Ντροπή, ιδού τα χαΐρια μας: Ενθουσιασμός στην Τουρκία για το κόμμα ΚΙΕΦ, η απόλυτη αποτυχία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, τι κάνουν οι Έλληνες Δικαστές; (video)

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, που δηλώνουν “Τούρκοι” πανηγυρίζουν για την πρωτιά του ΚΙΕΦ στη Ξάνθη και τη Ροδόπη. Φωτογραφία από βίντεο, ΧΡΟΝΟΣ




Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα συγκεντρώνουν το έντονο ενδιαφέρον των τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), σχολιάζοντας με ενθουσιασμό τη “νίκη”, όπως αναφέρουν, του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ, παρότι δεν εξέλεξε ευρωβουλευτή.

Δυστυχώς, το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Δικαιοσύνη επέτρεψαν στο ΚΙΕΦ να αναδειχθεί πρώτο σε δύο από τους τρεις νομούς της Θράκης. Πρόκειται για τη μεγάλη ντροπή του διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου της χώρας. Θα μπορούσαν κάλλιστα να συμφωνήσουν σε μία υποψηφιότητα και να την υποστηρίξουν όλα τα κόμματα. Γιατί δεν δρουν οι Έλληνες δικαστές;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας, το ΚΙΕΦ, που πρακτορεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ελλάδα, επικράτησε με 36% στη Ροδόπη και 27% στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχαράκη (Έθνος):

Επισημαίνοντας καταρχάς την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού χαρακτηρίζει παράλληλα την αποχή τον σημαντικότερο παράγοντα στις εκλογές.

  • Το ΚΙΕΦ πρώτο κόμμα στη Ροδόπη και την Ξάνθη

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν άφησαν ασχολίαστη τη “νίκη” του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στις ευρωεκλογές, με σχόλια και αναλύσεις που επικεντρώνονται στην επιτυχία του κόμματος στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, αλλά και τους ενθουσιώδεις εορτασμούς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κομοτηνή, όπου οι υποστηρικτές του ΚΙΕΦ γιόρτασαν με παραδοσιακά νταούλια και κλαρίνα.

Το πρακτορείο Αναντολού συνεχίζει να προβάλει τις επιτυχίες και τις δράσεις του ΚΙΕΦ, παρουσιάζοντας το κόμμα ως «Η (δήθεν) φωνή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, Τσιγντέμ Ασάφοφλου, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού περήφανη για το αποτέλεσμα, επισημαίνοντας πως οι ψηφοφόροι της μειονότητας έδειξαν την αντίδρασή τους προς την Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, υπενθυμίζει ότι, παρά την επιτυχία αυτή, το εκλογικό όριο του 3% τους στερεί τη δυνατότητα να εκλέξουν βουλευτή, στέλνοντας, όπως ανέφερε, ένα «πολύ σοβαρό μήνυμα» στους κυβερνώντες της χώρας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ήμασταν σίγουροι για αυτό το αποτέλεσμα, το λέγαμε παντού όπου πηγαίναμε. Και σήμερα ο λαός μας υπερασπίστηκε ξανά τόσο τον αγώνα του όσο και το κόμμα του».

Η Ασάφοφλου υπενθύμισε ότι και το 2014 και το 2019 είχαν αναδειχθεί πρώτο κόμμα στη Ροδόπη και την Ξάνθη και είπε ότι σήμερα στις κάλπες οι “Τούρκοι της Δυτικής Θράκης” έδειξαν την αντίδρασή τους προς την Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Η Ασάφοφλου τόνισε ότι οι ψηφοφόροι της μειονότητας ψήφισαν το ΚΙΕΦ παρόλο που γνώριζαν ότι δεν θα μπορέσουν να εκλέξουν βουλευτή λόγω του εκλογικού ορίου του 3% και πρόσθεσε:

«Η μειονότητα έστειλε ένα πολύ σοβαρό μήνυμα σε αυτούς που κυβερνούν τη χώρα. Η Αθήνα πρέπει να σταματήσει να παραβλέπει το γεγονός ότι εδώ ζει μια μειονότητα».

Οι σχολιασμοί των τουρκικών ΜΜΕ καταδεικνύουν την έντονη πολιτική σημασία που αποδίδουν στα αποτελέσματα των εκλογών στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

  • Τίτλοι από ενημερωτικές τουρκικές ιστοσελίδες σχετικά με το ΚΙΕΦ:

Haberler: «Το ΚΙΕΦ που ιδρύθηκε από Τούρκους στην Ελλάδα ήρθε πρώτο στη Δυτική Θράκη»
EnSonHaber και Gazeteoksijen: «Στις ευρωεκλογές το ΚΙΕΦ της Δυτικής Θράκης αναδείχθηκε πρώτο στη Ροδόπη και την Ξάνθη»
Sondakika: «Στην Ελλάδα το τουρκικό κόμμα ΚΙΕΦ αναδείχθηκε πρώτο στη Δυτική Θράκη»
Star: «Μεγάλη επιτυχία από το κόμμα που ίδρυσαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα»
Yeni Akit: «Το ΚΙΕΦ της Δυτικής Θράκης θριάμβευσε στις ευρωεκλογές»

  • Μέχρι τώρα αποτελέσματα:

ΚΙΕΦ: 19062 – 0,84%

Ροδόπη: 8221 – 41,18%

Κομοτηνή: 1η ΝΔ με 2267 – 24,24%, 2ο ΚΙΕΦ με 1902 – 20,33% κ 3ο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 1046 – 11,18%

Ξάνθη: 9260 – 29,22%

Πόλη Ξάνθης: 1η ΝΔ με 3343 – 23,89%, 2ο ΣΥΡΙΖΑ με 1832 – 13,09% και 3ο το ΚΙΕΦ με 1662 – 11,88%.

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού τονίζει ότι η Ν.Δ. κέρδισε με μικρή διαφορά, ενώ η φιλοκυβερνητική Χουριέτ σχολιάζει σκωπτικά πως, παρά τη νίκη του Μητσοτάκη, η μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων – που προτίμησαν τις παραλίες από τις κάλπες – ήταν το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της εκλογικής διαδικασίας.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού με θέμα τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχεδόν, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα το κυβερνών κόμμα της ΝΔ κέρδισε τις ευρωεκλογές.

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού στο σχετικό με τις εκλογές στην Ελλάδα χωρίο επαναλαμβάνει «Στη γείτονα η ΝΔ κέρδισε με μικρή διαφορά».

Η φιλοκυβερνητική Χουριέτ υπό τον τίτλο «Ο Μητσοτάκης κέρδισε αλλά με μεγάλες απώλειες» σχολιάζει ότι ο νικητής των εκλογών στην Ελλάδα ήταν η αποχή καθώς σημειώθηκε ρεκόρ στον αριθμό των ψηφοφόρων που δεν προσήλθαν στις κάλπες. Οι Έλληνες ψηφοφόροι αντί να ψηφίσουν κατέβηκαν στις παραλίες για να δροσιστούν.

Ο Γεραπετρίτης αναγκάστηκε να διευκρινίσει ξανά: Δεν θα υπάρξουν παραχωρήσεις στις εθνικές θέσεις, αλλά επιμένει σε “καλές σχέσεις” με την Τουρκία (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: