Μήνυμα «δυναμικής επανεκκίνησης» από τον πρωθυπουργό στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό: «Πυλώνας σταθερότητας η Νέα Δημοκρατία» [βίντεο]

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Μήνυμα «συνολικής επανεκκίνησης» εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως, παρά τις δεδομένες δυσκολίες τις προεκλογικής μάχης, «η επόμενη ημέρα βρίσκει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας πρώτη και την Ελλάδα ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας».

Τόνισε πως το 41% των πρόσφατων εθνικών εκλογών εξακολουθεί να καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και αυτό δεν αλλάζει, όμως δεν πρέπει να ξεχαστεί το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι σε αυτήν την κάλπη καθώς τα ποσοστά δεν έφτασαν το στόχο που είχε τεθεί.




«Οι συμπολίτες μας ζήτησαν ουσιαστικά περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, με καλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μια πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά, προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά» είπε.

«Πατήστε γκάζι και όχι φρένο και σας θέλουμε δίπλα και όχι απέναντι. Αυτές λοιπόν οι διαθέσεις είναι και οι πυξίδες μας στην πολιτική μας δουλειά» είπε και πρόσθεσε πως χρειάζεται προσοχή και στην καθημερινή συμπεριφορά.

«Αυτή η κυβέρνηση βλέπει κατάματα τις αδυναμίες της και τις ξεπερνά», σημείωσε και τόνισε πως «η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, η καλύτερη υγεία και παιδεία γίνονται τώρα πιο στοχευμένες προτεραιότητες».

Ειπε πως δεν υπάρχουν χαρτοφυλάκια πρώτης και δεύτερης ταχύτητας, και πως η νέα σύνθεση του υπουργικού καθορίζεται πάντα με γνώμονα τις ανάγκες και πως η εναλλαγή προσώπων αποτυπώνει την προσπάθεια για περισσότερη παραγωγικότητα.

«Χρειαζόμαστε ένα επιτελείο μάχης με ένα κεντρικό σκοπό σε κάθε έναν από τους τομείς πολιτικής στους οποίους προΐσταται, να έχουμε ορατό έργο και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρόνο πάντα.

Κλειδί της επιτυχίας μας είναι και η αφοσίωση και η εργατικότητα» είπε χαρακτηρίζοντας τους «δείκτες για τους οποίους θα είμαι αυστηρός, όπως και οι πολίτες».

Πρόσθεσε πως πλέον σειρά έχει η στροφή ακόμα πιο δυναμικά εναντίον των προβλημάτων «Μεταρρύθμιση σημαίνει ένα αποτύπωμα στην καθημερινότητα, πείθοντας και τους καχύποπτους πολίτες για τις προθέσεις μας, ενώ παράλληλα θα οικοδομούν αυτή την ισχυρή Ελλάδα την οποία θέλουμε.

Μια πατρίδα ισχυρή στην καρδιά της Ευρώπης, με ένα διαφορετικό κράτος, μια ουσιαστικά αναβαθμισμένη υγεία, μια οικονομία στην οποία η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται και οι μισθοί θα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι δράσεις μας στην Ευρώπη σ ένα νέο πενταετή κύκλο, στον οποίο θα κριθούν πολλά.

Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η συνέχιση μιας αυστηρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής, η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Σε αυτό το περιβάλλον, το οποίο διαρκώς αλλάζει, η προσαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα δεδομένα της κλιματικής κρίσης από τη μία, αλλά και της ανάγκης στήριξης του εισοδήματος των αγροτών μας από την άλλη, το δημογραφικό, την ενιαία αμυντική πολιτική».

Και πρόσθεσε «είναι αυτονόητο ότι όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. (…) οι μεταρρυθμίσεις μας, οι αλλαγές μας, η ανάπτυξη αφορούν τελικά όλους τους πολίτες και κανείς δεν μένει πίσω.

Όλες αυτές είναι προκλήσεις που θα μας απασχολήσουν συνολικά και νομίζω στο χέρι μας είναι να κάνουμε νικηφόρα και αυτήν την νέα αρχή»

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν:

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ψηφιακό τέλος συναλλαγών, β) Αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, εκσυγχρονισμός των θυγατρικών του και σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δικαιώματα των προσώπων που πάσχουν από άνοια και των φροντιστών τους, β) Μεταμόσχευση ιστών και κυττάρων, γ) Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της πορείας υλοποίησης και εισήγηση για την έγκριση επικαιροποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της ετήσιας έκθεσης Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα των έργων: α) Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Λέσβου, β) Κατασκευή έργων ύδρευσης ‘Αρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, γ) Επέκταση Ιόνιας Οδού: Τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά

-Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών,

-Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Ουδετερότητα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ο Έντι Ράμα συνεχίζει να “βασανίζει” τον Φρέντη Μπελέρη: Απορρίφθηκε το αίτημα για εξαίρεση δικαστή, η απόφαση επί της έφεσης αναμένεται στις 25 Ιουνίου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: