Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε ότι πήρε το μήνυμα: Πέρασε τις κόκκινες γραμμές και είναι έτοιμος να αλλάξει τα πρόσωπα που τον έφθειραν… Η δεξιά του Υψίστου (και του Χριστόδουλου)!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ, Newpost

Έπρεπε να περάσουν είκοσι χρόνια για να εμπεδώσει ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας και μαζί του όλοι εμείς, αυτό που είχε πει ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πριν από 20 ολόκληρα χρόνια (τον Μάρτιο του 2024), όταν επισκέφθηκε τον τότε νεοεκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας μας Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

-«Η δεξιά του Υψίστου», είχε πει, «όταν θέλει και όταν πρέπει κάνει θαύματα».

Και επαναλήφθηκε αυτό, πριν από 20 χρόνια, όπου πράγματι η λεγόμενη δεξιά ψήφος έστειλε τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στον πάγκο. Καί σήμερα, στις εκλογές του 2024, είπε πάλι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έκανες πολλά λάθη και σου στέλνουμε το πρώτο μήνυμα.

Το δεύτερο δεν θα είναι μία απλή προειδοποίηση αλλά κανονικό ράπισμα. Λάβε τα μέτρα σου, λοιπόν, πριν είναι πολύ αργά! Αυτό ήταν το μήνυμα των χθεσινών εκλογών!

  • Και τα λάθη είναι όντως πολλά. Αυτή τη φορά δεν θα πάει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Μαξίμου για να το υπενθυμίσει, γιατί στις εκλογές αυτές η ψήφος της δεξιάς ενήργησε από μόνη της και χωρίς την βοήθεια ή την επίκληση των κληρικών μας. Κοντολογίς οι απλοί χριστιανοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αποφάσισαν να δώσουν μόνοι τους το μήνυμα.

Ποια είναι όμως αυτή η δεξιά του Υψίστου, όπως την αποκάλεσε αλληγορικά ο Χριστόδουλος προ εικοσαετίας;

• Είναι η ψήφος των απλών ανθρώπων που νιώθουν να κυλά μέσα στις φλέβες τους ελληνικό αίμα και ένιωσαν πολλές φορές να αγνοούνται και να προσβάλλονται εν ονόματι μίας ψευδεπίγραφης προοδευτικότητας που θέλουν να επιβάλλουν όλοι εκείνοι που μπήκαν στο Μαξίμου από το παράθυρο και όταν πάψει η Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) να είναι στην κυβέρνηση θα φύγουν από τον φεγγίτη!
• Είναι η ψήφος εκείνων που ένιωσαν αγανάκτηση όταν είδαν να καταλαμβάνει τον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό του πρώτου πολίτη της χώρας μία αλιβάνιστη, η οποία όχι μία, αλλά πολλές φορές ήλθε σε πλήρη αναντιστοιχία με την πλειοψηφία του ελληνορθόδοξου λαού και προσέβαλε τα ήθη του, όταν δεν θέλησε να ασπαστεί το Ιερό Ευαγγέλιο και αρνήθηκε να κάνει το σημείο του Σταυρού. Και την ακατάλληλη για τη θέση αυτή κυρία θέλουν, όπως πληροφορούμαστε, να μας την επιβάλλουν και δεύτερη πενταετία. Θεός φυλάξοι!
• Είναι η ψήφος των ανθρώπων που έχουν μέσα στην καρδιά τους Χριστό και Ελλάδα και είδαν την πίστη τους να ποδοπατείται και να προσβάλλεται με πρωθυπουργικά twitter την εποχή της πανδημίας. Ούτε κατά την τουρκοκρατία, αλλά ούτε και κατά την Γερμανική κατοχή δεν έκλεισαν οι ναοί μας. Έκλεισαν από τον έλληνα και βαπτισμένο χριστιανό, Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με ένα απλό Twitter.
• Είναι η ψήφος εκείνων που σέβονται και τηρούν τις παραδόσεις της Εκκλησίας μας και δεν ήθελαν να θεσπιστεί ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή το ήθελε ο Κασσελάκης (κι αυτός πήρε το μήνυμά του στις χθεσινές εκλογές) από τη μια και ο Πατέλης από την άλλη (ας παντρεύονταν μεταξύ τους αυτοί οι δυο να γλιτώναμε τον σεξουαλικό διχασμό).
• Είναι η ψήφος εκείνων που προτίμησαν να παραμυθιαστούν από τον κ. Βελόπουλο και τις δοξασίες του, παρά να ξαναψηφίσουν εκείνους που τους πρόσβαλαν.
• Είναι η ψήφος των πολυτέκνων που, ενώ αιματοδοτούν αυτήν την δύσμοιρη πατρίδα, που χάνεται και σβήνει λόγω της υπογεννητικότητας, καθημερινά δέχονται φορολογικά και οικονομικά χαστούκια από τούς κυβερνώντες.
• Είναι η ψήφος αυτών που λάκισαν προς τον Νατσιό, την Λατινοπούλου και τον Εμφιετζόγλου, γιατί όταν πνίγεται κανείς ψάχνει σωσίβια.

  • Αυτή είναι η ψήφος της δεξιάς, που όταν βλέπει να κλονίζεται το σκάφος επι του οποίου επιβαίνει προειδοποιεί ότι θα αποδράσει για να σωθεί. Και η μεταφορά της ψήφου προς τα δεξιά της ΝΔ δεν έγινε αυτοματοποιημένα. Συνέβαλαν και κληρικοί μας για να γίνει.

Απλοί ιερείς και μοναχοί υπήρξαν σταυροφόροι συγκεκριμένων υποψηφίων. Και μάλιστα κάποιοι από αυτούς κατά τρόπο ανοικτό και σκανδαλώδη. Αλλά και Μητροπολίτες της Εκκλησίας έστελναν μηνύματα και καθοδηγούσαν κληρικούς και λαϊκούς της επιρροής τους προς συγκεκριμένα κόμματα (Λύση και Νίκη ως επι το πλείστον).

Όχι, σε μένα δεν έστειλαν, αλλά έχω στο κινητό μου τέσσερα μηνύματα που έφυγαν από Αρχιερείς προς συγκεκριμένους αποδέκτες. Επομένως, η Εκκλησία δεν ξέχασε τις προσβολές που δέχθηκε από την Κυβέρνηση και θέλησε να τις ανταποδώσει! Και καλά έκανε επιτέλους!

Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε ότι πήρε το μήνυμα. Κατάλαβε ότι πέρασε τις κόκκινες γραμμές. Και είναι έτοιμος να αλλάξει πολλά από τα πρόσωπα που τον έφθειραν πριν περάσει ένας χρόνος από την δεύτερη διακυβέρνηση. Οι γύρω του όμως, εξακολουθούν να μοιράζουν τοξικότητα και να επαίρονται για την αδιαμφισβήτητη ηγεμονία Μητσοτάκη.

Όταν σε φτύνουν δεν λες ότι βρέχει! Και όταν σου ρίχνουν προειδοποιητικές βολές τότε δεν προκαλείς γιατί στη συνέχεια θα σε μαυρίσουν! Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω!

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Γιατί η Θράκη ΔΕΝ πρέπει να έχει την “τύχη” της Μεγαλονησου: Η μεγάλη διπλωματική αποστολή και οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στην Ουάσιγκτον (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: