Ο καύσωνας, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας και η υπόθεση παύσης του Γενικού Ελεγκτή στο μικροσκόπιο των σημερινών κυπριακών εφημερίδων

File Photo Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ποικίλα είναι τα θέματα του σημερινού Τύπου με τον συνεχιζόμενο καύσωνα, την αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα στην υπόθεση παύσης του Γενικού Ελεγκτή, τις καταγγελίες εναντίον του επανεκλεγέντα δημάρχου Αγίας Νάπας Χρίστου Ζαννέττου οι οποίες επισύρουν μέχρι και 14 χρόνια φυλάκιση, τον απόηχο των Ευρωεκλογών και των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέματα οικονομίας και άλλα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Στον φούρνο η Κύπρος» γράφει στο κύριο θέμα της ότι το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για μέγιστη θερμοκρασία 44 βαθμών Κελσίου. Γράφει επίσης ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, αντεξεταζόμενος χθες από τον δικηγόρο του Γενικού Εισαγγελέα Οδυσσέα Μιχαηλίδη, είπε ότι δεν προχώρησε στη διαδικασία κατά του ΓΕ παρά τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο δεν κατονόμασε. Γράφει επίσης για τη δημαρχία του Δήμου Στροβόλου ότι υπάλληλοι του Προεδρικού έκαναν τηλεφωνήματα με στόχο την κατεύθυνση των ψηφοφόρων προς άλλες υποψηφιότητες.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο θέμα του «Για τέσσερα χρόνια τα κρατούσαμε μέσα μας» γράφει ότι «πάθος» και «μανία» χρεώνει στον Γενικό Εισαγγελέα η πλευρά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, «σημειώνοντας ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο Γιώργος Σαββίδης ήθελε να τον διώξει». Αλλού αναφέρει ότι αντί να προωθούνται έργα αναβάθμισης του Μακάρειου Νοσοκομείου, έπρεπε το Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ να προχωρήσουν στην ανέγερση νέου παιδιατρικού νοσοκομείου κοντά στο ΓΝ Λευκωσίας. Γράφει επίσης ότι η έρευνα τραπεζικών χορηγήσεων της Κεντρικής Τράπεζας καταγράφει σημάδια επιβάρυνσης των συνθηκών στην πραγματική οικονομία.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «4 χρόνια σε τίποτα δεν συμφώνησαν» γράφει στο κύριο θέμα ότι Γενικός Εισαγγελέας και Γενικός Ελεγκτής για τέσσερα χρόνια δεν συμφώνησαν σε κανένα θέμα και αναφέρεται σε «ανηλεή σύγκρουση» στη δίκη. Γράφει επίσης ότι από νωρίς χθες το πρωί γέμισαν οι παραλίες λόγω της σχολικής αργίας της εορτής της Αναλήψεως και του καύσωνας. Προβάλλει επίσης την ανανέωση προσωποκράτησης του υπόπτου Σάιμον Αϊκούτ, διευθυντή της εταιρείας AFIK Group για σφετερισμό ε/κ περιουσιών ο οποίος επανασυνελήφθη και καταζητούνται οι δύο γιοί του.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδο τίτλο της «Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο δήμαρχος του ΔΗΣΥ, Χρ. Ζαννέττος» και γράφει για «βαρύτατο κατηγορητήριο» εναντίον του Δημάρχου Αγίας Νάπας με κατηγορίες που επισύρουν μέχρι 14 χρόνια φυλάκιση. Γράφει επίσης ότι δεκάδες πυρόπληκτοι κάτοικοι των κοινοτήτων από τις οποίες πέρασε η πύρινη λαίλαπα βρίσκονται σε απόγνωση και αγωνιούν για την επόμενη μέρα. Σε άλλο θέμα για α δημόσια νοσηλευτήρια γράφει ότι κατέρρευσε η στέγη του παλαιού νοσοκομείου, στο Νοσοκομείο Πάφου δεν εφημερεύει ακτινολόγος λόγω υποστελέχωσης ενώ σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «O Πρόεδρος μου είπε να παύσω τον Γενικό Ελεγκτή» προβάλλει την χθεσινή αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα στην υπόθεση για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη όπου χθες το θέμα των ‘χρυσών διαβατηρίων’ κυριάρχησε την αντεξέταση. Γράφει επίσης ότι δεκάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου. Προβάλλει επίσης τη χθεσινή ημέρα για προσφορά αίματος και την εκδήλωση αιμοδοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά να συγχαίρει τους αιμοδότες.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» κάτω από τον τίτλο «’Μαγιά’ για τη μεγάλη αλλαγή στη διακυβέρνηση της Κύπρου» γράφει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί δυναμική στο δρόμο για τις επόμενες μάχες μέχρι την μάχη εξουσίας. Προβάλλει επίσης τη νέα περιβαλλοντική καταστροφή με τις πυρκαγιές και γράφει για οργή για την «κρατική ολιγωρία». Γράφει αλλού ότι έρχεται καλοκαιριάτικα βαριά φοροκαταιγίδα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Κυπριακό Ποντίκι» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Νίκη της Εκκλησίας» γράφει ότι μετά από πολύπλοκο και μακροχρόνιο αγώνα η Εκκλησία της Κύπρου κατάφερε να κερδίσει τον επαναπατρισμό των τελευταίων 60 από τα συνολικά 318 κειμήλια και αρχαιότητες. Προβάλλει επίσης την έρευνα του Πανεπιστημίου Κύπρου για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τα οπιοειδή. Αναφέρεται επίσης στις Ευρωεκλογές, τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου και τους όρους συνεργασίας ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Φιλελευθέρων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κόκκινη προειδοποίηση για τον σημερινό καύσωνα στην Κύπρο: Στους 45 βαθμούς ο υδράργυρος* Διακοπή μαθημάτων στα δημοτικά και ειδικές οδηγίες για τις Παγκύπριες εξετάσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: