Να τα βλέπουν οι δικοί μας πολιτικοί που νομίζουν ότι η Μεγαλόνησος είναι “αγκάθι” και “κείται μακράν”: Η Κύπρος είναι “ο φάρος της ΄Γαλάζιας Πατρίδας΄”, ισχυρίζονται οι Αττίλες

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στην κατεχόμενη Κύπρο αλληλοβραβεύεται με τα τσιράκια του. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Η Κύπρος είναι “ο φάρος της ΄Γαλάζιας Πατρίδας’”, ισχυρίστηκε ο άθλιος εθνικιστής, ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΡΤ Χαμπέρ.

Όπως είπε «ως Τουρκία στηρίζουμε την (παράνομη) ‘τδβκ’ στην πορεία της να γίνει κέντρο τεχνολογίας, καινοτομίας και συνεργασίας, όπως κάνουμε σε όλα τα θέματα».

Ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε ημερίδα με τίτλο “Το όραμα (της παράνομης) ‘τδβκ’ – Νησί Πληροφορικής – Ορίζοντας 2033”.

Ανέφερε πως η ημερίδα αποτελεί ένδειξη των ακλόνητων δεσμών μεταξύ των “δύο αδελφών κρατών”, κατά την ψεκασμένη έκφρασή του, και ότι θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση των υποδομών και καινοτομίας του ψευδοκράτους και την προώθηση της οικονομίας της γνώσης.

Ανέφερε ότι η ύπαρξη των Tουρκοκυπρίων, “του αρχαίου και ουσιαστικού στοιχείου του νησιού”, όπως σημείωσε, και η επιβίωση του ψευδοκράτους είναι μεταξύ των στοιχείων που η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ και δεν θα διστάσει στιγμή να αγωνιστεί για αυτά.

«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας για την “κυρίαρχη ισότητα” και το “ισότιμο διεθνές καθεστώς” των Τουρκοκυπρίων. Όλες μας οι προσπάθειες αποσκοπούν στην προστασία της κληρονομιάς του “δίκαιου αγώνα” των Φαζίλ Κιουτσιούκ και Ραούφ Ντενκτάς και στη διασφάλιση ότι η “ειρήνη” που φέραμε στο νησί το 1974 -μέσω της άνανδρης τουρκικής εισβολής- θα είναι μόνιμη. Η ειρήνη και η ασφάλεια των αδελφών μας στο νησί συνεπάγεται τη δική μας ειρήνη και ασφάλεια”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως “η Κύπρος, που είναι ο ‘φάρος της ΄Γαλάζιας Πατρίδας’ , θα είναι πάντα τα μάτια, το μυαλό και το μέλημά μας. Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ύπαρξη, την ελευθερία και το μέλλον του (δήθεν) ‘τ/κ λαού’. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της (παράνομης) ‘τδβκ’».

ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΚ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ο Γκουτέρες επιθυμεί να παρατείνει την αποστολή της Ολγκίν στην Κύπρο, λέει ο Κόμπος: Την Κυριακή στις ΗΠΑ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: