Ο ΔΗΣΥ συγκράτησε τις δυνάμεις του, το ΑΚΕΛ δεν τα κατάφερε και κατέγραψε πτώση: Ο Φειδίας Παναγιώτου ρεζίλεψε το κυπριακό πολιτικό σύστημα, τέταρτο το ΕΛΑΜ

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Κύπρο στο 77,1%




Προηγείται με διαφορά, από το δεύτερο κομμουνιστικό κόμμα ΑΚΕΛ, περίπου 3 μονάδων ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) στην κούρσα των Ευρωεκλογών.

Το ποσοστό του, με καταμετρημένο το 77,1% με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι στο 24,70%, ενώ ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 21,70%.

Η προτίμηση στον Φειδία Παναγιώτου επαναβεβαιώνεται, καθώς μέχρι στιγμής συγκεντρώνει το εκπληκτικό ποσοστό 19,40%. Το ΕΛΑΜ είναι τέταρτο και το ΔΗΚΟ είναι πέμπτο, που έχουν ποσοστό 11.2% και 9,6%, αντιστοίχως.

  • ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 77,1%

ΔΗΣΥ 24,9%

ΑΚΕΛ 21,3%

Φειδίας Παναγιώτου 19,5%

ΕΛΑΜ 11.2%

ΔΗΚΟ 9,6%

ΕΔΕΚ 4,7%

VOLT: 3.1%

ΔΗΠΑ: 2.3%

Κίνημα Οικολόγων: 1.4%

Ενεργοί Πολίτες: 1,2%

Κίνημα Εθνικής Δράσις: 0.3%

Kόμμα για τα ζώα: 0.3%

NIKH: 0.1%

Aνδρόνικος Ζερβίδης: 0.1%

  • Αυτοί είναι οι έξι νέοι ευρωβουλευτές της Κύπρου

Τρεις παλιούς και τρεις νέους για την Ευρωβουλή, στέλνει στις Βρυξέλλες η Κύπρος.

Αυτό δείχνει να είναι το αποτέλεσμα που βγάζει η κάλπη των ευρωεκλογών. Ο Λουκάς Φουρλάς από τον ΔΗΣΥ, ο Γιώργος Γεωργίου από το ΑΚΕΛ και ο Κώστας Μαυρίδης από το ΔΗΚΟ είναι οι τρεις που θα συνεχίσουν να κάνουν κάθε εβδομάδα το ταξίδι Κύπρου- Βελγίου.

Απ’ εκεί και πέρα, ο Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος είναι και η μεγάλη έκπληξη της κάλπης είναι ο πρώτος εκ των τριών νέων Κυπρίων Ευρωβουλευτών.

Νέο πρόσωπο, όπως όλα δείχνουν θα είναι εκ μέρους του ΕΛΑΜ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γεάδης Γεάδη.

Η εξάδα φαίνεται ότι συμπληρώνεται από τον πρώην Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος κερδίζει, όπως όλα δείχνουν την μάχη του ψηφοδελτίου για την 2η έδρα του ΔΗΣΥ.

  • Σιζόπουλος: «Θα εντοπίσουμε πιθανά λάθη και παραλείψεις»

«Σεβαστή η ετυμηγορία των πολιτών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. Στέλνοντας μήνυμα προς την κοινωνία, ανέφερε ότι «οι πολίτες θα έχουν και την ευθύνη για τα όποια αποτελέσματα θα προκύψουν από τις επιλογές τους».

«Μέσα σε ιδιάζουσες συνθήκες και πολυμέτωπη πολεμική, η ΕΔΕΚ έδωσε μια εκλογική μάχη στη βάση καθαρών προτάσεων», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος και εξέφρασε ικανοποίηση «από την εκλογή σημαντικού αριθμού υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές οι οποίοι στηρίχθηκαν από την ΕΔΕΚ. Έχουν εκλεγεί και δύο ΕΔΕΚίτες Δήμαρχοι».

«Η ΕΔΕΚ επικεντρώνεται στην επόμενη ημέρα, θα εντοπίσει πιθανά λάθη και παραλείψεις και θα καθορίσει τους επόμενους στόχους της», ανέφερε. Συνέχισε λέγοντας ότι «στις ευρωεκλογές, οι στόχοι της ΕΔΕΚ δεν επιτεύχθηκαν», υποστηρίζοντας πως «η ταύτιση των δύο εκλογικών αναμετρήσεων δεν επέτρεψε να γίνουν σωστές συζητήσεις».

  • Προύντζος: Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι η Λευκωσία ενώνει… «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική ημέρα γιατί θα καθορίσει το περιεχόμενο και την εικόνα της πόλης μας για τα επόμενα χρόνια. Καλή ψήφο σε όλους»…

Τώρα είναι η ώρα των πολιτών και η ώρα να αποδείξουμε ότι η Λευκωσία ενώνει, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Χαράλαμπος Προύντζος, καλώντας τους συνδημότες του να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στις δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας, ο κ. Προύντζος είπε πως σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα καθώς είναι η πρώτη φορά που οι δημότες Αγλαντζιάς, Έγκωμης, Αγίου Δομετίου και Λευκωσίας ψηφίζουν για τον νέο ενοποιημένο μητροπολιτικό Δήμο Λευκωσίας.

«Τους τελευταίους μήνες είχα την ευκαιρία να συναντήσω τους συνδημότες μας, να συζητήσω μαζί τους για αυτά που μας απασχολούν και να βρούμε λύσεις και προτάσεις για το πώς μπορούμε να σπρώξουμε τη Λευκωσία, την πόλη μας μπροστά», είπε.

Πρόσθεσε πως «τώρα είναι η ώρα των πολιτών, είναι η ώρα για να δείξουμε, για να αποδείξουμε ότι η Λευκωσία ενώνει, είναι η ώρα για να φτιάξουμε την πόλη που ονειρευόμαστε, την πόλη που θέλουμε», Κάλεσε, παράλληλα, όλους τους συνδημότες του να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ελεύθερα.

«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική ημέρα γιατί θα καθορίσει το περιεχόμενο και την εικόνα της πόλης μας για τα επόμενα χρόνια. Καλή ψήφο σε όλους», είπε.

Ερωτηθείς πόση ώρα χρειάστηκε για να ψηφίσει, είπε αρκετή καθώς είχε και τη μικρή του κόρη μαζί. Ωστόσο, σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι είναι μια διπλή εκλογική αναμέτρηση με έξι ψηφοδέλτια, είναι μια εύκολη διαδικασία, και τόνισε πως πρέπει να ασκήσουμε όλοι το εκλογικό μας δικαίωμα καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Φειδία εσύ «σούπερ σταρ»! Κατάφερε να εισπράξει την απαξίωση των Κυπρίων πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος και να οδηγήσει νέους στις κάλπες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: