Με στρατολόγηση και καθοδήγηση από το αρχηγείο της Χαμάς στην Τουρκία: Η Σιν Μπετ απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας με βόμβα 12 κιλών στο Ισραήλ

Η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς που δρούσε στην Τουρκία και σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στο Ισραήλ (φωτογραφία: ISRAEL SECURITY AGENCY)




Η  Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας – Shin Bet- απέτρεψε μια τρομοκρατική επίθεση που είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει η Χαμάς στο Ισραήλ υπό την καθοδήγηση ενός από τα κεντρικά της γραφεία στην Τουρκία, ανακοίνωσε η υπηρεσία σήμερα Δευτέρα.

  • Στα μέσα Μαρτίου, οι δυνάμεις της Shin Bet και της Yamam [της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας] συνέλαβαν έναν Παλαιστίνιο από την Ιορδανία, τον Ανάς Σούρμαν, ως ύποπτο για συμμετοχή σε σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στο Ισραήλ. Κατάγεται από την παλαιστινιακή πόλη της Δυτικής Όχθης,  Τουλκαρέμ
    .
    Κατόπιν έρευνας για τον Σούρμαν, αποκαλύφθηκε ότι στρατολογήθηκε στη Χαμάς από έναν αξιωματούχο της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Τουρκία, τον Αμάντ Αμπίντ, με καταγωγή από τη Δυτική Όχθη.

Για λογαριασμό και εξ ονόματος της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Σούρμαν συμφώνησε να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας εντός ισραηλινού εδάφους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Shin Bet.

Ο Σούρμαν προετοιμάστηκε για την επίθεση, μαθαίνοντας να οδηγεί μια μοτοσικλέτα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την επίθεση, λαμβάνοντας χρήματα και οδηγίες για την εκτέλεση της επίθεσης και λαμβάνοντας τον εκρηκτικό μηχανισμό από τη Δυτική Όχθη όπου ήταν κρυμμένος. είπε το Shin Bet.

Αυτοσχέδια βόμβα σε σωλήνα βάρους 12 κιλών βρέθηκε στη Δυτική Όχθη

Το Shin Bet ανέφερε επίσης ότι μια δωδεκάκιλη 12 βόμβα σωλήνων μαζί με εντολές για τον τρόπο εκτέλεσης της επίθεσης βρέθηκαν κρυμμένες κοντά σε μια πηγή στη Δυτική Όχθη .

Επιπλέον στελέχη της Χαμάς που ανήκουν στη στρατιωτική υποδομή της Χαμάς στη Ναμπλούς συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στην εξέτασή τους, κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στην προετοιμασία του εκρηκτικού μηχανισμού και στην απόκρυψη του.

Η Shin Bet πρόσθεσε ότι είχαν καθοδηγηθεί από τη Hudifa Slaima, η οποία ανήκει στα κεντρικά γραφεία της Χαμάς στην Τουρκία.

Στο στρατοδικείο, κατατέθηκε κατηγορητήριο εναντίον του Σούρμαν για σοβαρά αδικήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας σκόπιμης πρόκλησης θανάτου, της επαφής με τον εχθρό και της συμμετοχής και της δραστηριότητας σε απαγορευμένη οργάνωση.

Πριν από μια εβδομάδα, η Shin Bet δήλωσε ότι κατατέθηκαν πέντε μηνύσεις  εναντίον πέντε κατοίκων της Ναμπλούς για σοβαρά αδικήματα ασφαλείας και απόπειρα σκόπιμης πρόκλησης θανάτου, μεταξύ άλλων.

 

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

Συντριβή της Χαμάς και επιστροφή των ομήρων: Αυτός είναι ο στόχος και δεν αλλάζει, λέει ο Νετανιάχου * Μπορεί, ωστόσο, να αρχίσει το σχέδιο εκεχειρίας χωρίς συνολική συμφωνία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: