Ο Κασσελάκης υποστηριζει ότι εφάρμοσε απόφαση που είχε λάβει ο Τσίπρας για την Αυγή: Δεν είναι αλήθεια αυτό του απαντούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αποδεικνύεται κάθε ημέρα που περνάει έχει μπει σε ένα νέο κύκλο εσωκομματικών αναταράξεων με αβέβαιη κατάληξη. Ή μάλλον οδεύει ολοταχώς προς μια νέα σκληρή σύγκρουση.

Τα επεισόδια του σίριαλ προβάλλονται back to back χωρίς καν ανάσα με μεγάλο πρωταγωνιστή, φυσικά, τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος εδώ και λίγες ημέρες σε καθημερινή βάση εξαπολύει έμμεσες βολές κατά του προκατόχου του, πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

  • Όλα δείχνουν ότι αυτόν έχει στοχοποιήσει ως μεγάλο του αντίπαλο προκειμένου να έχει στα χέρια του ένα «καθαρό» κόμμα, με ιδιαιτέρως προσωποπαγή χαρακτηριστικά.

Χθες, χαρακτηριστικά, ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που έδωσε σε ομογενειακό ραδιόφωνο στις ΗΠΑ περιέγραψε μεν ως μονόδρομο την απόφαση για παύση έκδοσης του καθημερινού φύλλου της Αυγής,

  • Είπε, επίσης, πως επί Αλέξη Τσίπρα η Π.Γ. του κόμματος είχε λάβει απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, κάτι που ο προκάτοχός του δεν εφάρμοσε.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάνως στελέχη επισήμαιναν ότι αυτό είναι αλήθεια καθώς τον Ιανουάριο του 2022 εξετάστηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο αναστολής της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας, ωστόσο προκρίθηκε σχέδιο εξυγίανσης των οικονομικών της που έφεραν και μείωση των δαπανών της.

Ταυτόχρονα βέβαια με μια ακόμη ακροβασία ανακοίνωσε: «Θα δωρίσω το μάξιμουμ που επιτρέπεται από το νόμο που είναι 20.000 ευρώ. Παρακαλώ όσους συμμετέχουν στα όργανα του κόμματος να κάνουν το ίδιο, το κατά δύναμιν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε, μάλιστα, ως έμμεση απειλή(;) προς τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν ακολουθήσουν το παράδειγμά του, τότε θα τους προσαφθεί αυτονόητα η κατηγορία πως δεν δείχνουν ενδιαφέρον για το κόμμα τους.

Τα μαύρα ταμεία

Παράλληλα, όπως φάνηκε και στην τελευταία του ανάρτηση, έριξε τους τόνους σε σχέση με το «μαύρο χρήμα» επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στρέφοντας τα πυρά του στη ΝΔ.

  • Είπε, στην ίδια συνέντευξη, πως και προεκλογικά μιλούσε για το μαύρο χρήμα σημειώνοντας πως «το χρέος της ΝΔ κάθε χρόνο αυξάνεται κατά 30 περίπου εκατομμύρια με τους τόκους.

«Να γίνει έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι σε αυτό, ο Πρόεδρος της ΝΔ τι λέει γι’ αυτό; Δεν θέλει, φοβάται την Deloitte να έρθει στο κόμμα να ανοίξει τα χαρτιά; Να κοιτάξει εμβάσματα, δαπάνες και πως γίνονται τα πάντα; Γιατί δεν δικαιούται ο Έλληνας πολίτης να ξέρει;».

Επιμένει, πάντως, πως «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα», δημιουργώντας την αίσθηση ότι στο παρελθόν κάποιος έπαιρνε παράνομα αδήλωτους πόρους.

  • Μετά την αναταραχή που προκάλεσαν οι υπαινιγμοί του Στέφανου Κασσελάκη για το μαύρο χρήμα και τη δήλωση Αποστολάκη ότι αυτό υπάρχει σε όλα τα κόμματα, η Κουμουνδούρου υποστήριξε πως οι αναφορές αυτές δεν αφορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ίδιο έκανε και ο ναύαρχος σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή.

«Είπα τίποτα ψέματα; Εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει. Δεν υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα που να μην, κάποιος, να το ενισχύει…Εγώ λέω φαντάζομαι δεν είπα ούτε το ξέρω ούτε τα έχω διαχειριστεί, λέω για τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά. Αφού δε χρωστάει, δεν κάνει, δεν υπάρχει θέμα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ενώ και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά σημείωσε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε υπαινιγμούς για το εσωτερικό του κόμματος, ούτε υπαινίχθηκε ότι υπήρχαν “μαύρα” στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι λειτουργούσε με βάση “μαύρα” ή μαύρες σακούλες. Αναφερόταν γενικώς σε όσα γνωρίζουμε ότι τεκταίνονται στο πολιτικό σύστημα διαχρονικά».

Οι παραιτήσεις στελεχών

Υπενθυμίζεται ότι τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του, ο Αντώνης Κοτσακάς, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Χάρης Τσιόκας ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τα κομματικά όργανα, λέγοντας πως «η τελευταία παρέμβαση του σ. Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε».

Τα τρία στελέχη ξεκαθάρισαν πως παραμένουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ανακοίνωσή τους απέπνεε έντονα την αίσθηση της απογοήτευσης για τα όσα πράττει ο Στέφανος Κασσελάκης. Πρόσωπα που συνομιλούν με τη συγκεκριμένη μερίδα στελεχών, λένε πως είναι πια σαφές πως το πεδίο αντιπαράθεσης δεν βρίσκεται στο πεδίο της κομματικής βάσης αλλά σε διαμάχες άνευ πολιτικής, καθώς και πως η αποστράτευση «αριστερόστροφων» μελών έχουν επιφέρει την επιβολή απολίτικων στοιχείων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έδειξε πάντως να δυσαρεστείται από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Είπε πως «αν κάποιος δε θέλει να συμμετάσχει, κανείς δεν μπορεί να τον αναγκάσει» και ευχήθηκε «να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία του κόμματος». Στο πρόσφατο παρελθόν είχε δείξει άλλωστε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στον Διονύση Τεμπονέρα.

Ο Χάρης Δούκας θα είναι υποψήφιος πρόεδρος: «Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα. Το αύριο είναι αργά. Πάμε Τώρα!» – Την Κυριακή στην Κ.Ε. τα… σπουδαία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: