Μαύρο έριξαν οι Λονδρέζοι σε ταινία με σενάριο γραμμένο με Τεχνητή Νοημοσύνη: Ακυρώθηκε μετά από διαμαρτυρίες η πρεμιέρα φιλμ-ύμνος στην ΤΝ παραγωγής του ChatGPT 4.0.[ video]

Σκηνή από το φιλμ «The Last Screenwriter» screenshot youtube




Σε κινηματογράφο στο Λονδίνο ακυρώθηκε η πρεμιέρα ταινίας με σενάριο δημιουργημένο από την Τεχνητή Νοημοσύνη μετά από αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κινηματογράφος Prince Charles, που βρίσκεται στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, επρόκειτο να φιλοξενήσει την προβολή μιας νέας ταινίας με τίτλο «The Last Screenwriter» την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, αργότερα η διεύθυνση του κινηματογράφου ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα δεν θα πραγματοποιηθεί.

Στην ανάρτηση στα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται: «Τα σχόλια που λάβαμε τις τελευταίες 24 ώρες, μόλις διαφημίσαμε την ταινία, υπογραμμίστηκε η έντονη ανησυχία πολλών από το κοινό μας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης αντί σεναριογράφου που δείχνει ένα ευρύτερο ζήτημα εντός του κλάδου».

Σε σκηνοθεσία του Πίτερ Λουισί και με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Ποπλ, η ταινία «The Last Screenwriter» είναι μια ελβετική παραγωγή που αφηγείται την ιστορία ενός «διάσημου σεναριογράφου» που «βλέπει τον κόσμο του να κλονίζεται όταν ανακαλύπτει ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης για συγγραφή σεναρίου. Σύντομα συνειδητοποιεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη όχι μόνο ανταγωνίζεται τις δεξιότητές του, αλλά τον ξεπερνά ακόμη και στην ενσυναίσθηση και την κατανόηση των ανθρώπινων συναισθημάτων».

Το σενάριο της ταινίας είναι του ChatGPT 4.0. της τελευταίας έκδοσης της τεχνολογίας OpenAI, GPT-4o που κυκλοφόρησε τον Μάιο.

Σε δηλώσεις του στο Daily Beast, ο σκηνοθέτης είπε ότι η πρεμιέρα είχε ακυρωθεί αφού έλαβε 200 διαδικτυακές καταγγελίες, αλλά ιδιωτική προβολή για το καστ και το συνεργείο θα διοργανωθεί στο Λονδίνο.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αποζημίωση ζητεί οικογένεια στις ΗΠΑ από τη NASA για ζημιές από διαστημικό σκουπίδι: Η υπόθεση δημιουργεί νομικό προηγούμενο και πλήρη νομολογία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: