Ο Ανδρουλάκης απαντά στον Δούκα: Όποιος έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει υποψήφιος για την ηγεσία * Με θλίβει που μερικοί δεν περίμεναν καν να τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων…[video]

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Screenshot via YouTube@Νίκος Ανδδρουλάκης




«Είναι θεμιτές και οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα» είπε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ στην οποία σχολίασε τόσο το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών όσο και την εσωκομματική αναστάτωση και τις εκκλήσεις για ανάδειξη νέας ηγεσίας.

«Ο κ. Δούκας μπορεί να είναι υποψήφιος. Απλά επειδή διάβασα τη συνέντευξη του χθες, θέλω να του πω, ότι έλεγε για συνεχιζόμενες ήττες. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από το 4%.

«Με αγώνα και θυσία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, εμένα και χιλιάδων ανθρώπων που μείναμε στα δύσκολα, ανεβαίνει σταθερά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (…) Όποιος λοιπόν έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει παρών.

«Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αλλά θεσμικά και πολιτικά. Πρώτα θα βάλουμε την πολιτική και μετά τα πρόσωπα», είναι το απόσπασμα της συνέντευξης Ανδρουλάκη που αφορά στον νυν δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

«Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης (…) Αν ο κόσμος θέλει κάτι άλλο θα το επιλέξει (…) Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ερωτηθείς για το αν θα ανταποκριθεί στην πρόκληση για προσφυγή στη βάση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, είπε: «Εγώ είμαι έτοιμος να αξιολογήσω ανά πάσα ώρα και στιγμή από τη βάση της δημοκρατικής παράταξης και για τα αποτελέσματα που έχω φέρει και για το ήθος μου και για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και για την αξιοπιστία μου».

Σχετικά με το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες, επισήμανε: «Είναι καθαρό αυτό που είπα. Πάμε λοιπόν στη μεγάλη εικόνα σήμερα, γιατί ο κόσμος αποστρέφεται την πολιτική.

Ως προς το γιατί στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε με τέτοια ένταση θέμα ηγεσίας την επομένη των εκλογών και για το αν το περίμενε, υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα:

«Εγώ προσπάθησα αυτά τα χρόνια που ηγούμαι της παράταξης, νοοτροπίες που έπληξαν την ενότητά μας, την εικόνα μας, τον κοινό μας αγώνα να τις παραμερίσω, τείνοντας χέρι ενότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Πραγματικά με θλίβει πάρα πολύ ότι κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας. Δηλαδή, ενώ μετρούσαν ψηφοδέλτια στα εκλογικά κέντρα, να εμφανίζεται κάτι προσχεδιασμένο στα μίντια (…) Θέλω να σας πω ότι αυτή η στάση για μένα είναι απαξιωτική για την ουσία της πολιτικής. Διότι όταν θεωρείς ότι κάτι δεν πήγε καλά, έρχεσαι στα όργανα που συνεδριάζουν, λες την άποψή σου και όλοι μαζί βρίσκουμε μια βέλτιστη λύση».

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό (από τη βάση): Η πρόταση του βουλευτή Νίκου Παππά που βγάζει από το κάδρο Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: