Μητσοτάκης από Σύνταγμα: Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια, αδιαφορία, πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας χρεοκοπήσει ξανά

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετάει τον κόσμο κατά την διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, Αθήνα, Παρασκευή 07 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




«Η Αθήνα στέλνει μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μήνυμα ευθύνης και νίκης που πρέπει να ακουστεί ακόμη πιο ηχηρά στην κάλπη, να είναι όλη η Ελλάδα μπλε», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Συντάγματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δυνατή ΝΔ σημαίνει δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» είπε, και προσέθεσε ότι «η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία ούτε πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδίκησης στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και το 2015 εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη βάζοντας το συμφέρον της χώρας μας πάνω από το κομματικό» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Εμείς καθιερώσαμε τον Έβρο το 2020 ως ευρωπαϊκό σύνορο, πιέσαμε την ΕΕ να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο όταν ξέσπασε η κρίση, ενώ διαπραγματεύτηκα 36 δισ. ευρώ που φέραμε στη χώρα από το ταμείο Ανάκαμψης” είπε ο κ.Μητσοτάκης, και υπογράμμισε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα κινηθούν με ένα σχέδιο δράσης “απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν την Ευρώπη μόνο και μόνο για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα. Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την διακοπή της χρηματοδότησης δεν χρειαζόμαστε τέτοια κόμματα στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες που θα φορούν την φανέλα της εθνικής Ελλάδας, κάτι που μόνο η ΝΔ υπηρετεί με πράξεις και συνέπεια” είπε.

«Εμείς είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, και επισήμανε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες κατά των αθέμιτων πρακτικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια. “Από την αντιπολίτευση ακούμε ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα ανατροπή. Αλλά ανατροπή τίνος, των αυξήσεων στους μισθούς που έδωσε η ΝΔ, των ανακαινίσεων των νοσοκομείων, της επέκτασης του Μετρό, και το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο;” αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε “τυφλωμένη” την αντιπολίτευση η οποία όπως είπε- επιδιώκει “να τραυματιστεί η ΝΔ και να κοντύνει ο Μητσοτάκης, και οι ίδιοι εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Σηκώνουμε το γάντι η ΝΔ θα είναι πάλι η μεγάλη νικήτρια και όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε” τόνισε.

“Ανακοινώθηκε σήμερα νέα αύξηση του ΑΕΠ, ενώ μειώσαμε την ανεργία από το 18% προσεγγίσαμε το 10 % και δημιουργήσαμε 400 χιλιάδες θέσεις εργασίας” είπε ο κ.Μητσοτάκης. Τόνισε ότι “δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας μέχρι να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια” και προσέθεσε:

“Νιώθουμε, ακούμε, μπορούμε, και προσπαθούμε γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι μια νέα Ελλάδα πολύ καλύτερη”.

O κ. Μητσοτάκης ανέφερε το έργο της κυβέρνησης στον εκσυγχρονισμό του κράτους, και στη βελτίωση των συνθηκών στον αθλητισμό στη δημόσια διοίκηση, και την οικονομία, και είπε ότι “αυτό είναι Ευρώπη”. Παράλληλα, ανέφερε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο παρελθόν αναφορικά με την καθημερινότητα των πολιτών, και τόνισε ότι έγιναν πράξη, λέγοντας ότι “γίνονται πολλά αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα”.

“Αυτή την τροχιά θέλει να ναρκοθετήσει η αντιπολίτευση. Δεν θα επιτρέψω ποτέ η Ελλάδα να ξαναγυρίσει πίσω στην εποχή που η Ελλάδα που φλέρταρε με τη χρεοκοπία” είπε και αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ” ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα που στοιχίζει 45 δισ.” Είπε ότι η αντιπολίτευση παρουσιάζει “εικόνα Βαβέλ και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να μην μιλάω για τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης”. Τόνισε, ακόμη, ότι “το πραγματικό στοίχημα της επόμενης μέρας είναι να τρέξουμε πιο γρήγορα και να φανούν ποιοι θέλουν να πατήσουν φρένο και ποιοι γκάζι. Πραγματικός μας εχθρός είναι τα πραγματικά προβλήματα, όμως για να αντιμετωπίσουμε οφείλουμε να κλείσουμε την πόρτα στα λεφτόδεντρα που μας πάνε στον έλεγχο της οικονομίας, και σε αυτούς που θέλουν να πριονίσουν το ανάστημα της χώρας ενόψει δύσκολων χειρισμών που μας περιμένουν στα εθνικά θέματα. Μετά την Κυριακή η κυβέρνηση πρέπει να μπορεί να συνεχίσει την πολιτική της ισχυρής Ελλάδας” είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα “στους βόρειους γείτονές μας τόσο των Σκοπίων όσο και των Τιράνων ότι ο δρόμος για την Ευρώπη περνά από την Αθήνα. «Θέλουμε να ζούμε χωρίς επικίνδυνες εντάσεις με την Τουρκία, αναγνωρίζοντας πάντα τη μοναδική μας διαφορά, την χάραξη της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ”.

“Όλοι ενωμένοι στην τελική ευθεία, κανείς δεν θα λείψει και από αυτή τη μάχη” είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του. Παράλληλα επισήμανε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια εκλογική αναμέτρηση που έχει παράλληλες συνέπειες και στην εθνική πολιτική του κράτους μας, και ο πολίτης να συνυπολογίσει τα μεγάλα και σημαντικά και όχι τα μικρά και περιφερειακά. Τόνισε ότι “δεν μπορεί να είναι αψήφιστη ψήφος αυτή η ψήφος” και κάλεσε τους ψηφοφόρους να πούνε “όχι στη ραθυμία που φέρνει η ζέστη και η κούραση” γιατί, όπως υπογράμμισε, “η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει λιμενοβραχίονας σταθερότητας στην Ευρώπη”.

Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε ότι δεν κλείνει τα μάτια σε κάποια απογοήτευση, αλλά όπως είπε “δεν πρέπει να αφήσουμε αυτά να εμποδίσουν την πρόοδο της χώρας. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε μια νέα περιπέτεια στο όνομα μιας άγονης διαμαρτυρίας. Όσα θα διακινδυνεύσουμε τότε δεν θα είναι ασήμαντα. Ο εφησυχασμός των φίλων μας είναι ο εχθρός μας τώρα, δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις, οι κάλπες θα είναι άδειες” είπε και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν στις κάλπες και να στηρίξουν τη ΝΔ.

“Το διακύβευμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω και η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη. Μόνο μπροστά” είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι “το οφείλουμε στα 50 χρόνια της δημοκρατίας που γιορτάζουμε και στα 50 χρόνια της ΝΔ”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Προεκλογικό φινάλε από το Σύνταγμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με… εξορκισμό της αποχής: Χθες, στο ίδιο σημείο ο Κασσελάκης, παρόντος του Τσίπρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: