε. τα… σπουδαία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: