Ο από μηχανής θεός Τζούντ Μπέλινγχαμ έσωσε την Αγγλία: Ήταν ο «χρυσός» σκόρερ των «τριών λιονταριών» στο τελικό 1-0 επί των «πλάβι» στη «Βέλτινς Αρένα» [video]

epa11416194 Dusan Vlahovic of Serbia (R) in action against Kieran Trippier of England during the UEFA EURO 2024 group C match between Serbia and England in Gelsenkirchen, Germany, 16 June 2024. EPA, CHRISTOPHER NEUNDORF




Η ιστορική βραδιά του Τζούντ Μπέλινγχαμ με την εθνική Αγγλίας συνδυάστηκε με γκολ και μάλιστα, αυτό που έκρινε το πρώτο ντέρμπι της πρεμιέρας του 3ου ομίλου του Euro 2024 με τη Σερβία.

Πριν κλείσει τα 21 του χρόνια, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε ο πρώτος σε αυτήν την ηλικία που παίρνει μέρος σε τρεις κορυφαίες διοργανώσεις (δύο Euro και Μουντιάλ), ενώ παράλληλα ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της Αγγλίας (13′) στο τελικό 1-0 επί των «πλάβι» στη «Βέλτινς Αρένα», βάζοντας με το… καλησπέρα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του σε θέση οδηγού για την πρόκριση στην φάση των «16» του τουρνουά.




Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Για τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το 4ο του γκολ στην 30ή συμμετοχή του με τα «Τρία Λιοντάρια».

Με τους Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ) και Μλαντένοβιτς (Παναθηναϊκός) στην ενδεκάδα (ο πρώτος ήταν στο αρχικό σχήμα, ενώ ο δεύτερος πέρασε αλλαγή στο 43′), η Σερβία δεν μπόρεσε να απαντήσει στο γκολ που δέχτηκε πριν συμπληρωθούν 15 λεπτά και, πλέον, θα ψάξει την πρώτη της νίκη στο επόμενο ματς με τη Σλοβενία στις 20 Ιουνίου, έτσι ώστε να μπει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Μπένινγχαμ έκανε τη διαφορά

Από το ξεκίνημα του ματς η Αγγλία πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Έκλεισε στο μισό γήπεδο τους Σέρβους, που μπήκαν στο παιχνίδι με ξεκάθαρο στόχο να μη δεχτούν γκολ και να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Με 10 παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Ραΐκοβιτς, η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς επιδίωξε με διπλή ζώνη άμυνας και τις γραμμές πολύ κοντά τη μία στην άλλη να περιορίσει τους Άγγλους.

Τα κατάφερε για 12 λεπτά! Οι παίκτες του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ με ψυχραιμία στο παιχνίδι τους και πολλές πάσες έξω από την περιοχή των αντιπάλων κατάφεραν στο 13΄ να προηγηθούν με την καρφωτή κεφαλιά του Τζουντ Μπέλινγχαμ, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Αντριγια Ζίβκοβιτς, μετά από σέντρα του Μπουκάγιο Σάκα.

Στα 20 του χρόνια, στην 3η του κορυφαία διοργάνωση με τα «Τρία Λιοντάρια» (προογήθηκαν το Μουντιάλ του Κατάρ και το Euro 2020) ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να σκοράρει για 4η φορά στην 30ή του συμμετοχή με το εθνόσημο.

Η Σερβία απείλησε στο 19′ με το σουτ του Μίτροβιτς (λίγο άουτ), ενώ στο 25′ από το μπάσιμο του Γουόκερ από δεξιά, Κέιν και Φόντεν δεν μπόρεσαν να βρουν τη μπάλα μετά το γύρισμα του δεξιού μπακ της Μάντσεστερ Σίτι.

Όλα για όλα η Σερβία

Τρεις αλλαγές έκανε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, θέλοντας να φρεσκάρει τη Σερβία και να την κάνει ακόμη πιο επιθετική με την είσοδο των Τάντιτς και Γιόβιτς. Ήταν η σειρά της Αγγλίας να βάλει όλους τους παίκτες της πίσω από τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Πίκφορντ, με φανερή την πρόθεση των παικτών της να κρατήσουν το προβάδισμα και να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις.

Σε μία από αυτές στο 77′ η κεφαλιά του Χάρι Κέιν τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ραϊκοβιτς (βρήκε λίγο τη μπάλα ο Σέρβος γκολκίπερ), στην κορυφαία φάση για τα «Τρία Λιοντάρια» στο β΄ μέρος.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
Κίτρινες: Γκούντελι, Τάντιτς

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (74΄ Μπιρμάντσεβιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Γκούντελι (46′ Ίλιτς), Λούκιτς (61′ Τάντιτς), Κόστιτς (43′ Μλαντένοβιτς), Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς (61′ Γιόβιτς)

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκεΐ, Τρίπιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (69′ Γκάλαγκερ), Ράις, Σάκα (76′ Μπόουεν), Μπέλινγχαμ (86′ Μέινου), Κέιν, Φόντεν

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η Σλοβενία σήκωσε ανάστημα και στάθηκε «όρθια» απέναντι στη Δανία, παίρνοντας επάξια την ισοπαλία με σκορ 1-1

Η Ολλανδία επικράτησε με 2-1 της Πολωνίας στο “Volksparkstadion” του Αμβούργου: “Ρυθμιστής” του αγώνα ο Βέγκχορστ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: