Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα: Μέχρι 43 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από σήμερα Παρασκευή [video]

Μία γυναίκα περνάει ανάμεσα από συντριβάνια για να δροσιστεί, ενώ επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκαν και χθες οι θερμοκρασίες, ενώ μικρή πτώση παρουσάισε ο υδράργυρος μόνο στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Καιρού που εκδόθηκε απο την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στην ανατολική χώρα από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα λόγω δυτικών καταβατικών ανέμων, κυρίως σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Το Έκτακτο Δελτίο Καιρού που εκδόθηκε στις 10-06-2024/1130 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στην ανατολική χώρα από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα λόγω δυτικών καταβατικών ανέμων, κυρίως σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Συγκεκριμένα:

 Σήμερα Παρασκευή (14-6-2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως το Σάββατο η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).




Αποπνικτικό κοκτέιλ: Προειδοποίηση από το Copernicus για νέο κύμα αφρικανικής σκόνης – Καύσωνας και αυξημένη συγκέντρωση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: