Ο Φιντάν εξυπηρετεί δικές του σκοπιμότητες και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Κύπρου: Μόνο εμείς έχουμε καλές σχέσεις με όλους

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε στα Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων των Κοινοτικών Συμβουλίων Πηγής και Περιστερώνας Αμμοχώστου. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο  Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν επιχειρεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για να εξυπηρετήσει δικές του σκοπιμότητες, δήλωσε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Μοσφιλωτή, προσερχόμενος στα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων του 1974, και κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που έκαναν λόγο για «σκληρή ρητορική» του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος στήριξε την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε:

«Αν υπάρχει κάποιος που χρησιμοποιεί σκληρή ρητορική είναι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών με τις δηλώσεις του με τις οποίες επιχειρεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για να εξυπηρετήσει δικές του σκοπιμότητες και δικές του αδυναμίες σε σχέση με τον ρόλο της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας- αυτό αποδεικνύεται καθημερινά – αλλά και για εκκένωση άμαχου πληθυσμού από την περιοχή, το πράξαμε στο παρελθόν. Μακάρι να μην προκύψει ανάγκη, αλλά αν προκύψει ανάγκη και πάλι θα ανταποκριθούμε σε αυτή την ανθρωπιστική μας υποχρέωση.

Βλέπουμε τον ρόλο μας στην περιοχή – σε αντίθεση μάλιστα με την Τουρκία και αυτό δείχνουν και οι δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Φιντάν – η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο είναι το εγγύτερο κράτος της Ε.Ε. στην περιοχή, αλλά είναι η μοναδική χώρα της περιοχής που διατηρεί άριστες σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη, κάτι που δεν συμβαίνει με την Τουρκία και δεν συμβαίνει μόνο σε σχέση με το Ισραήλ, συμβαίνει και σε σχέση με πολλά αραβικά κράτη».

Απειλή ακόμα και για νέα εισβολή στην Κύπρο από την Άγκυρα: Προειδοποίηση μέσω Τούρκου νομικού, ανόητος ισχυρισμός για δήθεν χρήση κυπριακού εδάφους από το Ισραήλ!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: