Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γκουτέρες, στην Κύπρο, συνεχίζει να δρα υπόγεια: Ενημέρωσε τη Διεθνή Κοινότητα για τις δραστηριότητες του ΟΗΕ στο νησί, λέει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ και Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, ενημέρωσε εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας για το Κυπριακό. Φωτογραφία UNFICYP via Facebook




Τη διπλωματική κοινότητα ενημέρωσε χθες ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, για την κατάσταση στο νησί, ενόψει της ενημέρωσης και προς το Συμβούλιο Ασφαλείας τον ερχόμενο Ιούλιο.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στη σελίδα του Γραφείου του Ειδικού Αντιπρόσωπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Facebook, στην ενημερωτική συνάντησή του με τη διπλωματική κοινότητα χθεςτο πρωί, ο κ. Στιούαρτ «ενημέρωσε για την κατάσταση στη ζώνη κατάπαυσης του πυρός και για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες των 12 τεχνικών επιτροπών για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος στο νησί».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες αργότερα αυτή την εβδομάδα θα έχει συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι υπάρχει προγραμματισμός για να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της κ. Ολγκίν και του Προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό και ότι αναμένεται η συνάντηση να πραγματοποιηθεί ή την Πέμπτη, ή την Παρασκευή, που είναι και οι ημέρες που θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου στο Λονδίνο θα συναντηθεί με την προσωπική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ στην τηλεόραση του «Μπαϊράκ».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τορκοκυπριακός Τύπος αναφερόταν στις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για τη θητεία της κ. Ολγκίν, που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο γι’ αυτό.

Πληρωμένη απάντηση δίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στον Τούρκο πρώην αρχικατάσκοπο: Αντιλαμβάνομαι την άβολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Φιντάν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: