Ο Χάρης Δούκας θα είναι υποψήφιος πρόεδρος: «Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα. Το αύριο είναι αργά. Πάμε Τώρα!» – Την Κυριακή στην Κ.Ε. τα… σπουδαία [video]

Ο δήμαρχος Αθηνών Χάρης Δούκας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε, ο Χάρης Δούκας, αφού απάντησε καταφατικά στο ερώτημα – πρόσκληση του βουλευτή του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη «Χάρη, πάμε;».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του το πρωί της Πέμπτης, σχολιάζοντας την ανάρτηση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής η οποία κλείνει με τη φράση, «Χάρη, πάμε;», απάντησε: Πάμε!

Η ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στο Facebook, εν μέσω εσωτερικών ζυμώσεων του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει τα εξής:

«Πάμε, για να εμπνεύσουμε ξανά και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, για να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα, των μεγάλων αλλαγών και των αξιών.

Τον δρόμο αυτόν, κανείς δεν μπορεί να τον διαβεί μόνος του. Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα. Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα. Το αύριο είναι αργά. Πάμε Τώρα!».

Ήδη, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων όποια τροπή και αν πάρουν τα πράγματα στο εσωτερικό του κόμματός του. «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε, και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα», είπε, απαντώντας στον Νίκο Καραθανασόπουλο και την αναφορά του στην πιθανότητα η εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ να επηρεάσει τον Δήμο.




Περίπατος ή διαδρομή μετ’ εμποδίων; 

Όλα δείχνουν πάντως ότι η πορεία προς την εκλογή ηγεσίας δεν θα είναι «περίπατος» για κανέναν. Ήδη, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, και έχει περιγράψει την εισήγησή του την Κυριακή ως «ενωτική», πράγμα που αν επιβεβαιωθεί, θα είναι δύσκολο να απορριφθεί.

Την ίδια στιγμή, βέβαιο θεωρείται ότι υποψήφιος θα είναι και ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και κάποια νέα υποψηφιότητα. Δεν είναι λίγοι άλλωστε, όσοι είδαν ηγετικά χαρακτηριστικά, στην τοποθέτηση του Μιχάλη Κατρίνη στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΟ του κόμματος.

Το πρώτο «ξεκαθάρισμα» θα γίνει την Κυριακή 30η Ιουνίου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ όπου όλες οι πλευρές αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εκτός από τις προθέσεις και τη στάση τους.

Ο κ. Δούκας, προτείνει να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου και ζητά οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στην «σφήνα» Δούκα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή: «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει σε άτυπη ενημέρωση. Υπενθυμίζει στον δήμαρχο Αθηναίων, μάλιστα, ο οποίος έσπευσε πρώτος να προτείνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμα για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών, πως «η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη».

«Ως εκ τούτου», υπογραμμίζει, «θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου».

Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, καταλήγει χαρακτηριστικά πως «εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Η απάντηση Δούκα ήταν  άμεση:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», ανέφερε χαρακτηριστικά το επιτελείο του Δημάρχου Αθηναίων.

Ο ίδιος πάντως δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του και ουδείς γνωρίζει την ημερομηνία που θα ορίσει τις εσωκομματικές εκλογές. Ο κ. Ανδρουλάκης απέφυγε οποιαδήποτε επίσημη αντίδραση για τον «αρραβώνα» Δούκα – Χριστοδουλάκη και φέρεται να προετοιμάζεται για την σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα στις Βρυξέλλες: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής, θα αποφασιστούν οι νέεοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: