Μετά τον Κίμιχ και ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας: «Ρατσιστική» η δημοσκόπηση για το αν θα έπρεπε να παίζουν περισσότεροι λευκοί στην Εθνική, συμφωνεί ο Νάγκελσμαν

File Photo German national soccer head coach Julian Nagelsmann attends a training session with the team at the German national team’s training camp in Blankenhain, Germany, 28 May 2024. EPA/RONALD WITTEK




Ως «ρατσιστική» καταδίκασε ο προπονητής της Γερμανίας Γιούλιαν Νάγκελσμαν πρόσφατη έρευνα που ρωτούσε τους συμμετέχοντες αν θα ήθελαν να δουν περισσότερους λευκούς παίκτες στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Η δημοσκόπηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ARD ανέφερε ότι το 21% των ερωτηθέντων συμφώνησε με την πρόταση.

  • «Είναι ρατσιστικό. Νιώθω ότι πρέπει να ξυπνήσουμε. Πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη αναγκάστηκαν να φύγουν… αναζητώντας μια ασφαλή χώρα», δήλωσε ο Νάγκελσμαν την Κυριακή.

Οι δηλώσεις του 36χρονου έρχονται προς επίρρωση εκείνων του μέσου της Γερμανίας Τζόσουα Κίμιχ, ο οποίος χαρακτήρισε επίσης την ερώτηση «ρατσιστική» μία ημέρα νωρίτερα.

«Ο Τζος ανταποκρίθηκε πολύ καλά, με μια πολύ σαφή και μελετημένη δήλωση», δήλωσε ο Νάγκελσμαν κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του παίκτη του:  «Το βλέπω αυτό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αυτή η ερώτηση είναι τρελή. Υπάρχουν άνθρωποι στην Ευρώπη που αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω πολέμου, οικονομικών παραγόντων, περιβαλλοντικών καταστροφών, άνθρωποι που απλά θέλουν να τους δεχτούμε» .

Πρέπει να αναρωτηθούμε τι κάνουμε αυτή τη στιγμή; Εμείς στη Γερμανία τα πάμε πολύ, πολύ καλά και όταν λέμε κάτι τέτοιο, νομίζω ότι είναι τρελό το πώς κλείνουμε τα μάτια και απλά αποκλείουμε τέτοια πράγματα».

H απάντηση της κρατικής τηλόρασης

Το ARD – ο γερμανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας – δήλωσε ότι ανέθεσε την έρευνα για να έχει μετρήσιμα στοιχεία, αφού ένας δημοσιογράφος που εργαζόταν σε ένα ντοκιμαντέρ για το ποδόσφαιρο και τη διαφορετικότητα ρωτήθηκε επανειλημμένα για τη σύνθεση της εθνικής ομάδας.

«Ως εκ τούτου, αναθέσαμε την έρευνα στο Ινστιτούτο Infratest-dimap και είμαστε και οι ίδιοι απογοητευμένοι για το γεγονός ότι τα αποτελέσματα είναι αυτά που είναι. Αποτελούν όμως έκφραση της κοινωνικής κατάστασης στην Γερμανία σήμερα. Ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας, η εθνική ομάδα αποτελεί ισχυρό πρότυπο ένταξης», πρόσθεσε.

Στην δημοσκόπηση, το 66% δηλώνει ότι είναι θετικό το γεγονός ότι στην γερμανική εθνική ομάδα παίζουν πολλοί ποδοσφαιριστές με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επικρίνει την γερμανική δημόσια τηλεόραση ο διεθνής ποδοσφαιριστής Τζόσουα Κίμιχ: Για δημοσκόπηση για το αν θα έπρεπε να παίζουν περισσότεροι λευκοί στην Εθνική Γερμανίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: