Ο ηγούμενος Νεκτάριος ισχυρίζεται ότι έδινε χρήματα σε Κύπριο Μητροπολίτη: «Δεσπότη μου τα φάρμακά σου»! Πώς απαντά η πλευρά του Ταμασού και Ορεινής, Ησαϊα; (video)

Ο Ηγούμενος της Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκτάριος. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Βάζει τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής στο κάδρο ο υπό κράτηση Ηγούμενος της Μονής Οσίου Αββακούμ – αφού μέσα από την ένορκη κατάθεση του στις αρχές αναφέρει μεταξύ άλλων πως ενίσχυσε την προεκλογική εκστρατεία του Ησαΐα με το υπέρογκο ποσό των 450 χιλιάδων ευρώ, μετέδωσε στο κανάλι Omega, η Ελισάβετ Γεωργίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του Omega, πρόκειται για χρηματικό ποσό, το οποίο όπως αναφέρει έδωσε τμηματικά κατά τη διάρκεια του 2021- 2022. Αναφέρεται ακόμα σε χρηματικά ποσά που έδωσε στον Μητροπολίτη κάποια εκ των οποίων μετρητά και άλλα μέσω τραπεζικών εμβασμάτων.

Μάλιστα στην ένορκη κατάθεση του ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος αναφέρει: «Το ποσόν των €155.000 τα μετέφερα ηλεκτρονικά στον τραπεζικό λογαριασμό του Μητροπολίτη Ταμασού.

Το ποσόν των €50.000 δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 στον χώρο στάθμευσης της Μητρόπολης και παραδόθηκε προσωπικά από τον Πάτερ Αββακούμ με οδηγίες δικές μου στον Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής κ. Ησαΐα σε πλαστική σακούλα, στην παρουσία του οδηγού του, λέγοντας του το συνθηματικό «Δεσπότη μου τα φάρμακα σου», για να μην αντιληφθεί ο οδηγός το περιεχόμενο της τσάντας».

Για τις υπόλοιπες €250.000, ο υπό κράτηση Ηγούμενος αναφέρει πως τα παρέδωσε ο ίδιος προσωπικά και σε ορισμένες περιπτώσεις λάμβανε από την Μητρόπολη και βεβαιώσεις, ενώ κάθε μήνα έδινε χρηματικά ποσά προς τον Μητροπολίτη Ταμασσού, της τάξεως των 2 ή 3 χιλιάδων ευρώ.

Ο ίδιος ανέφερε:

«Το ποσόν των €80.000 δόθηκε αρχές του 2022, πριν την διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, το παρέδωσα εγώ προσωπικά στο γραφείο του Μητροπολίτη. Το ποσόν των €12.000 κατέβαλα εγώ προσωπικά κατ` εντολήν του Μητροπολίτη στους επικοινωνιολόγους. Διευκρινίζω ότι για αυτό το ποσόν υπάρχουν δύο χειρόγραφες βεβαιώσεις.

Το ποσόν των €19.000 μεταφέρθηκε κατ` εντολήν του Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής προς τον τραπεζικό λογαριασμό του αδελφού του. Επίσης στις 29/11/2021 από τον επίσημο τραπεζικό λογαριασμό της Μονής μετέφερα το ποσόν των €5.000 στον τραπεζικό λογαριασμό του Μητροπολίτη με τις οδηγίες του να δηλωθεί ότι το ποσόν δόθηκε δήθεν ως «χριστουγεννιάτικο δώρο».

Χρήματα της Μονής Οσίου Αββακούμ φέρεται εκτός από την ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας του Μητροπολίτη Ταμασού να πήγαιναν και στην αγορά αυτοκινήτων και πάλι για τον Μητροπολίτη, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εν αργία Αρχιμανδρίτη.

Ο ίδιος κατέθεσε:

«Έχει δοθεί από εμένα προσωπικά το ποσό των €14.200 σε τραπεζική μεταβίβαση προς εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων και αφορούσε προκαταβολή αγοράς αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί εξ` όσων γνωρίζω μέχρι σήμερα ο Μητροπολίτης, καθώς και ένα δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο όπως μου είχε αναφέρει ο Μητροπολίτης προοριζόταν να είναι βαν».

Ισχυρίζεται ακόμα ότι χρεώθηκαν με πίστωση σε ταξιδιωτικό γραφείο ταξίδια που γίνονταν από τον Μητροπολίτη και μέλη της οικογένειας του στο εξωτερικό, αξίας 43.466 ευρώ.

Σε σχέση με τις 807 χιλιάδες ευρώ που εντοπίστηκαν στο χρηματοκιβώτιο του ο κρατούμενος Αρχιμανδρίτης στην ένορκη του κατάθεση, αναφέρει πως ανήκαν στον ίδιο και όχι στη Μονή και πως μάλιστα κατέχει χειρόγραφες σημειώσεις από ποιους προήλθαν.

Δεν αποκλείονται και νέες συλλήψεις για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, λέει ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Χρίστος Αντρέου: Ξεκινά νέος κύκλος ερευνών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: