Μεγάλη ανησυχία για τις πολλές φωτιές στην Κύπρο: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι πέραν του 90% των πυρκαγιών οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει σε φιλανθρωπικό αγώνα καλαθόσφαιρας στο πλαίσιο του Telethon 2024. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO, Ανδρέας Λουκαϊδης




Πέραν του 90% των πυρκαγιών στη Λεμεσό οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό αναφορικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Αναφορικά με τις πυρκαγιές στη Λεμεσό και σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Πέραν του σχεδιασμού από πλευράς Κυβέρνησης, που φυσικά και υπάρχει, θέλω να ευχαριστήσω τα γειτονικά κράτη. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στην Ιορδανία για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα μας.

Από κει και πέρα, πέραν των 90% των υποθέσεων, όπως έχω ενημερωθεί, έχουν προκληθεί από ανθρώπινο λάθος. Και πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί όλοι. Έχουμε κι εμείς ευθύνη, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, να μην προβαίνουμε σε ενέργειες που δημιουργούν τέτοιου είδους πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Ερωτηθείς για τους εκτεθειμένους εργαζόμενους στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

«Από την πρώτη μέρα είπα ότι δεν θα υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τους εργαζόμενους, πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της δουλειάς τους μέσα στο πλαίσιο των νέων δεδομένων. Μίλησα και με τον Υπουργό Εργασίας και με τον Υπουργό Μεταφορών, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες, και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο φιλανθρωπικού καλαθοσφαιρικού αγώνα, στο γήπεδο του Κεραυνού, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται να οδηγείται σε «βελούδινο» διαζύγιο το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε:

«Όχι, δεν θα έλεγα ότι συζητάμε για ‘βελούδινο’ διαζύγιο. Συνεχίζεται η προσπάθεια, υπάρχουν τρία σκέλη, είναι το πλοίο, είναι το τερματικό και είναι το χερσαίο. Εργαζόμαστε ώστε να βρεθεί λύση για να προχωρήσει το έργο. Δεν συζητάμε για ‘βελούδινο’ διαζύγιο.

Από κει και πέρα να αναφέρω κάτι για τη Λάρνακα, διότι ακούω διάφορα. Η εναλλακτική του να τερματίσουμε μια συμφωνία, λόγω του ότι δεν ανταποκρινόταν η εταιρεία σε αυτά που υποσχέθηκε, ήταν να μη γίνει ποτέ τίποτα και κάτι τέτοιο εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Θα ήταν καλύτερα να το αφήσουμε να μη γίνει τίποτα; Αντίθετα, προχωράμε άμεσα, υπάρχει αν διαφέρον και να είστε σίγουροι ότι το έργο θα ξεκινήσει».

 

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δηλώνει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια» με την CPP: Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» στο Βασιλικό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: