«Μία λάθος στροφή οδήγησε στην καταστροφή;», αναρωτιούνται τα βρετανικά ΜΜΕ καθώς κλιμακώνονται οι απεγνωσμένες έρευνες για τον αγνοούμενο δημοσιογράφο του BBC στη Σύμη [video]

Ο Βρετανός δημοσιογράφος όπως κατεγράφη από κάμερες ασφαλείας στο νησί Πηγή Photo: Ροδιακή




Με όλα τα σενάρια ως προς την αιτία της εξαφάνισης να είναι ανοικτά, κλιμακώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου παρουσιαστή – δημοσιογράφου του BBC Μάικλ Μόσλεϊ.

Οι έρευνες πλέον κατευθύνονται και με βάση τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο, οι οποίες αποτυπώθηκαν σε κάμερες ασφαλείας διάφορων καταστημάτων στο νησί της Σύμης και συγκεκριμένα στο χωριό Πέδι.

Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες απεικονίζεται ένας άνδρας που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά και το σωματότυπο του 67χρονου Βρετανού, να περπατάει κρατώντας μία καφέ χρώματος ομπρέλα και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι του. Ο ίδιος φοράει βερμούδα, μπλουζάκι τύπου «πόλο» και ένα καπέλο, όλα στις αποχρώσεις του μπλε και γυαλιά ηλίου.

Οι εικόνες αυτές αλλάζουν τα όσα σενάρια είχαν γίνει έως τώρα για την πορεία που ακολούθησε, ο αλλοδαπός δημοσιογράφος, φεύγοντας από την παραλία του Αγίου Νικολάου, όπου βρισκόταν μαζί με την 64χρονη σύζυγό του και φιλικό τους ζευγάρι, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στη μία και μισή το μεσημέρι.

Πηγή Photo: Ροδιακή

Τα πλάνα αυτά αποδεικνύουν (εφόσον επιβεβαιωθεί πλήρως, ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο) ότι ο Βρετανός δημοσιογράφος κινήθηκε πεζός και πέρασε όλη την παραλία στο Πέδι.




Πού εστιάζονται οι έρευνες 

Για τον λόγο αυτό και ήδη από χθες, ξεκίνησαν έρευνες και προς άλλες κατευθύνσεις και περιοχές, όπως για παράδειγμα προς την παραλία της Αγίας Μαρίνας, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ο 67χρονος να κινήθηκε τελικά όχι προς τον Γιαλό, όπου βρίσκεται το σπίτι που διέμεναν αλλά προς άλλες παραλίες.

Άλλωστε και χθες το πρωί ελέγχθηκαν και άλλα σημεία του νησιού, όπως αρχαιολογικοί χώροι κ.ά. χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Πλέον οι έρευνες που συνεχίζονται και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας έχουν επικεντρωθεί στο βουνό καθώς υπάρχει ένα μονοπάτι από εκεί, το οποίο οδηγεί στην κατοικία όπου έμενε. Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η σύζυγός του, είναι πιθανό να ακολούθησε αυτό το μονοπάτι καθώς του άρεσε η διαδρομή.

Σημειώνεται πως υπήρξε μαρτυρία γυναίκας στο MEGA που επέμενε ότι τον είδε σώο και αβλαβή στη στάση των ΚΤΕΛ του χωριού. Η σύζυγος του παρουσιαστή τον αναζήτησε χωρίς αποτέλεσμα και την Πέμπτη το πρωί δήλωσε την εξαφάνιση του. Την ίδια ώρα, οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον άνδρα, που σύμφωνα με μαρτυρίες, συνομίλησε μαζί του στη στάση του λεωφορείου ώστε να καταθέσει τη δική του μαρτυρία και τα όσα είπε με τον γνωστό παρουσιαστή.

Δήμαρχος Σύμης: «Περίεργη ιστορία, υπάρχουν ερωτήματα»

Περίεργη ιστορία χαρακτηρίζει την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ o δήμαρχος Σύμης, θέτοντας σειρά ερωτημάτων για το τι μπορεί να συνέβη. «Δεν θα μπορούσε να έχει πάθει κάτι και να μην τον βρούμε μετά από 1-2 λεπτά στον δρόμο που συνδέει την πόλη με το Πέδι και το χωριό» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας σε συνέντευξή του στο skai.gr, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι τη μέρα εκείνη η ζέστη ήταν αποπνικτική.

«Υπάρχουν κάποια θέματα», συνέχισε, «όπως γιατί έφυγε από το Πέδι μόνο του, από την παραλία του Αγίου Νικολάου, γιατί δεν κρατούσε το κινητό μαζί του, γιατί με 45 βαθμούς Κελσίου περπάτησε αντί να πάρει το σκαφάκι να κατέβει στην πόλη. Είναι λίγο περίεργη όλη η ιστορία».

Με πληροφορίες από Ροδιακή, ΣΚΑΙ, DailyMail

Με εκτροπές η κυκλοφορία από Αθήνα προς Κόρινθο, κλειστή και στα δύο ρεύματα η παλαιά Εθνική: Κατεδαφίζεται γέφυρα μετά την ανατροπή βυτιοφόρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: