Ο Ερντογάν και οι Τούρκοι πολιτικοί πάνε στην Κύπρο να “εορτάσουν” την εισβολή του Αττίλα: Να πράξουν το ίδιο ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, ως τιμή στους νεκρούς μας (video)

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 που τελέστηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, Λευκωσία, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η είδηση της Hellas Journal ήταν σαφής και έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους. Έγραφε χαρακτηριστικά:

“Ανερυθρίαστα, χωρίς να κρύβουν τη σύμπνοια στόχων και μεθόδων ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και ο κεμαλιστής, Οζγκιούρ Οζέλ, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) συμφώνησαν να …«γιορτάσουν» φέτος μαζί τον Αττίλα στην κατεχόμενη Κύπρο”.

Η ιστοσελίδα μας σημείωνε και τα εξής: «Προφανώς κανείς δεν ξεχνά ότι η εισβολή και η κατοχή είναι έργο του προκατόχου του, επίσης κεμαλιστή Μπουλέντ Ετσεβίτ, το έργο του οποίου συνεχίζει και… τελειοποιεί ο (ισλαμιστής) Ερντογάν».

Οι Τούρκοι, λοιπόν, θα έχουν γιορτές και πανηγύρια με νταούλια την 20η Ιουλίου, φέτος, που ο Ελληνισμός θα θυμάται την 50η μαύρη επέτειο της εισβολής του Αττίλα που προκάλεσε την πενηντάχρονη κατοχή της Κύπρου μας.

  • Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, γνωστός κολαούζος του Τούρκου προέδρου, δήλωσε ότι κατά την συνάντηση του με τον Οζέλ, ο Ερντογάν τόνισε πως πρέπει να δείξουν ισχυρή αλληλεγγύη το (κεμαλικό) CHP και τα άλλα κόμματα.

Όπως είπε, ο ισλαμιστής Τούρκος ηγέτης …ευχήθηκε “να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 50χρονα» από την βάρβαρη εισβολή του Αττίλα και τη δημιουργία του ψευδοκράτους, που δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος ή οργανισμό, στην κατεχόμενη Κύπρο.

  • Μακρά η εισαγωγή μου, αλλά αναγκαία. Όπως λέω συχνά, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Δεν σκέφθηκε ακόμα κανένας στο αθηναϊκό κράτος να προτείνει ένα ταξίδι του Πρωθυπουργού της Ελλάδας μαζί με όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την 20η Ιουλίου 2024 στην ημικατεχόμενη Κύπρο;

Κανένας, μα κανένας; Ή θα μας εκπλήξουν και θα πράξουν το αυτονόητο: Να βρεθούν στο νησί και να λάβουν μέρος στο μνημόσυνο των εκατοντάδων νεκρών, που βρήκαν τραγικό θάνατο υπερασπιζόμενοι την προδομένη Κύπρο μας.

Είχε προηγηθεί στις 15 Ιουλίου 1974 το παράφρον πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου και Προέδρου Μακαρίου, που εκτέλεσε η Χούντα των Αθηνών, ως μέρος του αμερικανικού σχεδίου, που οδηγούσε στην εισβολή του Αττίλα.

Οι πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ μαζί με τους Κύπριους εθνοφρουρούς έδωσαν ηρωικές μάχες εναντίον των Τούρκων μεχμετζίκ. Πολλές τις κέρδισαν, αλλά έχασαν τον πόλεμο, διότι τα τσιράκια των δικτατόρων στην Κύπρο δεν τους έστειλαν βοήθεια.

  • Όταν ο προδότης Δημήτριος Ιωαννίδης συνειδητοποίησε το έγκλημα εναντίον της Κύπρου έσπευσε να στείλει τους Λοκατζήδες, αλλά δεν είχε ενημερώσει την Εθνική Φρουρά στη Λευκωσία και οι εθνουφρουροί πετσόκοψαν τα αδέλφια τους.

Λοιπόν: Ο κ. Μητσοτάκης με τους υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες μπορούν να έχουν τις διαφωνίες τους και να τις συζητούν και να τσακώνονται. Αλλά στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής, πρέπει να πάνε όλοι μαζί και να συμπαρασταθούν στον Κυπριακό Ελληνισμό.

  • Δεν νοείται να βρίσκεται στην κατεχόμενη Κύπρο ο Ερντογάν με πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες, και οι Έλληνες της Μεγαλονήσου να αφεθούν μόνοι τους να κλαίνε τους νεκρούς τους.

Έτσι κι αλλιώς, δεν βλέπω να έχει οργανωθεί στην Αθήνα κάποια μεγάλη εκδήλωση για εκείνη την μαύρη μέρα που οδήγησε στην κατοχή της Κύπρου, με απόλυτη ευθύνη την προδοτική Χούντα που κυβερνούσε την Ελλάδα.

Επίσης, θα ήταν ορθό, ως κίνηση σεβασμού προς τους νεκρούς, Έλληνες και Ελληνοκύπριους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου να ακυρώσει την εορτή(;) για την επιστροφή των πολιτικών στην Ελλάδα. Έτσι απλά, τουλάχιστον για φέτος, δεν γίνεται να εορτάζουν στην Αθήνα ενώ θα κλαίνε στην Κύπρο. Ντροπή…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Γιατί η Θράκη ΔΕΝ πρέπει να έχει την “τύχη” της Μεγαλονησου: Η μεγάλη διπλωματική αποστολή και οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στην Ουάσιγκτον (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: