Με 4 Rafale η συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών Ελλάδας-Ιταλίας: Στόχος η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας

FILE PHOΤΟ: Ταυτόχρονη διπλή απογείωση αεροσκαφών Rafale F3R κατά την τελική επιχειρησιακή αξιολόγηση της 332 μοίρας. Πηγή: Πολεμική Αεροπορια




Συνεκπαίδευση με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, εντός του FIR Αθηνών, νότια της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε χθες 3 Ιουνίου.

Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν 4 μαχητικά αεροσκάφη Rafale της 332 Μοίρας από την 114 Πτέρυγα Μάχης, με 2 μαχητικά αεροσκάφη Harrier και 2 F-35 της Ιταλικής ΠολεμικήςΑεροπορίας, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο ITS CAVOUR (CAV).

‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκε αποστολή Dissimilar Air CombatTraining (DACT), 4 Vs 4 με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας.

Σκοπός της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, ήταν η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ επιστρέφει στο Ναύσταθμο: Οι 100 ημέρες στην πολεμική ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας – Όταν χρειάστηκε να επιβληθεί ο νόμος του πυροβόλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: