Μήνυμα – πρόσκληση Μπαπέ κατά της ακροδεξιάς: Καλώ όλους τους νέους να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε το μέλλον της χώρας μας [video[

File Photo Kylian Mbappe of France looks on during the international friendly soccer match between France and Luxembourg, Metz, France, 05 June 2024. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF




Ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς τη νέα γενιά των Γάλλων έστειλε ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, Κίλιαν Μπαπέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή στο Ντίσελντορφ, όπου οι «Μπλε» θα αντιμετωπίσουν την Αυστρία στο πλαίσιο του Euro 2024 τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς για την πολιτική κατάσταση στη Γαλλία και για την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών από τον Εμανουέλ Μακρόν (30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου), μετά τον θρίαμβο του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) στις ευρωεκλογές, ο διεθνής παίκτης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την ιστορία της χώρας μας. Γι’ αυτό θέλω πραγματικά να απευθυνθώ σε όλους τους Γάλλους και ειδικά στη νέα γενιά. Θεωρώ πως είμαστε μία γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βλέπουμε πολύ καθαρά ότι τα άκρα είναι προ των πυλών της εξουσίας και έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε το μέλλον της χώρας μας. Για αυτό καλώ όλους τους νέους να πάνε να ψηφίσουν και να συνειδητοποιήσουν την σπουδαιότητα της κατάστασης. Ελπίζω η φωνή μου να ακουστεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα πρέπει να ταυτιστούμε με αυτή τη χώρα, να ταυτιστούμε με τις αξίες μας, που είναι αξίες ανεκτικότητας, διαφορετικότητας, σεβασμού. Εμπιστεύομαι τους Γάλλους, κάθε φωνή μετράει. Ελπίζω πραγματικά ότι θα κάνουμε τη σωστή επιλογή και ότι θα είμαστε περήφανοι που θα φορέσουμε αυτή τη φανέλα στις 7 Ιουλίου».

Ο επιθετικός της Εθνικής Γαλλίας δήλωσε πως ο αγώνας της Δευτέρας με την Αυστρία είναι πολύ σημαντικός αλλά υπάρχει μια κατάσταση πολύ πιο σημαντική από τον αγώνα, εννοώντας προφανώς την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη Γαλλία με την ακροδεξιά να «φλερτάρει» σοβαρά με την νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ο Μπαπέ διευκρίνισε πως είναι «κατά των άκρων και των ιδεών που διχάζουν» ενώ τόνισε ότι μοιράζεται τις ίδιες αξίες με τον συμπαίκτη του, Μάρκους Τουράμ.

Ο Τουράμ το Σάββατο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γερμανία για το Euro 2024 κάλεσε τους Γάλλους να παλέψουν για να εμποδίσουν την άκρα δεξιά να κερδίσει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου. «Είναι η θλιβερή πραγματικότητα της κοινωνίας μας σήμερα… Όπως είπε ο Ουσμάν (Ουσμάν Ντεμπελέ), πρέπει να πούμε σε όλους να πάνε να ψηφίσουν. Χρειάζεται όλοι να παλαίψουμε για να μη συμβεί αυτό και το κόμμα του Εθνικού Συναγερμού να μην κερδίσει», δήλωσε ο Τουράμ.

Μετά τις δηλώσεις του Μάρκους Τουράμ η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FFF) αντέδρασε άμεσα και το βράδυ του Σαββάτου εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο υπενθυμίζει την ουδετερότητά της καθώς και την ουδετερότητα της Εθνικής Γαλλίας ενώ πλησιάζουν οι δύο γύροι των εθνικών εκλογών στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου. «Ο Κιλιάν Μπαπέ πέταξε το δελτίο Τύπου στα σκουπίδια», γράφει ο γαλλικός Τύπος. «Μοιράζομαι τις ίδιες αξίες με τον Μάρκους, είμαι μαζί του, κατά την άποψή μου δεν το παράκανε, είπε τη γνώμη του και είμαι στο πλευρό του», δήλωσε ο διάσημος αρχηγός των «Μπλε».

Με πληροφορίες από Guardian

Euro 2024: Ο αγώνας Αυστρία – Γαλλία ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της Δευτέρας* Θα επιβεβαιώσουν το τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου οι πετεινοί;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: