Μεγάλη επιχείρηση στη Σύμη για τον εντοπισμό του διάσημου Βρετανού παρουσιαστή του BBC: Αγνοείται από χθες το μεσημέρι * Ψάχνουν με drones και σκύλους σε βραχώδη περιοχή [videos]

FILE PHOTO: Ο Μάικλ Μόσλεϊ, διάσημος παρουσιαστής θεμάτων υγείας και διατροφής στο BBC. Screenshot via YouTube@TheScienceof Sulmates/




Sε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στη Σύμη για τον εντοπισμό του 67χρονου Βρετανού παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από χθες στη 1:30 το μεσημέρι, όταν ξεκίνησε πεζοπορία στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τις αρχές ο Μόσλεϊ, πιθανότατα έπεσε από μεγάλο ύψος ενώ περπατούσε στην παραλία, ενώ ο συναγερμός σήμανε όταν ειδοποίησε την αστυνομία η σύζυγός του, η οποία ανησύχησε αφού ο άντρας της δεν είχε δώσει σημεία ζωής για πάνω από 6 ώρες.

Η συγκεκριμένη περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του 67χρονου παρουσιαστή θεωρείται «δύσκολη, καθώς είναι αρκετά βραχώδης».

  • Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν στο σημείο πεζοπόρα τμήματα της αστυνομίας, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, το λιμεναρχείο και εθελοντές.

Μάλιστα έχει ήδη σηκωθεί drone, ενώ όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές «είμαστε ήδη σε διαδικασία να φέρουμε ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο είναι πρόσφορο».

Σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή», ο αντιδήμαρχος Σύμης, Νικήτας Γρύλλης, τόνισε πως απ’ όταν έγινε γνωστό ότι αγνοείται ο δημοσιογράφος, κινήθηκε για την αναζήτησή του στην περιοχή Πεδί ένας μηχανισμός, στον οποίο συμμετέχουν κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής (με 8 άτομα), καθώς επίσης και μέλη της εθελοντικής ομάδας διασωστών της Σύμης.

  • Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικές ομάδες της Σύμης στο Facebook, μια ομάδα έρευνας και διάσωσης αναμενόνταν στο νησί από την Αθήνα, μαζί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πιο εξελιγμένο εξοπλισμό για να ενισχύει τις έρευνες.

 




Για την εξαφάνιση του 67χρονου , μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Mirror η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, επιβεβαιώνοντας πως οι έρευνες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί σήμερα Πέμπτη, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα κάτι αξιόλογο.

Συγκεκριμένα είπε:

«Βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου με ένα άλλο ζευγάρι όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στην περιοχή του Πεδίου της Σύμης. Ήταν γύρω στη 1.30 το μεσημέρι και ξέχασε το τηλέφωνό του στην παραλία. Οποιαδήποτε προσπάθεια εντοπισμού του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Ζητήσαμε τώρα από την πυροσβεστική να συνδράμει στην επιχείρηση σε περίπτωση που μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμα και να τον δάγκωσε φίδι, παραμένοντας κάπου τραυματισμένος. Απλά δεν υπάρχει κανένα ίχνος του. Κανένα απολύτως και αυτό σημαίνει ότι για εμάς τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται».

Ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, δήλωσε στην “Καθημερινή” ότι «χθες η ζέστη ήταν ανυπόφορη και μπορεί εύκολα υπό τέτοιες συνθήκες να σου έρθει ζαλάδα. Ηθελε να επιστρέψει από την παραλία με τα πόδια, όμως αυτή είναι μια απόσταση περίπου μιάμισης ώρας και υπάρχουν διαδρομές τις οποίες μπορεί να χρησιμοποίησε για να κόψει δρόμο».

Ο Μάικλ Μόσλεϊ γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1957 και είναι δημοσιογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής. Εργάζεται για το BBC από το 1985. Εγινε γνωστός μέσα από εκπομπές βιολογίας και ιατρικής που παρουσίαζε αλλά και τις τακτικές εμφανίσεις του στο The One Show.

Είναι επίσης οικοδεσπότης του podcast για την υγεία, Just One Thing για λογαριασμό του BBC.

Η δημοτικότητά του έχει, επίσης, αυξηθεί λόγω μιας δίαιτας που έχει λανσάρει με τίτλο «5:2», η οποία περιλαμβάνει νηστεία για δύο ημέρες την εβδομάδα.




 

 

 

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: