Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής : Αναμφισβήτητη ανάγκη η αμυντική αναβάθμιση της ΕΕ * «Να μην εξαρτόμαστε από τρίτους – Οτιδήποτε λιγότερο στέλνει λάθος μήνυμα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Βρυξέλλες, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024. Σε αυτή τη συνεδρίαση αναμένεται να κυριαρχήσει η συζήτηση για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν, σύμφωνα με τις Συνθήκες, την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την θέση Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή άμυνα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ε.Ε.

Υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε αυτό τον τομέα, να αναπτύξει και να χρηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και να μην εξαρτάται από τρίτους.

«Ο,τιδήποτε λιγότερο», τόνισε, «στέλνει το λάθος μήνυμα».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ Του απεσταλμένου Ν. Αρμένη
Βρυξέλλες, Belgium

 

Απειλή ακόμα και για νέα εισβολή στην Κύπρο από την Άγκυρα: Προειδοποίηση μέσω Τούρκου νομικού, ανόητος ισχυρισμός για δήθεν χρήση κυπριακού εδάφους από το Ισραήλ!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: