Με την πρώτη προσπάθεια ο Μίλτος Τεντόγλου πέρασε το όριο για τον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Στίβου: Για 4 εκατοστά εκτός τελικού τριπλούν η Οξάνα Κορένοβα

File Photo epa11332308 Miltiadis Tentoglou of Greece competes in the men’s Long Jump final competition at the Doha Diamond League athletics meeting, in Doha, Qatar, 10 May 2024. EPA/NOUSHAD THEKKAYIL




Διαδικαστική αποδείχθηκε -όπως αναμενόταν άλλωστε- η συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης.

Ο Ολυμπιονίκης, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στο μήκος χρειάστηκε να κάνει μόνο μία προσπάθεια, «έγραψε» 8,14μ. και εξασφάλισε άνετα θέση στον αυριανό (8/6) τελικό, αφού έπιασε το όριο των 8 μέτρων που είχαν θέσει οι διοργανωτές.

Αποκλεισμός στην… εκπνοή για την Κορένεβα στο τριπλούν

Τέσσερα εκατοστά του μέτρου στη δεύτερη καλύτερη προσπάθειά της, στέρησαν από την Οξάνα Κορένοβα την πρόκριση στον τελικό του τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης. Στην παρθενική της εμφάνιση με τα «γαλανόλευκα» σε μεγάλη διοργάνωση, η 32χρονη άλτρια ισοφάρισε στη δεύτερη προσπαθειά της την καλύτερη φετινή της επίδοση με 13,86μ. και βρέθηκε «αγκαλιά» με μία θέση στην προνομιούχο 12άδα, αφού ήταν ενδέκατη ενώ απέμεναν μόνο δύο αθλήτριες να κάνουν το τελευταίο τους άλμα.

Στο φινάλε, όμως, έγινε η ανατροπή. Πρώτα η Σλοβένα Νέγια Φίλιπιτς έκανε 13,98μ. και εξασφάλισε την πρόκριση και στο τέλος η Βουλγάρα Γκαμπριέλα Πέτροβα, που είχε την ίδια επίδοση με την Κορένοβα (13.86μ.), έκανε 13,77μ. και ξεπέρασε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που είχε δεύτερο καλύτερο άλμα στα 13,73μ. (η πρώτη προσπάθειά της ήταν άκυρη) και έμεινε στη 13η θέση και εκτός τελικού.

Στον προκριματικό του τριπλούν μετείχε και η Μαρία Πούρτσα, η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί, πέτυχε όμως την καλύτερη φετινή της επίδοση με 13,69μ. στο τρίτο της άλμα (είχε επίσης προσπάθειες στα 13,58μ. και 13,51μ.). Στο σύνολο, η 29χρονη αθλήτρια κατετάγη 17η.

Αποκλείσθηκε ο Δουβαλίδης

Ο Κώστας Δουβαλίδης αποκλείσθηκε από τον ημιτελικό των 110 μέτρων με εμπόδια, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που φιλοξενείται στην Ρώμη. Ο Ελληνας εμποδιστής, τερμάτισε 6ος στην τρίτη προκριματική σειράς με επίδοση 14.04 και αποκλείσθηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

«Είμαι εδώ, είναι η έκτη συμμετοχή μου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είμαι πολυ χαρούμενος γι΄αυτό. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, ενώ και η χρονιά είναι δύσκολη. Χαίρομαι την κάθε στιγμή με το παιδί μου. Υγεία να έχουμε και θα δω τι θα κάνω του χρόνου», σχολίασε στην κάμερα της ΕΡΤ ο 37χρονος δρομέας.

Αποκλείσθηκαν Ντραγκομίροβα και Μαγκούλια

Χωρίς ελληνική συμμετοχή θα διεξαχθεί ο τελικός της σφαιροβολίας γυναικών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που φιλοξενείται στην Ρώμη, καθώς η Αναστασία Ντραγκομίροβα και η Μαρία Μαγκούλια.

Η Ντραγκομίροβα αγωνίσθηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο και είχε καλύτερη βολή στα 14 μέτρα και 82 εκατοστά στην τρίτη προσπάθεια, ενώ στον δεύτερο όμιλο, η Μαρία Μαγκούλια, έστειλε την σφαίρα της στα 15 μέτρα και 31 εκατοστά.

Αμφότερες κατέλαβαν την τελευταία θέση στο γκρουπ τους, ωστόσο δήλωσαν ικανοποιημένες από το ντεμπούτο τους στο κορυφαίο επίπεδο και χαρούμενες για την εμπειρία που έζησαν.

Εκτός ημιτελικού η Πεσιρίδου

Η Ελισσάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό των 100 μέτρων με εμπόδια, στο ευρωπαϊκό πρεωτάθλημα, που διεξάγεται στην Ρώμη. Η Ελληνίδα σπρίντερ, τερμάτισε στην 6η θέση της τρίτης προκριματικής σειράς με επίδοση 13.32 και αποκλείσθηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Λίγο μετά τον τερματισμό, η Πεσιρίδου, δήλωσε:

«Ο μόνος λόγος που στεναχωρηθηκα, είναι πως εγώ ευθύνομαι γι’ αυτήν την επίδοση. Εκανα πολλά λάθη. Εχω προσπαθήσει πολύ, έχω δουλέψει πολύ και στεναχωριέμαι γιατί θα με κρίνουν από ένα αποτέλεσμα. Ξέρω ότι τώρα κάποιοι θα μιλήσουν άσχημα για εμένα. Δεν μου αρκεί η συμμετοχή, ήθελα να δείξω τι μπορώ να κάνω. Δεν μου βγήκε κι έκανα πολλά λάθη. Δεν είμαι πρωτάρα για να κάνω τέτοια; λάθη. Αυτό το σύστημα πρόκρισης είναι καλύτερο και πιό δίκαιο».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Με Τεντόγλου για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό: Συνολικά 52 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες από σήμερα στη μάχη του 26ου ευρωπαϊκού στίβου – [videos, όλο το πρόγραμμα]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: