Μεγάλα νοσοκομεία του Λονδίνου ακύρωσαν ιατρικές πράξεις: Κυβερνοεπίθεση σε συνεργαζόμενη υπηρεσία διαγνωστικών εξετάσεων

FILE PHOTO NHS ambulances staff outside a hospital in London, EPA/ANDY RAIN




Μεγάλα νοσοκομεία του Λονδίνου αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ορισμένες ιατρικές πράξεις σήμερα, επειδή μια υπηρεσία με την οποία συνεργάζονται έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Η επίθεση στην εταιρεία Synnovis είχε «σημαντικές επιπτώσεις» σε πολλά τμήματα των νοσοκομείων, όπως στις μεταγγίσεις αίματος, σύμφωνα με εσωτερικά υπομνήματά που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ άλλων επηρεάστηκαν τα νοσοκομεία του κεντρικού Λονδίνου King’s College Hospital, Guy’s και St Thomas.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο συνεργάτης μας για τις διαγνωστικές εξετάσεις Synnovis αντιμετώπισε νωρίτερα σήμερα ένα σημαντικό συμβάν, το οποίο είναι ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε ο Ίαν Αμπς, ο πρόεδρος του Guy’s και του St Thomas NHS Foundation Trust. «Η κατάσταση αυτή είχε σημαντικές συνέπειες στις υπηρεσίες μας και επλήγησαν ιδιαίτερα οι μεταγγίσεις αίματος», πρόσθεσε.

Ορισμένες ιατρικές πράξεις ακυρώθηκαν ή οι ασθενείς παραπέμφθηκαν σε άλλες κλινικές.

Σύμφωνα με το Health Service Journal (HSJ), που επικαλείται μια υψηλόβαθμη πηγή, λόγω της κυβερνοεπίθεσης θα χρειαστούν «εβδομάδες και όχι ημέρες» για να δοθούν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων που έγιναν από τη Synnovis.

 

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

 

Βρέθηκε μια ώρα μετά τη γέννησή του εγκαταλελειμμένο μέσα σε τσάντα για ψώνια: Τρίτο «πεταμένο» μωρό από τους ίδιους (άγνωστους) γονείς σε 7 χρόνια στο Λονδίνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: