Μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας από τον μικρό Γιαννάκη Παπαστεφανάκη: Αλήθεια ποιός δεν ανατρίχιασε με τις δηλώσεις του; Πρώτα φίλαθλος και μετά οπαδός…

Την παράσταση στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης έκλεψε ο μικρός Γιάννης Παπαστεφανάκης που βρέθηκε στον τελικό καλεσμένος από την διοίκηση του Πειραϊκού συλλόγου. Ο Μικρός οπαδός του Π.Α.Ο.Κ. χάρηκε όσο λίγοι την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού. Φωτογραφία από βίντεο, Mega Γεγονότα




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (Ντίνου) ΑΥΓΟΥΣΤΗ*, Λάρισα

Η κατάκτηση του UEFA Europa Conference League από τον Ολυμπιακό, τηρουμένων των αναλογιών που επικρατούν σήμερα στο παραλογισμό του χορού των εκατομμυρίων στο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αποτελεί (όσο κι αν μερικοί φανατικοί οπαδοί άλλων ομάδων προσπαθούν να τη σμικρύνουν) ένα πραγματικό άθλο.

Η μεγάλη ανατροπή με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, το επικό πέρασμα από στην Πόλη επί της Φενέρ, οι δύο νίκες επί της αγγλικής Άστον Βίλα, ομάδας που βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και η νίκη επί της Φιορεντίνα στον τελικό δεν μπορούν παρά, να αποτελούν, για τα ελληνικά δεδομένα, μια πολύ μεγάλη υπέρβαση.

Ωστόσο την παράσταση στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης έκλεψε ο μικρός Γιάννης Παπαστεφανάκης που βρέθηκε στον τελικό καλεσμένος από την διοίκηση του Πειραϊκού συλλόγου. Ο Μικρός οπαδός του Π.Α.Ο.Κ. χάρηκε όσο λίγοι την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού.

  • Σε μια άκρως συγκινητική στιγμή, πανηγύρισε κατά την απονομή του κυπέλλου στους τροπαιούχους, σηκώνοντας «ψηλά» την κούπα κρατώντας μάλιστα κασκόλ των Ερυθρόλευκων. Για το τρόπαιο του Ολυμπιακού δήλωσε: «Μπορεί να είχα πει πως θα πάρει το τρόπαιο ο Π.Α.Ο.Κ. αλλά το πήρε άλλη ελληνική ομάδα και το χάρηκα εξίσου όπως και αν το έπαιρνε η ΠΑΟΚάρα».

Ο μικρός Γιαννάκης δηλώνει πρώτα φίλαθλος και μετά οπαδός του Π.Α.Ο.Κ.. Καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι δίνει πάντα το παρών του σε κάθε παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Φως» αμέσως μετά τον μεγάλο τελικό, μίλησε για τη μεγάλη του αγάπη τον Π.Α.Ο.Κ., για την πρόσκληση που έλαβε από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακό να βρεθεί στον τελικό του Conference League, για τον Ελ Κααμπί αλλά και για το όνειρο ζωής που θέλει να γίνει πραγματικότητα:

«Όνειρο μου να μπω μέσα στην Τούμπα όρθιος και να φωνάζουν οι φίλαθλοι το όνομά μου» δήλωσε ο μικρός Γιαννάκης.




Αν και φίλαθλος του Π.Α.Ο.Κ., ο μικρός Γιάννης τόνισε πως στην Ευρώπη είναι ο «Γιάννης όλων των ομάδων», δίνοντας έτσι το παράδειγμα για ενότητα και έναν υγιή αθλητισμό.

Ο Γιάννης, μαζί με τον πατέρα του, μίλησαν και στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα». «Πώς αισθάνθηκες Γιάννη όταν σήκωσες αυτό το τρόπαιο;» ρώτησε ο Κώστας Τσουρός και αυτός αιφνιδίασε τους πάντες με την απάντησή του: «Όπως λέει και ο τίτλος της εκπομπής… Ακόμα δεν είχα δει τίποτα».

Αλήθεια ποιός δεν ανατριχιάζει με αυτές τις δηλώσεις! Ποια είναι τελικά τα πραγματικά  προβλήματα των ανθρώπων διερωτώμαι! Ποιος δεν  θλίβεται  για την αλητεία των γηπέδων και την καφρίλα των φανατικών Ελλήνων οπαδών που στεναχωρήθηκαν για την νίκη του Ολυμπιακού;

Υστερόγραφο: Η ιστορία γράφτηκε με κόκκινα γράμματα και ο Ολυμπιακός σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό για την Ελλάδα σε επίπεδο συλλόγων στο ποδόσφαιρο. Ας τον χειροκροτήσουμε επιτέλους όλοι οι Έλληνες όπως πρέπει να χειροκροτήσουμε και τον Παναθηναϊκό για το ευρωπαϊκό τίτλο που κατέκτησε στην καλαθόσφαιρα. Τελεία!

* Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
av.avgoustinο[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Στο βιβλίο «Οι Υπνοβάτες, πώς η Ευρώπη πήγε στον πόλεμο το 1914»: Ο σερ Κρίστοφερ Κλαρκ, ίσως να μας δείχνει τα κοινά σημεία του Α’ Παγκοσμίου με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: