Μάικλ Τζάκσον: Κι όμως ο βασιλιάς της ποπ ήταν … μπατίρης * Είχε χρέος μισό δισ. δολάρια όταν πέθανε το 2009 * Νέα δικαστικά έγγραφα δείχνουν 65 προσφυγές εναντίον του [videos]

File Photo epa06739400 A Michael Jackson impersonator arrives for the screening of ‘Solo: A Star Wars Story’ during the 71st annual Cannes Film Festival, in Cannes, France, 15 May 2018. EPA/SEBASTIEN NOGIER




Ο Μάικλ Τζάκσον είχε συσσωρεύσει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια χρέος όταν πέθανε το 2009, αποκαλύπτουν νέα δικαστικά έγγραφα.

Μια δικαστική κατάθεση της 21ης ​​Ιουνίου από τους εκτελεστές της περιουσίας του παρείχε μερικές από τις πιο ολοκληρωμένες και λεπτομερείς μέχρι στιγμής αποτιμήσεις για ένα βουνό χρέους με το οποίο βρισκόταν αντιμέτωπος ο 13 φορές τιμημένος με  Grammy σταρ, τη στιγμή του θανάτου του.

Τα νέα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο ανώτερο δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες δείχνουν πώς τα «σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία» του Τζάκσον αποδόθηκαν σε «χρέη και απαιτήσεις πιστωτών, με μέρος του χρέους να συγκεντρώνει τόκους με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια. και κάποιο χρέος να μην εξυπηρετείται ».

Ο επονομαζόμενος «Βασιλιάς της Ποπ» πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 σε ηλικία 50 ετών, λίγο πριν ξεκινήσει την περιοδεία συνα6υλιών με τίτλο This Is It, η οποία επρόκειτο να συμπεριλάβει πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και η Βομβάη.

  • Είχε κάνει χρήση μιας θανατηφόρας δόσης του ισχυρού χειρουργικού αναισθητικού προποφόλη την οποία είχε πάρει από τον προσωπικό του γιατρό, Κόνραντ Μάρεϊ, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Ο θάνατος του Τζάκσον στο σπίτι του στο Λος Άντζελες άφησε την κατοικία του δεσμευμένη για περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια που οφείλονταν στον επίσημο υποστηρικτή της περιοδείαςThis Is It, την AEG, σύμφωνα με την πρόσφατη δικαστική αποκάλυψη-. Η κατάθεση των εγγράφων στο δικαστήριο δείχνει ότι ο Τζάκσον αντιμετώπιζε μηνύσεις στο εξωτερικό και σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας , τη στιγμή του θανάτου του.

Οι πιστωτές είχαν υποβάλει περισσότερες από 65 αξιώσεις κατά του Τζάκσον, γεγονός που οδήγησε σε ακόμη περισσότερες προσφυγές. Αλλά οι εκτελεστές έγραψαν στην κατάθεση ότι είχαν τακτοποιήσει ή με άλλο τρόπο επιλύσει τις περισσότερες απαιτήσεις των πιστωτών και άλλες δικαστικές ενέργειες.

Οι εκτελεστές ζήτησαν επίσης να επιστραφούν στους δικηγόρους τους χρήματα από την περιουσία του Τζάκσον για νομικές υπηρεσίες το 2018, μεταξύ άλλων εξόδων.

Πριν από την πρόσφατη κατάθεση στο δικαστήριο των εκτελεστών περιουσίας του Τζάκσον, ένας δημόσιος λογιστής που κατέθεσε για λογαριασμό της AEG το 2013 εν μέσω δικαστικών διαδικασιών για τον θάνατο του τραγουδιστή είχε περιγράψει την οικονομική κατάσταση του Τζάκσον. Όπως τεκμηρίωσαν οι Los Angeles Times , ο λογιστής εξήγησε ότι ο Τζάκσον ξόδευε υπερβολικά ποσά σε κοσμήματα –  ενώ αγόραζε επίσης έργα τέχνης, έπιπλα και δώρα, καθώς επίσης έκανε πολλά ταξίδια και πρόσφερε χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

  • «Είχε μπατιρίσει », κατέθεσε ο λογιστής, Γουίλιαμ Άκερμαν.

Αυτοί που προορίζονταν να είναι δικαιούχοι της περιουσίας του Τζάκσον είναι η μητέρα του, Κάθριν, και τα παιδιά: Prince, 27 ετών; Πάρις, 25 τών και Μπλάνεκτ ή Μπίτζι, 22 ετών. Αλλά οι εκτελεστές είπαν ότι οι δικαιούχοι του Τζάκσον δεν λάμβαναν οικονομικά μερίσματα από την περιουσία του λόγω μιας ανεπίλυτης διαφωνίας με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των ΗΠΑ σχετικά με μια ομοσπονδιακή φορολογική δήλωση του 2021.

  • Η Υπηρεσία υποστήριξε ότι χρωστούσε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον σε φόρους και πρόστιμα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Τζάκσον πούλησε περισσότερους από 400 εκατομμύρια δίσκους. Το Rock and Roll Hall of Fame τον εισήγαγε το 1997 ως μέλος των Jackson 5 και το 2001 ξεκίνησε ως σόλο καλλιτέχνης.

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Κλιντ Ίστγουντ: Στο υπέροχο ράντσο του στην Καλιφόρνια πάντρεψε την μικρότερη κόρη του ο 94χρονος θρυλικός ηθοποιός [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: