Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου λόγω πυρκαγιάς, μηνύματα του 112 για εκκενώσεις: Ακραίος κίνδυνος στην Αττική, τα 90 χλμ θα φτάσουν οι ριπές ανέμου

Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατάσβεση φωτιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR




Ο ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, σήμερα στην Αττική, έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές,οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο συνδυασμός ζέστης, ξηρασίας και δυνατών ανέμων δημιουργούν ένα επικίνδυνο μείγμα, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, ενώ παράλληλα απαγορεύεται η πρόσβαση σε πάρκα και άλση της Αττικής.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεων έως 6-7 μποφόρ αναμένονται στην Αττική την Παρασκευή.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες ριπές του ανέμου από το μοντέλο του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που αναμένονται τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 21/06, οι οποίες κατά τόπους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 60 με 70 χλμ/ώρα και τοπικά τα 80 με 90 χλμ/ώρα.

 

Τριάντα πέντε πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά την μία το μεσημέρι σε οικοπεδικούς χώρους στην περιοχή Φέριζα Κερατέας.

Λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη περιοχή Μαύρο Λιθάρι η Αστυνομια προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Ηλέκτρας έως το ύψος της οδού Μίνωος.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Γλυφάδα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Σαρωνίδα Αττικής. Αν βρίσκεστε στις περιοχή Μαύρο Λιθάρι, απομακρυνθείτε προς Γλυφάδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Μηνύματα μέσω του 112

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 10.52 σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο ορυχείο της Μεγαλόπολης Αρκαδίας ενώ κοντά βρίσκεται και ο οικισμός Χωρέμη Αρκαδίας.

Για το λόγο αυτό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Χωρέμη προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βελιγοστή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στις περιοχές Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Μεγαλόπολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Eπίσης προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Δούκα Βρύση Αργολίδας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δούκα Βρύση Αργολίδας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Επίσης πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Λυρκεία Αργολίδος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.58 βόρεια της περιοχής Λυρκεία και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και από αέρος 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ

Με πληροφορίες από ertnews, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φυλάκιση ενός έτους στον άνδρα που βούτηξε το κεφάλι γάτας σε ποτήρι με μπύρα στη Θεσσαλονίκη: «Εκπλήσσομαι με τη φαντασία του ανθρώπου» … είπε ο εισαγγελέας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: