Μάχη στο ναό του Wembley: Ρεάλ Μαδρίτης για το 15ο ή Ντόρτμουντ για το όνειρο; Ο απόλυτος οδηγός των τελικών από το 1956 έως σήμερα [Όλα τα γκολ, όλες οι συνθέσεις, όλα τα ρεκόρ]

Supporters of Dortmund light flares during the UEFA Champions League final match of Borussia Dortmund against Real Madrid, in London, Britain, 01 June 2024. EPA/TOLGA AKMEN




Tην πρώτη βραδιά του καλοκαιριού, το Λονδίνο, στο στάδιο «Γουέμπλεϊ» θα γίνει η σκηνή ονείρου κάθε ποδοσφαιρικής γειτονιάς του πλανήτη.

H Ρεάλ Μαδρίτης, το «ιερό τέρας» του Champions League, με τα πολλά και διάσημα αστέρια της, προτάσσεται ως υπερ-φαβορί στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο, απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, αουτσάιντερ -με το μικρότερο μπάτζετ-, που όμως δεν δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει το γλυκό «όνειρο» να πετύχει το αδιανόητο.

  • Διακόσια τριάντα επτά (237) χρόνια Ιστορίας, όσα αθροίζουν συνολικά Ντόρτμουντ (115/έτος ίδρυσης 1909) και Ρεάλ Μαδρίτης (122/έτος ίδρυσης 1902), … συναντώνται στο στάδιο «Γουέμπλεϊ», το γήπεδο που επελέγη από την UEFA να φιλοξενήσει τον 69o τελικό του Kυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League.

Ο Κάρλο Αντσελότι, ένας από τους επτά ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν κατακτήσει το τρόπαιο ως παίκτες και ως προπονητές, θα προσπαθήσει να οδηγήσει τη ρεάλ Μαδρίτης, στον δικό του ένατο τελικό στην κορυφαία διοργάνωση (ως παίκτης και προπονητής), στο 15ο στέμμα.

Απέναντι στη «Βασίλισσα» θα βρίσκεται η Ντόρμουντ του Ίντερ του Εντίν Τέρζιτς, η οποία με τη σειρά της θα επιχειρήσει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου για 2η φορά στην ιστορία της, μετά το 1997, όταν είχε πανηγρίσει με 3-1 στο Μόναχο απέναντι στη Γιουβέντους.

Έφτασε ξανά στον τελικό στο «Γουέμπλεϊ» το 2013, αλλά ηττήθηκε από τη Μπάγερν.

Ένας τελικός, ο οποίος θα προβληθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, με συνολική αξία 1,503 δισεκατομμυρίων ευρώ, όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ, σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt: στα 1,04 δισεκατομμύρια ευρώ η Ρεάλ Μαδρίτης, στα 463,47 εκατ. ευρώ η Ντόρτμουντ .

Η Ντόρτμουντ έχει 25,6 μέσο όρο ηλικίας, η Ρεάλ Μαδρίτης 27,3, με πολλούς ξένους στο ρόστερ τους (13 η Ντόρτμουντ και 17 η Ρεάλ), αλλά και γεμάτες από διεθνείς (16 και 21 αντίστοιχα ).

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρτίτη ςθα διεκδικήσουν ένα τρόπαιο που έχει ύψος 73,5 εκατοστά και ζυγίζει 7,5 κιλά, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουν τα 90΄ της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ενώ φυσικά θα υπάρχει VAR.

Η «βασίλισσα»

Η «βασίλισσα» των ευρωπαϊκών διοργανώσεων «παραδίδει» τον επίλογό της στο Λονδίνο, ένα χρόνο μετά την πρώτη στέψη της Μάντσεστερ Σίτι, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έγινε μετά από μια σκληρή μάχη με μια άλλη απρόσμενη φιναλίστ, την Ίντερ.

H λίστα με τα έπαθλα, η δυναμική, η ομάδα και το μπάτζετ κλίνουν υπέρ των Ισπανών της Ρεάλ Μαδρίτης, του πιο επιτυχημένου συλλόγου στην ιστορία με δεκατέσσερα στέμματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε που κέρδισαν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο «Λευκός Οίκος», που καθοδηγείται από νεαρά ταλέντα (Τζουντ Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους…) και σπουδαίους βετεράνους (Νάτσο, Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς…), σκοπεύει να επιστρέψει στον θρόνο στο τέλος μιας σεζόν σχεδόν τέλειας, με μόνο δύο ήττες σε 54 αγώνες.

  • Η Ρεάλ του Κάρλο Αντσελότι δεν είναι ποτέ τόσο δυνατή όσο όταν ακούγεται ο ύμνος του Champions League, η αγαπημένη της διοργάνωση.

Για να φτάσουν στο Λονδίνο, οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν δύο φορές κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (3-3) στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών, κράτησαν δυνατά τα νεύρα τους στον επαναληπτικό (1-1, 4-3 πέναλτι), κράτησαν την Μπάγερν υπό έλεγχο στο Μόναχο ( 2 -2) στη συνέχεια επικράτησαν των Γερμανών στη ρεβάνς (2-1) με δύο πολύ γκολ που ήρθαν αργά.

«Όνειρο» εναντίον «αποστολής»

Παρόλα αυτά, η Ντόρτμουντ δεν θέλει να το βάλει στα πόδια στο Γουέμπλεϊ. Εκείνο που θα προσπαθήσει είναι να κοιτάξει στα μάτια την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Παίζουμε ενάντια σε μια ομάδα που είναι φτιαγμένη για να κερδίσει το Champions League, της οποίας η αποστολή είναι να κερδίσει το Champions League. Όταν έχουμε μια αποστολή να εκπληρώσουμε, μπορεί να τη χάσουμε. Έχουμε ένα όνειρο. Είναι η διαφορά μεταξύ ενός ονείρου και ενός αποστολή», είπε ο Έντιν Τέρζιτς.

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ γνωρίζει ότι η φλόγα του πάθους μπορεί να κάψει τα φτερά πολύ ισχυρότερων αντιπάλων. Άλλωστε, η Μπορούσια του κυριάρχησε στο «γκρουπ του θανάτου» (Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν, Νιούκαστλ) πριν αποκλείσει την Ατλέτικο Μαδρίτης του Αντουάν Γκριεζμάν και την Παρί Σεν Ζερμέν του Κιλιάν Μπαπέ.

«Είναι η απόλυτη πρωταθλήτρια στην ιστορία του ποδοσφαίρου και σε αυτή τη διοργάνωση, που μας περιμένει», συνόψισε ο 41χρονος Γερμανός. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι σε έναν αγώνα όλα είναι πιθανά» και αν κάποιος το έδειξε αυτή τη σεζόν, «ήμασταν εμείς», συνέχισε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τους τελευταίους οκτώ ευρωπαϊκούς τελικούς της, η τελευταία της αποτυχία χρονολογείται από το 1981, «αλλά όλα αυτά δεν μετράνε», επέμεινε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, πέμπτης στην τελευταία Bundesliga.

  • Η Ντόρτμουντ, ένας ιστορικός σύλλογος από το βιομηχανικό Ρουρ, δεν είχε γεύση από τη χαρά των κορυφών. Δύο φορές έφτασε στον τελικό, τη μία νίκη (3-1) τη Γιουβέντους το 1997 την άλλη έχασε (2-1) το 2013 από την Μπάγερν.

Μάλιστα η τελευταία φορά, ήταν και τότε στο Γουέμπλεϊ και ο νεαρός Τέρζιτς, 30 ετών τότε, είχε ταξιδέψει με το πούλμαν των οπαδών.

Μπέλιγχαμ, το σύμβολο, το «κιτρονόμαυρο τείχος» και η «σύγκρουση δύο κόσμων»

Αυτή τη φορά, ο προπονητής θα βρίσκεται στην άκρη του γηπέδου, με το θορυβώδες «κιτρινόμαυρο τείχος» να βρίσκεται πίσω του.

«Η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης κάνει αυτόν τον τελικό ακόμα μεγαλύτερο για εμάς», δήλωσε ο επιθετικός Νίκλας Φούλκρουγκ. Όμως «είμαστε φαβορί στις κερκίδες», πρόσθεσε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Marca».

Η «καυτή» εξέδρα της Ντόρτμουντ σίγουρα δεν μπορεί από μόνη της να ματαιώσει τα σχέδια της Ρεάλ, μιας μηχανής που κερδίζει χρόνο με τον χρόνο, ικανή να καλύψει το κενό που άφησε ο Καρίμ Μπενζεμά με την αποχώρησή του, χωρίς να …ανοίξει μύτη.

Η αποχώρηση στη Σαουδική Αραβία της «Χρυσής Μπάλας του 2022», πρώην αρχηγού και υπερ-σκόρερ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μακρινή ανάμνηση για τους Μαδριλένους οπαδούς, που πλέον έχουν μάτια τώρα μόνο για τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Στα 20 του χρόνια, ο Άγγλος διεθνής μέσος συμβολίζει την αθλητική και οικονομική δύναμη της Ρεάλ, ικανή να διαθέσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, όσο τα όρια της Μπορούσια, δικό της από το 2020 έως το 2023, «ανίκανη» όμως να συγκρατήσει άλλο ένα τόσο μεγάλο ταλέντο.

Δύο κόσμοι συγκρούονται το Σάββατο στο Γουέμπλεϊ και μόνο ένας θα θριαμβεύσει. Αυτός της Ρεάλ για άλλη μια φορά; Ή αυτό της Ντόρτμουντ, για μια –δεύτερη-φορά;

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Πιθανές συνθέσεις

  • Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς ): Κόμπελ- Ριέρσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν-, Τσαν -, Σάμπιτσερ, Μπραντ – Σάντσο, Αντεγέμι- Φούλκρουγκ

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι ): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Νάτχο, Ρούντιγκερ, Μεντί – Βαλβέρδε, Κρόος, Καμαβίνγκα, Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο, Βινίσιους Τζούνιορ.

Για τη δόξα αλλά και για τα χρήματα

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικούν το κορυφαίο τρόπαιο συλλόγων στον πλανήτη, μία θέση στην ιστορία, δόξα, αλλά και το έπαθλο των επιπλέον 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να πάρει ο νικητής, εκτός των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ που οι δύο φιναλίστ έχουν εξασφαλίσει με τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Επιπλέον, η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο, εξασφαλίζει συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2023 και θα λάβει ακόμη 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, εάν πάρει το τρόπαιο, θα εισπράξει επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ.

  • Η UEFA μοίρασε 2,176 δισ. ευρώ στους 32 συλλόγους, ενώ η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα εισπράξει το πολύ 85,14 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το market pool.

Σε ποσοστιαία βάση, σημαίνει ότι το 57% των συνολικών χρημάτων της UEFA πάει στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων τον κόσμο. Και αυτό αντιπροσωπεύει επίσης το 32% του συνολικού προϋπολογισμού, μια μικρή αύξηση σε σύγκριση με τα χρήματα που έχει σχεδιάσει να μοιράσει για την τρέχουσα σεζόν (2022-23), τα οποία θα είναι 2,159 δισ. και σε σύγκριση με τα 2,106 δισ. της σεζόν 2021-2022.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Έξι προπονητές έχουν καταφέρει έως τώρα να κάνουν το «τρεμπλ», κάτι που πέτυχε τελευταίος ο Πεπ Γκουαρντιόλα, έχοντας κατακτήσει Champions League, πρωτάθλημα και Κύπελλο Γερμανίας, ο οποίος το είχε κάνει και με την Μπαρτσελόνα (2009).

Οι έξι που το έχουν καταφέρει:

Αλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/1999), Πεπ Γκουαρντιόλα (Μπαρτσελόνα/2009/ Μάντσεστερ Σίτι 2023), Ζοζέ Μουρίνιο (Ίντερ/2010), Γιουπ Χάινκες (Μπάγερν/2013), Λουίς Ενρίκε (Μπαρτσελόνα/2015), Χάνσι Φλικ (Μπάγερν/2020).

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ο νεώτερος προπονητής που πανηγύρισε κατάκτηση του τροπαίου, το 2009 με την Μπαρτσελόνα, σε ηλικία 38 ετών και 129 ημερών, ενώ ο γηραιότερος είναι ο Ρέιμοντ Γκέταλς, με την Μαρσέιγ, σε ηλικία 71 ετών και 232 ημερών.

Περισσότερες συμμετοχές σε τελικό: 6- Πάολο Μαλντίνι (Μίλαν), Κριστιάνο Ρονάλντο (Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ/ Ρεάλ Μαδρίτης)

Περισσότερα γκολ σε τελικό: 4- Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης)

Περισσότερα γκολ σε έναν τελικό: 2- Γκάρεθ Μπέιλ, Ερνάν Κρέσπο, Φιλίπο Ιντζάγκι, Ντανιέλε Μασάρο, Ντιέγκο Μιλίτο, Καρλ-Χάιντς Ρίντλε, Κριστιάνο Ρονάλντο

Περισσότερες νίκες προπονητή σε τελικό: 4- Κάρλο Αντσελότι (Μίλαν 2003, 2007 και Ρεάλ Μαδρίτης 2014,2022), Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μαδρίτης 2016, 2017, 2018)

Περισσότερες συμμετοχές σε τελικό: 5- Κάρλο Αντσελότι (Μίλαν 2003, 2005, 2007, Ρεάλ Μαδρίτης 2014, 2022), 4- Μαρτσέλο Λίπι (Γιουβέντους 1996, 1997, 1998, 2003), Αλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1999, 2008, 2009, 2011), Πεπ Γκουανρτιόλα (2009,2011, 2021, 2023)

Περισσότερες σερί νίκες προπονητών σε τελικό UCL: 3- Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μαδρίτης 2016, 2017, 2018)

Περισσότερες συμμετοχές ομάδας σε τελικό UCL: 9- Ρεάλ Μαδρίτης (6- Μίλαν, Γιουβέντους, Μπάγερν)

Περισσότερες σερί συμμετοχές σε τελικό: 3- Μίλαν (1992/93-1994/95), Γιουβέντους (1995/96-1997/98), Ρεάλ Μαδρίτης (2015/16-2017/18)

Περισσότερες σερί νίκες σε τελικό UCL: 3- Ρεάλ Μαδρίτης (2016, 2017, 2018)

Περισσότερες σερί ήττες σε τελικό UCL: 2- Γιουβέντους (1997, 1998), Βαλένθια (2000, 2001)

Περισσότερα τρόπαια Champions League: 8- Ρεάλ Μαδρίτης

Περισσότερες ήττες σε τελικό: 5- Γιουβέντους

Περισσότερα γκολ (υπέρ): 18- Ρεάλ Μαδρίτης

Περισσότερα γκολ (κατά): 12- Γιουβέντους

Μεγαλύτερη νίκη: Μίλαν-Μπαρτσελόνα 4-0 στις 18.5.1994 στην Αθήνα

Περισσότερα γκολ σε έναν τελικό: 6- Μίλαν-Λίβερπουλ 3-3 (2-3 στα πέναλτι) στις 25.5.2005 στην Κωνσταντινούπολη

ΡΕΚΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ/CHAMPIONS LEAGUE

Περισσότερες συμμετοχές πάικτη σε τελικό: 8- Φρανσίσκο Χέντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Πάολο Μαλντίνι (Μίλαν)

Κορυφαίος σκόρερ σε τελικό: 7 γκολ- Αλφρέντο Ντι Στέφανο (Ρεάλ Μαδρίτης), Φέρεντς Πούσκας (Ρεάλ Μαδρίτης)

Περισσότερα γκολ σε ένα τελικό: 4- Φέρεντς Πούσκας (Ρεάλ Μαδρίτης-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, 18/05/1960)

Περισσότερες νίκες προπονητή: 3- Μπομπ Πέισλι (Λίβερπουλ 1977, 1978, 1981), Κάρλο Αντσελότι (Μίλαν 2003, 2007, Ρεάλ Μαδρίτης 2014), Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μαδρίτης 2016, 2017, 2018)

Περισσότερες συμμετοχές: 5-Κάρλο Αντσελότι (Μίλαν 2003, 2005, 2007, Ρεάλ Μαδρίτης 2014, 2022), 4- Μαρτσέλο Λίπι (Γιουβέντους 1996, 1997, 1998, 2003), Άλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1999, 2008, 2009, 2011), Μιγκέλ Μουνιόθ (Ρεάλ Μαδρίτης 1960, 1962, 1964, 1966)

Περισσότερες διαδοχικές νίκες: 3- Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μαδρίτης 2016, 2017, 2018)

Περισσότερες νίκες με περισσότερες από μία ομάδα: 3- Κάρλο Αντσελότι (Μίλαν/2003, 2007, Ρεάλ Μαδρίτης/2014)

Περισσότερες συμμετοχές σε τελικό: 18- Ρεάλ Μαδρίτης

Περισσότερες διαδοχικές συμμετοχές σε τελικό: 5- Ρεάλ Μαδρίτης (1955/56-1959/60)

Περισσότερες διαδοχικές νίκες σε τελικό: 5- Ρεάλ Μαδρίτης (1955/56-1959/60)

Περισσότερες διαδοχικές ήττες σε τελικό: 2- Γιουβέντους (1996/97-1997/98), Βαλένθια (1999/2000-2000-01)

Περισσότερες κατακτήσεις: 14- Ρεάλ Μαδρίτης

Περισσότερες ήττες σε τελικό: 7- Γιουβέντους

Περισσότερα γκολ: 42- Ρεάλ Μαδρίτης

Χειρότερη άμυνα: 23- Ρεάλ Μαδρίτης

Μεγαλύτερη νίκη: Ρεάλ Μαδρίτης-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 7-3 (18/05/1960)

Περισσότερα γκολ σε τελικό: 10- Ρεάλ Μαδρίτης-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 7-3 (18/05/1960)

Μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης: 41 ετών και 86 ημερών: Ντίνο Τζοφ (Αμβούργο-Γιουβέντους 1-0, 1982/83)

Μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ: 36 ετών και 333 ημερών: Πάολο Μαλντίνι (Μίλαν-Λίβερπουλ 2-3 στα πέναλτι/3-3, 2004/05)

Μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής: 38 ετών και 331 ημερών: Πάολο Μαλντίνι (Μίλαν-Λίβερπουλ 2-1, 2006/07)

Μεγαλύτερος σε ηλικία ηττημένος: 41 ετών και 86 ημερών: Ντίνο Τζοφ (Αμβούργο-Γιουβέντους 1-0, 1982/83)

Νεώτερος σε ηλικία παίκτης: 18 ετών και 139 ημερών: Αντόνιο Σιμόες (Μπενφίκα-Ρεάλ Μαδρίτης 5-3, 1961/62)

Νεώτερος σε ηλικία σκόρερ: 18 ετών και 327 ημερών: Πάτρικ Κλάιφερτ (Άγιαξ-Μίλαν 1-0, 1994/95)

Νεώτερος σε ηλικία νικητής: 18 ετών και 139 ημερών: Αντόνιο Σιμόες (Μπενφίκα-Ρεάλ Μαδρίτης 5-3, 1961/62)

Νεώτερος σε ηλικία ηττημένος: 18 ετών και 307 ημερών: Κίκι Μουσάμπα (Άγιαξ-Γιουβέντους 2-4 στα πέναλτι/1-1, 1995/96)

Η «χρυσή βίβλος» της διοργάνωσης

Το Κύπελλο Πρωταθλητριών, που η ιδέα για τη διεξαγωγή του ήταν έμπνευση του Γάλλου δημοσιογράφου της “Equipe”, Γκαμπριέλ Ανό, και το οποίο από το 1992 έχει μετονομαστεί σε Champions League, καθιερώθηκε από την σεζόν 1955-56.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 14 τρόπαια και βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού πίνακα, όπου ακολουθούν η Μίλαν (7), η Λίβερπουλ και η Μπάγερν (6), η Μπαρτσελόνα (5), ο Αγιαξ (4), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ιντερ (από 3).

Η Ισπανία (14 Ρεάλ, 5 Μπαρτσελόνα) έχει κατακτήσει 19 φορές τον τίτλο. Ακολουθουν η Αγγλία (15), η Ιταλία που έχει 12, η Γερμανία (8), η Ολλανδία (6) και η Πορτογαλία (4), ενώ από ένα τρόπαιο έχουν οι Γαλλία, Ρουμανία, Σκοτία και Γιουγκοσλαβία.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

13 Ιουνίου 1956

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ρεμς 4-3

  • Παρίσι, «Παρκ Ντε Πρενς»
  • Σκόρερ : 14΄ Ντι Στέφανο, 30΄, 79΄ Ριάλ, 67΄ Μαρκίτος / 6΄ Λεμπλόν, 10΄ Ταμπλέν, 62΄ Ινταλγκό
  • Διαιτητής: Ελις (Αγγλία)
  • Θεατές : 38.239
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (προπονητής Βιγιαλόνγκα): Αλόνσο, Ατιένθα, Μαρκίτος, Λέσμες, Μουνιόθ, Θαράγα, Χοσέιτο, Μάρσα, Ντι Στέφανο, Ριάλ, Χέντο
  • ΡΕΜΣ (προπονητής Μπατέ): Ζακέ, Ζιμνί, Ζονκέ, Ζοριντό, Λεμπλόν, Σιατκά, Ινταλγκό, Γκλοβακί, Κοπά, Μπλιάρ, Ταμπλέν

30 Μαΐου 1957

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Φιορεντίνα 2-0

  • Μαδρίτη, «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»
  • Σκόρερ : 70΄ Ντι Στέφανο, 76΄ Χέντο
  • Διαιτητής: Χορν (Ολλανδία)
  • Θεατές : 124.000
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Βιγιαλόνγκα): Αλόνσο, Τόρες, Μαρκίτος, Λέσμες, Μουνιόθ, Θαράγα, Κοπά, Ματέος, Ντι Στέφανο, Ριάλ, Χέντο
  • ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Μπερναρντίνι): Σάρτιο, Μανίνι, Ορεζάν, Σερβάτο, Σκαραμούτσι, Σεγκάτο, Ζουλίνιο, Γκρατόν, Βιρτζίλι, Μοντουόρι, Μπιτσάρι

28 Μαΐου 1958

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Μίλαν 3-2 παράταση (2-2)

  • Βρυξέλλες, «Χέιζελ»
  • Σκόρερ : 74΄ Ντι Στέφανο, 79΄ Ριάλ, 107΄ Χέντο / 69΄ Σκιαφίνο, 78΄ Γκρίγιο
  • Διαιτητής: Αλστριν (Βέλγιο)
  • Θεατές : 67.000
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Καρνίλια): Αλόνσο, Ατιένθα, Σανταμαρία, Λέσμες, Θαράγα, Σαντιστεμπάν, Κοπά, Χοσέιτο, Ντι Στέφανο, Ριάλ, Χέντο
  • ΜΙΛΑΝ (Βιάνι): Σολντάν, Φοντάνα, Μαλντίνι, Μπεράλντο, Μπεργκαμάσκι, Ραντίτσε, Ντανόβα, Λίντχολμ, Σκιαφίνο, Γκρίγιο, Κουκιαρόνι

3 Ιουνίου 1959

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ρεμς 2-0

  • Στουτγκάρδη, «Νέκαρ Στάντιον»
  • Σκόρερ : 2΄ Ματέος, 47΄ Ντι Στέφανο
  • Διαιτητής: Ντουτς (Δυτική Γερμανία)
  • Θεατές : 72.000
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Καρνίλια): Ντομίνγκεθ, Μαρκίτος, Σανταμαρία, Θαράγα, Σαντιστεμπάν, Ρουϊθ, Κοπά, Ματέος, Ντι Στέφανο, Ριάλ, Χέντο
  • ΡΕΜΣ (Μπατέ): Κολονά, Ροντζίκ, Ζονκέ, Ζιροντό, Πανβέρν, Λεμπλόν, Λαμαρτέν, Μπλιάρ, Φοντέν, Πιαντονί, Βενσάν

18 Μαΐου 1960

  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Αϊντραχτ 7-3
  • Γλασκώβη, «Χάμπντεν Παρκ»
  • Σκόρερ : 26΄, 29΄, 75΄ Ντι Στέφανο, 45΄, 56΄ πεν., 59΄, 70΄ Πούσκας / 10΄ Κρες, 64΄, 72΄ Στάιν
  • Διαιτητής: Μόουατ (Σκωτία)
  • Θεατές : 134.000
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μουνιόθ): Ντομίνγκεθ, Μαρκίτος, Σανταμαρία, Πατσίν, Βιδάλ, Θαράγα, Κανάριο, Ντελ Σολ, Ντι Στέφανο, Πούσκας, Χέντο
  • ΑΪΝΤΡΑΧΤ (Οσβαλντ): Λόι, Λουτζ, Εϊγκενμπροντ, Χέφερ, Βιλμπάχερ, Στίνκα, Κρες, Λίτνερ, Στάιν, Πφαφ, Μάγιερ

31 Μαΐου 1961

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-Μπαρτσελόνα 3-2

  • Βέρνη, «Βάνκντορφ»
  • Σκόρερ : 30΄ Αγκουας, 32΄ αυτ. Τζινσάνα, 55΄ Κολούνα / 20΄ Κότσιτς, 75΄ Τσίμπορ
  • Διαιτητής: Ντινστ (Ελβετία)
  • Θεατές : 26.732
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Γκούτμαν): Κόστα Περέιρα, Ζοάο, Ζερμάνο, Αντζελο, Νέτο, Κρουζ, Αουγκούστο, Σαντάνα, Αγκουας, Κολούνα, Κάβεμ
  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Οριθαόλα): Ράμαγιετς, Φόντσο, Τζινσάνα, Γκράθια, Βέρτζες, Γαράι, Κούμπαλα, Κότσις, Εβαρίστο, Σουάρεθ, Τσίμπορ

2 Μαΐου 1962

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-Ρεάλ 5-3

  • Αμστερνταμ, Ολυμπιακό Στάδιο
  • Σκόρερ : 25΄ Αγκουας, 34΄ Καβέμ, 51΄ Κολούνα, 63΄, 68΄ Εουσέμπιο / 17΄, 25΄, 38΄ Πούσκας
  • Διαιτητής: Χορν (Ολλανδία)
  • Θεατές : 61.257
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Γκούτμαν): Κόστα Περέιρα, Ζοάο, Ζερμάνο, Αντζελο, Καβέμ, Κρουζ, Αουγκούστο, Εουσέμπιο, Αγκουας, Κολούνα, Σιμόες
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μουνιόθ): Αρακιστάιν, Κασάδο, Σανταμαρία, Μιέρα, Φέλο, Πατσίν, Τεχάδα, Ντελ Σολ, Ντι Στέφανο, Πούσκας, Χέντο

22 Μαΐου 1963

ΜΙΛΑΝ-Μπενφίκα 2-1

  • Λονδίνο, «Γουέμπλεϊ»
  • Σκόρερ : 58΄, 70΄ Αλταφίνι / 19΄ Εουσέμπιο
  • Διαιτητής: Χόλαντ (Αγγλία)
  • Θεατές : 45.715
  • ΜΙΛΑΝ (Ρόκο): Γκέτσι, Νταβίντ, Μαλντίνι, Τρέμπι, Μπενίτεζ, Τραπατόνι, Πιβατέλι, Σάνι, Αλταφίνι, Ριβέρα, Μόρα
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ριέρα): Κόστα Περέιρα, Καβέμ, Κρουζ, Ουμπέρτο, Κολούνα, Ραούλ, Σαντάνα, Αουγκούστο, Τόρες, Εουσέμπιο, Σιμόες

27 Μαΐου 1964

ΙΝΤΕΡ-Ρεάλ Μαδρίτης 3-1

  • Βιένη, «Πράτερ»
  • Σκόρερ : 43΄, 76΄ Ματσόλα, 61΄ Μίλανι / 70΄ Φέλο
  • Διαιτητής: Στολ (Αυστρία)
  • Θεατές : 71.333
  • ΙΝΤΕΡ (Χερέρα): Σάρτι, Μπούρνιτς, Γκουαρνέρι, Φακέτι, Τανίν, Πίκι, Ζαϊρ, Ματσόλα, Μιλάνι, Σουάρεθ, Κόρσο
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μουνιόθ): Βιθέντε, Ισίδρο, Σανταμαρία, Πατσίν, Θόκο, Μίλερ, Αμάνθιο, Φέλο, Ντι Στέφανο, Πούσκας, Χέντο

27 Μαΐου 1965

ΙΝΤΕΡ-Μπενφίκα 1-0

  • Μιλάνο, «Τζουζέπε Μεάτσα»
  • Σκόρερ : 42΄ Ζαϊρ
  • Διαιτητής: Ντινστ (Ελβετία)
  • Θεατές : 89.000
  • ΙΝΤΕΡ (Χερέρα): Σάρτι, Μπούρνιτς, Γκουαρνέρι, Φακέτι, Τανίν, Πίκι, Ζαϊρ, Ματσόλα, Πέιρο, Σουάρεθ, Κόρσο
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Σβαρτς): Κόστα Περέιρα, Καβέμ, Κρουζ, Ζερμάνο, Ραούλ, Νέτο, Κολούνα, Αουγκούστο, Εουσέμπιο, Τόρες, Σιμόες

11 Μαΐου 1966

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Παρτιζάν 2-1

  • Βρυξέλλες, «Χέιζελ»
  • Σκόρερ : 70΄ Αμάνθιο, 75΄ Σερένα / 55΄ Βάσοβιτς
  • Διαιτητής: Κράιτλαϊν (Δυτική Γερμανία)
  • Θεατές : 46.475
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μουνιόθ): Αρακιστάιν, Πατσίν, Ντε Φελίπε, Θόκο, Σαντσίς, Πίρι, Βελέσκεθ, Σερένα, Αμάνθιο, Γκρόσο, Χέντο
  • ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Γκέτσιτς): Σόσκιτς, Γιουσούφι, Ράσοβιτς, Βάσοβιτς, Μιχαϊλοβιτς, Κοβάτσεβιτς, Μπέσεγιατς, Μπάγιτς, Χασάνατζιτς, Γκάλιτς, Πίρμαγιερ

25 Μαΐου 1967

ΣΕΛΤΙΚ-Ιντερ 2-1

  • Λισαβόνα, «Εστάντιο Νασιονάλ»
  • Σκόρερ : 63΄ Γκέμελ, 85΄ Τσάλμερς / 8΄ πεν. Ματσόλα
  • Διαιτητής: Τσέσνερ (Δυτική Γερμανία)
  • Θεατές : 45.000
  • ΣΕΛΤΙΚ (Στάιν): Σίμσον, Κρεγκ, ΜακΝιλ, Γκέμελ, Μέρντοχ, Κλαρκ, Τζόνστον, Γουάλας, Τσάλμερς, Ολντ, Λένοξ
  • ΙΝΤΕΡ (Χερέρα): Σάρτι, Μπούρνιτς, Γκουαρνέρι, Φακέτι, Μπεντίν, Πίκι, Ντομενγκίνι, Ματσόλα, Καπελίνι, Μπιτσίκλι, Κόρσο

29 Μαΐου 1968

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.-Μπενφίκα 4-1 παράταση (1-1)

  • Λονδίνο, «Γουέμπλεϊ»
  • Σκόρερ : 55΄, 100΄ Τσάρλτον, 97΄ Μπεστ, 98΄ Κιντ / 80΄ Γκράσα
  • Διαιτητής: Λο Μπέλο (Ιταλία)
  • Θεατές : 92.225
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝ (Μπάσμπι): Στέπνι, Μπρέναν, Στάιλς, Φουκς, Νταν, Κρίραντ, Τσάρλτον, Σάντλερ, Μπεστ, Κιντ, Αστον
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ: (Γκλόρια): Ενρίκε, Αντόλφο, Ουμπέρτο, Γιασίντο, Κρουζ, Γκράσα, Κολούνα, Αουγκούστο, Εουσέμπιο, Τόρες, Σιμόες

28 Μαΐου 1969

ΜΙΛΑΝ-Αγιαξ 4-1

  • Μαδρίτη, «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»
  • Σκόρερ : 7΄, 40΄, 75΄ Πράτι, 66΄ Σορμάνι / 60΄ πεν. Βάσοβιτς
  • Διαιτητής: Ντε Μεντίμπιλ (Ισπανία)
  • Θεατές : 31.782
  • ΜΙΛΑΝ (Ρόκο): Κουντιτσίνι, Μαλατράζι, Ανκιλέτι, Σνέλινγκερ, Ροζάτο, Τραπατόνι, Λοντέτι, Ριβέρα, Χάμριν, Σορμάνι, Πράτι
  • ΑΓΙΑΞ (Μίχελς): Μπαλς, Σουρμπίερ (46΄ Μίλερ), Χούλσοφ, Βάσοβιτς, Φαν Ντουιβενμπόντε, Προνκ, Γκρόοτ (46΄ Νανίνγκα), Σβαρτ, Κρόιφ, Ντάνιελσον, Κάιζερ

6 Μαΐου 1970

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ-Σέλτικ 2-1 παράταση (1-1)

  • Μιλάνο, «Τζουζέπε Μεάτσα»
  • Σκόρερ : 31΄ Ισραελ, 117΄ Κίντβαλ / 29΄ Γκέμελ
  • Διαιτητής: Λο Μπέλο (Ιταλία)
  • Θεατές : 53.187
  • ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ (Χάπελ): Π. Γκράφλαντ, Ρομάιν (105΄ Χάακ), Λάζερομς, Ισραελ, Φαν Ντουϊβενμπόντε, Χάζιλ, Γιάνσεν, Φαν Χάνεγκεμ, Βέρι, Κίντβαλ, Μουλάιν
  • ΣΕΛΤΙΚ (Στάιν): Γουϊλιαμς, Χέι, Μπρόγκαν, ΜακΝίλ, Γκέμελ, Μέρντοχ, Ολντ (77΄ Κόνελι), Τζόνστον, Λένοξ, Γουάλας, Χιουζ

2 Ιουνίου 1971

ΑΓΙΑΞ-Παναθηναϊκός 2-0

  • Λονδίνο, Γουέμπλεϊ
  • Σκόρερ : 5΄ Φαν Ντάικ, 87΄ Χάαν
  • Διαιτητής: Τέιλορ (Αγγλία)
  • Θεατές : 83.179
  • ΑΓΙΑΞ (Μίχελς): Στούι, Νέεσκενς, Χούλσοφ, Βάσοβιτς, Σουρμπίερ, Ράιντερς (46΄ Μπλάνκενμπουργκ), Μιούρεν, Σβαρτ (46΄ Χάαν), Κρόιφ, Φαν Ντάικ, Κάιζερ
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καψής, Σούρπης, Βλάχος, Καμάρας, Ελευθεράκης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Δομάζος, Φυλακούρης

31 Μαΐου 1972

ΑΓΙΑΞ-Ιντερ 2-0

  • Ρότερνταμ, «Ντε Κάιπ»
  • Σκόρερ : 47΄, 76΄ Κρόιφ
  • Διαιτητής: Ελιέ (Γαλλία)
  • Θεατές : 61.354
  • ΑΓΙΑΞ (Κόβατς): Στούι, Σουρμπίερ, Μπλάνκενμπουργκ, Χούλσοφ, Κρολ, Νέεσκενς, Χάαν, Μιούρεν, Σβαρτ, Κρόιφ, Κάιζερ
  • ΙΝΤΕΡ (Τραπατόνι): Μπορντόν, Μπούρνιτς, Φακέτι, Μπελούτζι, Οριάλι, Τζιουμπερτόνι (20΄ Μπερτίνι), Μπεντίν, Φρουσταλούπι, Ζαϊρ (59΄ Ντομενικάσου), Ματσόλα, Μπονινσένια

30 Μαΐου 1973

ΑΓΙΑΞ-Γιουβέντους 1-0

  • Βελιγράδι, Στάδιο Ερυθρού Αστέρα («Μαρακανά»)
  • Σκόρερ : 5΄ Ρεπ
  • Διαιτητής: Γκουγκούλοβιτς (Γιουγκοσλαβία)
  • Θεατές : 89.484
  • ΑΓΙΑΞ (Κόβατς): Στούι, Σουρμπίερ, Χούλσοφ, Μπλάνκενμπουργκ, Κρολ, Νέεσκενς, Μιούρεν, Χάαν, Ρεπ, Κρόιφ, Κάιζερ
  • ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Βίτσπαλεκ): Τζοφ, Σαλβαντόρε, Μαρκέτι, Μορίνι, Λονγκομπούκο, Καούζιο (57΄ Κουκουρέντου), Φουρίνο, Καπέλο, Αλταφίνι, Αναστάζι, Μπέτεγκα (49΄ Χάλερ)

17 Μαΐου 1974

ΜΠΑΓΕΡΝ-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0 (επαναληπτικός)

  • Βρυξέλλες, «Χέιζελ»
  • Σκόρερ : 28, 82΄ Χένες, 56΄, 69΄ Μίλερ
  • Διαιτητής: Ντελκούρ (Βέλγιο)
  • Θεατές : 23.325
  • ΜΠΑΓΕΡΝ (Λάτεκ): Μάγερ, Χάνσεν, Μπράιτνερ, Σβάρτσενμπεκ, Μπεκενμπάουερ, Ροτ, Τσόμπελ, Χένες, Τόρστενσον, Μίλερ, Κάπελμαν
  • ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λορέντζο): Ρέινα, Μέλο, Καπόν, Αντελάρδο (61΄ Μπενέγας), Ερέδια, Αραγονές, Εουσέμπιο, Αλμπέρτο (65΄ Ουφάρτε), Γκαράτε, Σαλθέδο, Μπεθέρα

* Ο πρώτος αγώνας είχε γίνει δύο ημέρες νωρίτερα, στο ίδιο γήπεδο και ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 στην παράταση (120΄ Σβάρτσενμπεκ / 114΄ Αραγονές)

28 Μαΐου 1975

ΜΠΑΓΕΡΝ-Λιντς 2-0

  • Παρίσι, «Παρκ ντε Πρενς»
  • Σκόρερ : 71΄ Ροτ, 83΄ Μίλερ
  • Διαιτητής: Κιταμπιζάν (Γαλλία)
  • Θεατές : 48.374
  • ΜΠΑΓΕΡΝ (Κράμερ): Μάγερ, Μπεκενμπάουερ, Σβάρτσενμπεκ, Ντιρνμπέργκερ, Αντερσον (4΄ Βούντερ), Τσόμπελ, Ροτ, Κάπελμαν, Χένες (38΄ Βάις), Μίλερ, Τόρστενσον
  • ΛΙΝΤΣ (Αρμφιλντ): Στιούαρτ, Ρίνι, Φ. Γκρέι, Μέντλεϊ, Χάντερ, Μπρέμνερ, Τζάιλς, Γιόραθ (75΄ Ε. Γκρέι), Λόριμερ, Κλαρκ, Τζόρνταν

12 Μαΐου 1976

ΜΠΑΓΕΡΝ-Σεντ Ετιέν 1-0

  • Γλασκώβη, «Χάμπντεν Παρκ»
  • Σκόρερ : 57΄ Ροτ
  • Διαιτητής: Πάλοταϊ (Ουγγαρία)
  • Θεατές : 54.864
  • ΜΠΑΓΕΡΝ (Κράμερ): Μάγερ, Χάνσεν, Σβάρτσενμπεκ, Μπεκενμπάουερ, Χόρσμαν, Ροτ, Ντίρνμπεργκερ, Κάπελμαν, Ρουμενίγκε, Χένες, Μίλερ
  • ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Ερμπέν): Τσούρκοβιτς, Ρεπελινί, Πιάτσα, Λόπεζ, Ζανβιόν, Μπετενέ, Σαντινί, Λαρκέ, Π. Ρεβελί, Ε. Ρεβελί, Σαραμανιά (83΄ Ροστό)

25 Μαΐου 1977

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Γκλάντμπαχ 3-1

  • Ρώμη, «Ολίμπικο»
  • Σκόρερ : 28΄ ΜακΝτέρμοτ, 65΄ Σμιθ, 83΄ πεν. Νιλ / 51΄ Σίμονσεν
  • Διαιτητής: Βουρτς (Γαλλία)
  • Θεατές : 52.078
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Πέισλι): Κλέμενς, Νιλ, Τζόουνς, Σμιθ, Χιουζ, Κέιζ, Κένεντι, Κάλαχαν, ΜακΝτέρμοτ, Κίγκαν, Χέιγουεϊ
  • ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ (Λάτεκ): Κνάιμπ, Φογκτς, Κλίνκαμερ, Βίτκαμπ, Σέφερ, Βόλερς (79΄ Χένς), Βίμερ (24΄ Κούλικ), Στίλικε, Μπόνοφ, Σίμονσεν, Χάινκες

10 Μαΐου 1978

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Μπριζ 1-0

  • Λονδίνο, «Γουέμπλεϊ»
  • Σκόρερ : 64΄ Νταλγκλίς
  • Διαιτητής: Κόρβερ (Ολλανδία)
  • Θεατές : 92.500
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Πέισλι): Κλέμενς, Νιλ, Τόμσον, Χάνσεν, Χιουζ, ΜακΝτέρμοτ, Κένεντι, Σούνες, Κέιζ (63΄ Χέιγουεϊ), Φέρκλαφ, Νταλγκλίς
  • ΜΠΡΙΖ (Χάπελ): Γιένσεν, Μπάστεϊνς, Κρίγκερ, Λέικενς, Μας (65΄ Βόλντερς), Κουλς, Ντεκούμπερ, Βαντερέικεν, Κι (58΄ Σάντερς), Σιμούν, Σόρενσεν

30 Μαΐου 1979

ΝΟΤΙΓΧΑΜ-Μάλμε 1-0

  • Μόναχο, «Ολιμπιαστάντιον»
  • Σκόρερ : 45΄ Φράνσις
  • Διαιτητής: Λίνεμαγιερ (Αυστρία)
  • Θεατές : 57.500
  • ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (Κλαφ): Σίλτον, Βιβ Αντερσον, Λόιντ, Μπερνς, Κλαρκ, Φράνσις, ΜακΓκόβερν, Μπόγιερ, Ρόμπερτσον, Γούντκοκ, Μπέρτλς
  • ΜΑΛΜΕ (Χάουτον): Μέλερ, Ρ. Αντερσον, Γιόνσον, Μ. Αντερσον, Ερλαντσον, Τάπερ (34΄ Μάλμπεργκ), Λιούνγκμπεργκ, Πριτζ, Κίντβλα, Χάνσον (82΄ Τ. Αντερσον), Σέρβιν

28 Μαΐου 1980

ΝΟΤΙΓΧΑΜ-Αμβούργο 1-0

  • Μαδρίτη, «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»
  • Σκόρερ : 19΄ Ρομπερτσον
  • Διαιτητής: Γκαρίντο (Πορτογαλία)
  • Θεατές : 51.000
  • ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (Κλαφ): Σίλτον, Αντερσον, Φ. Γκρέι (78΄ Γκαν), Λόιντ, Μπερνς, Ο΄Νιλ, ΜακΓκόβερν, Μπόγιερ, Μιλς (67΄ Ο΄Χέαρ), Ρόμπερτσον, Μπερτλς
  • ΑΜΒΟΥΡΓΟ (Ζέμπετς): Κάργκους, Καλτζ, Νόγκλι, Μπούλιαν, Γιάκομπς, Ιερόνιμους (46΄ Χρούμπες), Μάγκατ, Μέμερινγκ, Κίγκαν, Ράιμαν, Μιλέφσκι

27 Μαΐου 1981

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

  • Παρίσι, «Παρκ ντε Πρενς»
  • Σκόρερ : 82΄ Αλαν Κένεντι
  • Διαιτητής: Πάλοταϊ (Ουγγαρία)
  • Θεατές : 48.360
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Πέισλι): Κλέμενς, Νιλ, Τόμπσον, Χάνσεν, Αλαν Κένεντι, Λι, ΜακΝτέρμοτ, Σούνες, Ρέι Κένεντι, Νταλγκλίς (85΄ Κέιζ), Τζόνστον
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μπόσκοφ): Αγκουστίν, Κορτές (85΄ Πινέδα), Ναβάχας, Σαμπίδο, Ντελ Μπόσκε, Ανχελ, Καμάτσο, Στίλικε, Χουανίτο, Σαντιλιάνα, Κάνιγχαμ

26 Μαΐου 1982

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-Μπάγερν 1-0

  • Ρότερνταμ, «Ντε Κάιπ»
  • Σκόρερ : 67΄ Γουϊδ
  • Διαιτητής: Κονράτ (Γαλλία)
  • Θεατές : 46.000
  • ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Μπάρτον): Ρίμερ (10΄ Σπίνκ), Σουέιν, Εβανς, ΜακΝάουτ, Γουϊλιαμς, Μπρέμπνερ, Κάουανς, Μόρτιμερ, Σόου, Γουϊδ, Μόρλι
  • ΜΠΑΓΕΡΝ (Τσερνάι): Μίλερ, Ντρέμλερ, Βάινερ, Αουγκεντάλερ, Χόρσμαν, Μπράιτνερ, Κράους (79΄ Νιντερμάγερ), Ντιρνμπέργκερ, Ρουμενίγκε, Μάτι (52΄ Γκίτλερ), Χένες

25 Μαΐου 1983

ΑΜΒΟΥΡΓΟ-Γιουβέντους 1-0

  • Αθήνα, Ολυμπιακό Στάδιο
  • Σκόρερ : 9΄ Μάγκατ
  • Διαιτητής: Ραϊνέα (Ρουμανία)
  • Θεατές : 73.500
  • ΑΜΒΟΥΡΓΟ (Χάπελ): Στάιν, Καλτς, Ιερόνιμους, Γιάκομπς, Βερμάγερ, Γκρο, Ρολφ, Μάγκατ, Μιλέφσκι, Μπάστρουπ (56΄ Φον Χέεσεν), Χρούμπες
  • ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Ταπατόνι): Τζοφ, Τζεντίλε, Μπρίο, Σιρέα, Καμπρίνι, Μπονίνι, Ταρντέλι, Μπέτεγκα, Πλατινί, Ρόσι (56΄ Μαροκίνο), Μπόνιεκ

30 Μαΐου 1984

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Ρόμα 1-1 (5-3 στα πέναλτι)

  • Ρώμη, «Ολίμπικο»
  • Σκόρερ : 15΄ Νιλ / 44΄ Προύτσο
  • Διαιτητής: Ντάινα (Ελβετία)
  • Θεατές : 69.693
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Φάγκαν): Γκρόμπελααρ, Νιλ, Λόρενσον, Χάνσεν, Αλαν Κένεντι, Τζόνστον (69΄ Νίκολ), Λι, Σούνες, Γουϊλαν, Νταλγκλίς (86΄ Ρόμπινσον), Ρας
  • ΡΟΜΑ (Λίντχολμ): Τανκρέντι, Νάπι, Μπονέτι, Ριγκέτι, Νέλα, Ντι Μπαρτολομέι, Φαλκάο, Σερέζο (115΄ Στρουκέλι), Κόντι, Προύτσο (64΄ Κιέρικο), Γκρατσιάνι

29 Μαΐου 1985

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Λίβερπουλ 1-0

  • Βρυξέλλες, «Χέιζελ»
  • Σκόρερ : 58΄ πεν. Πλατινί
  • Διαιτητής: Ντάινα (Ελβετία)
  • Θεατές : 58.000
  • ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Τραπατόνι): Τακόνι, Φαβέρο, Καμπρίνι, Μπρίο, Σιρέα, Μπονίνι, Πλατινί, Ταρντέλι, Μπριάσκι (84΄ Πραντέλι), Ρόσι (89΄ Βινιόλα), Μπόνιεκ
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Φάγκαν): Γκρόμπελααρ, Νιλ, Μπέγκλιν, Λόρενσον (3΄ Γκιλέσπι), Χάνσεν, Νίκολ, Νταλγκλίς, Γουϊλαν, Γουόρκ, Ρας, Γουόλς (46΄ Τζόνστον)

7 Μαΐου 1986

ΣΤΕΑΟΥΑ-Μπαρτσελόνα 0-0 (2-0 στα πέναλτι)

  • Σεβίλη, «Σάντσεθ Πιθχουάν»
  • Διαιτητής: Βοτρό (Γαλλία)
  • Θεατές : 70.000
  • ΣΤΕΑΟΥΑ (Γένεϊ): Ντουκαντάμ, Γιόβαν, Μπελοντέντιτσι, Μπαμπέσκου, Μπαρμπουλέσκου, Μπάλιντ, Μπάλαν (72΄ Ιορντανέσκου), Μπόλονι, Μαγιάρου, Λάκατους, Πιτσούρκα (107΄ Ράντου)
  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Βέναμπλς): Ουρούτι, Χεράρδο, Μιγκέλι, Αλεσάνκο, Χούλιο Αλμπέρτο, Βίκτορ, Μάρκος, Σούστερ (85΄ Μορατάγια), Πεδράθα, Άρτσιμπαλντ (106΄ Αλόνσο), Καράσκο

27 Μαΐου 1987

ΠΟΡΤΟ-Μπάγερν 2-1

  • Βιένη, «Πράτερ»
  • Σκόρερ : 78΄ Ματζέρ, 80΄ Ζουαρί / 25΄ Κεγκλ
  • Διαιτητής: Πονέ (Βέλγιο)
  • Θεατές : 57.500
  • ΠΟΡΤΟ (Ζόρζε): Μλίναρτσικ, Ζοάο Πίντο, Εντουάρντο, Λουϊς Σέλσο, Ινάσιο (66΄ Φράσκο), Κιμ (46΄ Ζουαρί), Μαγκαλιάες, Ματζέρ, Σόουζα, Αντρέ, Φούτρε
  • ΜΠΑΓΕΡΝ (Λάτεκ): Πφαφ, Βίνκλχοφερ, Νάχτβαϊ, Εντερ, Πφλίγκλερ, Φλικ (82΄ Λούντε), Μπρέμε, Ματέους, Μίκαελ Ρουμενίγκε, Χένες, Κεγκλ

25 Μαΐου 1988

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ-Μπενφίκα 0-0 (6-5 στα πέναλτι)

  • Στουτγκάρδη, «Νέκαρ Στάντιον»
  • Διαιτητής: Ανιολίν (Ιταλία)
  • Θεατές : 55.000
  • ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Χίντινκ): Φαν Μπρόικελεν, Γκέρετς, Φαν Αερλε, Ρόναλντ Κούμαν, Νίλσεν, Χάιντζε, Φάνενμπουργκ, Λίσκενς, Λέρμπι, Κιφτ, Γκίλχαουζ (107΄ Γιάνσεν)
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Τόνι): Σιλβίνο, Βελόσο, Ντίτο, Μοζέρ, Αλβάρο, Ελζο, Σέου, Τσικίνιο, Πασέκο, Ρούι Αγκουας (51΄ Βάντο), Μάγκνουσον (112΄ Χαϊρι)

24 Μαΐου 1989

ΜΙΛΑΝ-Στεάουα 4-0

  • Βαρκελόνη, «Καμπ Νου»
  • Σκόρερ : 18΄, 39΄ Γκούλιτ, 28΄, 47΄ Φαν Μπάστεν
  • Διαιτητής: Τρίτσλερ (Δυτική Γερμανία)
  • Θεατές : 97.000
  • ΜΙΛΑΝ (Σάκι): Τζιοβάνι Γκάλι, Τασότι, Κοστακούρτα (74΄ Φιλίπο Γκάλι), Μπαρέζι, Μαλντίνι, Κολόμπο, Ράικαρντ, Αντσελότι, Ντοναντόνι, Γκούλιτ (59΄ Βίρντις), Φαν Μπάστεν
  • ΣΤΕΑΟΥΑ (Ιορντανέσκου): Λουνγκ, Γιόβαν, Πετρέσκου, Μπαμπέσκου, Ουνγκουρεάνου, Χάτζι, Στόικα, Μινέα, Ροτάριου (46΄ Μπάλιντ), Λάκατους, Πιτσούρκα

23 Μαΐου 1990

ΜΙΛΑΝ-Μπενφίκα 1-0

  • Βιένη, «Πράτερ»
  • Σκόρερ : 68΄ Ράικαρντ
  • Διαιτητής: Κολ (Αυστρία)
  • Θεατές : 57.500
  • ΜΙΛΑΝ (Σάκι): Τζιοβάνι Γκάλι, Τασότι, Κοστακούρτα, Μπαρέζι, Μαλντίνι, Κολόμπο (89΄ Φιλίπο Γκάλι), Ράικαρντ, Αντσελότι (74΄ Μασάρο), Εβάνι, Γκούλιτ, Φαν Μπάστεν
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ερικσον): Σιλβίνο, Χοσέ Κάρλος, Αλνταϊρ, Ρικάρντο, Σάμουελ, Βίτορ Πανέιρα (78΄ Βάτα), Βάντο, Τερν, Ερνάνι, Μάγκνουσον, Πασέκο (58΄ Μπρίτο)

29 Μαΐου 1991

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-Μαρσέιγ 0-0 (5-3 στα πέναλτι)

  • Μπάρι, «Σαν Νικόλα»
  • Διαιτητής: Λανέζε (Ιταλία)
  • Θεατές : 57.000
  • ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Πέτροβιτς): Στογιάνοβιτς, Μπελοντέντιτσι, Ναϊντόσκι, Σαμπανάτζοβιτς, Γιούγκοβιτς, Μάροβιτς, Μιχαϊλοβιτς, Μπίνιτς, Σαβίτσεβιτς (84΄ Στόσιτς), Προσινέτσκι, Πάντσεφ
  • ΜΑΡΣΕΪΓ (Γκέταλς): Ολμετά, Αμορός, Μπολί, Μοζέρ, Ντι Μεκό (111΄ Στοϊκοβιτς), Φουρνιέ (75΄ Βερκρίζ), Ζερμέν, Καζονί, Αμπεντί Πελέ, Παπέν, Γουόντλ

20 Μαΐου 1992

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Σαμπντόρια 1-0 στην παράταση (0-0)

  • Λονδίνο, «Γουέμπλεϊ»
  • Σκόρερ : 112΄ Κούμαν
  • Διαιτητής: Σμίντχουπερ (Γερμανία)
  • Θεατές : 70.827
  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κρόιφ): Θουμπιθαρέτα, Εουσέμπιο, Φερέρ, Κούμαν, Νάντο, Χουάν Κάρλος, Μπακέρο, Γκουαρντιόλα (113΄ Αλεσάνκο), Μίκαελ Λάουντρουπ, Σαλίνας (65΄ Γκοϊκοετσέα), Στόιτσκοφ
  • ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (Μπόσκοφ): Παλιούκα, Μανίνι, Λάνα, Βιέρκογουντ, Κάτανετς, Λομπάρντο, Πάρι, Σερέζο, Μπονέτι (73΄ Ινβέρνιτσι), Βιάλι (101΄ Μπούζο), Μαντσίνι

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

26 Μαΐου 1993

ΜΑΡΣΕΪΓ-Μίλαν 1-0

  • Μόναχο, «Ολιμπιαστάντιον»
  • Σκόρερ : 43΄ Μπολί
  • Διαιτητής: Ρετλισμπέργκερ (Ελβετία)
  • Θεατές : 64.400
  • ΜΑΡΣΕΪΓ (Γκέταλς): Μπαρτέζ, Ανγκλομά (61΄ Ντουράν), Ντι Μεκό, Μπολί, Σοζέ, Ντεσαγί, Εϊντελί, Μπόκσιτς, Φέλερ (80΄ Τομάς), Πελέ, Ντεσάμπ.
  • ΜΙΛΑΝ (Καπέλο): Ρόσι, Τασότι, Μαλντίνι, Αλμπερτίνι, Κοστακούρτα, Μπαρέζι, Λεντίνι, Ράικαρντ, Φαν Μπάστεν (85΄ Εράνιο), Ντοναντόνι (55΄ Παπέν), Μασάρο.

18 Μαΐου 1994

ΜΙΛΑΝ-Μπαρτσελόνα 4-0

  • Αθήνα, Ολυμπιακό Στάδιο
  • Σκόρερ : 22΄, 45΄ Μασάρο, 47΄ Σαβίτσεβιτς, 58΄ Ντεσαγί
  • Διαιτητής: Ντον (Αγγλία)
  • Θεατές : 70.000
  • ΜΙΛΑΝ (Καπέλο): Ρόσι, Τασότι, Πανούτσι, Αλμπερτίνι, Γκάλι, Μαλντίνι (83΄ Νάβα), Ντοναντόνι, Ντεσαγί, Μπόμπαν, Σαβίτσεβιτς, Μασάρο.
  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κρόϊφ): Θουμπιθαρέτα, Φερέρ, Γκουαρντιόλα, Κούμαν, Νάδαλ, Μπακέρο, Σέρχι (72΄ Εστερμπαράνθ), Στόιτσκοφ, Αμορ, Ρομάριο, Μπεκιριστάιν (52΄ Εουσέμπιο Σακριστάν).

25 Μαΐου 1995

ΑΓΙΑΞ-Μίλαν 1-0

  • Βιένη, «Πράτερ»
  • Σκόρερ : 84΄ Κλάιφερτ
  • Διαιτητής: Κρατσιουνέσκου (Ρουμανία)
  • Θεατές : 49.730
  • ΑΓΙΑΞ (Φαν Γκάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζιγκερ, Μπλιντ, Ζέεντορφ (53΄ Κανού), Φρανκ ντε Μπουρ, Ρόναλντ ντε Μπουρ, Ράικαρντ, Φίνιντι, Ντάβιντς, Λιτμάνεν (68΄ Κλάιφερτ), Οφερμαρς
  • ΜΙΛΑΝ (Καπέλο): Ρόσι, Πανούτσι, Μαλντίνι, Αλμπερτίνι, Κοστακούρτα, Μπαρέζι, Ντοναντόνι, Ντεσαγί, Σιμόνε, Μπόμπαν (85΄ Λεντίνι), Μασάρο (89΄ Εράνιο)

22 Μαΐου 1996

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Αγιαξ 1-1 (4-2 στα πέναλτι)

  • Ρώμη, «Ολίμπικο»
  • Σκόρερ : 13΄ Ραβανέλι / 41΄ Λιτμάνεν
  • Διαιτητής: Ντίαθ Βέγκα (Ισπανία)
  • Θεατές : 70.000
  • ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Λίπι): Περούτσι, Φεράρα, Βιέρκογουντ, Τοριτσέλι, Πεσότο, Κόντε (43΄ Γιούγκοβιτς), Πάουλο Σόουζα (57΄ Ντι Λίβιο), Ντεσάμπ, Ντελ Πιέρο, Βιάλι, Ραβανέλι (77΄ Παντοβάνο)
  • ΑΓΙΑΞ (Φαν Γκάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Σιλόι, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ (69΄ Σόλντεν), Μπογκάρντε, Φίνιντι, Ρόναλντ ντε Μπουρ (91΄ Βούτερ), Ντάβιντς, Λιτμάνεν, Κανού, Μουσάμπα (46΄ Κλάιφερτ)

28 Μαΐου 1997

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-Γιουβέντους 3-1

  • Μόναχο, «Ολιμπιαστάντιον»
  • Σκόρερ : 29΄, 34΄ Ρίντλε, 71΄ Ρίκεν / 65΄ Ντελ Πιέρο
  • Διαιτητής: Πουλ (Ουγγαρία)
  • Θεατές : 59.000
  • ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Χίτσφελντ): Κλος, Ζάμερ, Κρέε, Κόλερ, Ρόιτερ, Πάουλο Σόουζα, Λαμπέρτ, Χάινριχ, Μέλερ (89΄ Τσόρκ), Σαπουϊζά (70΄ Ρίκεν), Ρίντλε (67΄ Χέρλιχ).
  • ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Λίπι): Περούτσι, Φεράρα, Μοντέρο, Πορίνι (46΄ Ντελ Πιέρο), Ιουλιάνο, Ντι Λίβιο, Ντεσάμπ, Ζιντάν, Γιούγκοβιτς, Μπόκσιτς (86΄ Τακινάρντι), Βιέρι (73΄ Αμορούζο).

20 Μαΐου 1998

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Γιουβέντους 1-0

  • Αμστερνταμ, «Αρίνα»
  • Σκόρερ : 66΄ Μιγιάτοβιτς
  • Διαιτητής: Κρουγκ (Γερμανία)
  • Θεατές : 48.500
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Χάινκες): Ιλγκνερ, Ιέρο, Σαντσίς, Πανούτσι, Ρομπέρτο Κάρλος, Ραούλ (90΄ Αμαβίσκα), Καρεμπέ, Ζέεντορφ, Ρεδόντο, Μιγιάτοβιτς (89΄ Σούκερ), Μοριέντες (82΄ Χάιμε).
  • ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Λίπι): Περούτσι, Τοριτσέλι, Μοντέρο, Ιουλιάνο, Ντι Λίβιο (46΄ Τακινάρντι), Ντεσάμπ (78΄ Κόντε), Ντάβιντς, Πεσότο (71΄ Φονσέκα), Ζιντάν, Ντελ Πιέρο, Ιντζάγκι.

26 Μαΐου 1999

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.-Μπάγερν 2-1

  • Βαρκελόνη, «Καμπ Νου»
  • Σκόρερ : 90+1΄ Σέριγχαμ, 90+3΄ Σόλσκιερ / 6΄ Μπάσλερ
  • Διαιτητής: Κολίνα (Ιταλία)
  • Θεατές : 100.000
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Φέργκιουσον): Σμάιχελ, Νέβιλ, Γιόνσεν, Σταμ, Εργουϊν, Μπέκαμ, Μπατ, Γκιγκς, Μπλόμκβιστ (67΄ Σέριγχαμ), Γιόρκ, Κόουλ (81΄ Σόλσκιερ).
  • ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Χίτσφελντ): Καν, Ματέους (80΄ Φινκ), Μπάμπελ, Λίνκε, Κουφούρ, Τάρνατ, Εφενμπεργκ, Γιέρεμις, Μπάσλερ, Γιάνκερ, Τσίκλερ (71΄ Σολ).

24 Μαΐου 2000

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Βαλένθια 3-0

  • Παρίσι, «Σταντ ντε Φρανς»
  • Σκόρερ : 39΄ Μοριέντες, 67΄ ΜακΜάναμαν, 75΄ Ραούλ
  • Διαιτητής: Μπράσκι (Ιταλία)
  • Θεατές : 80.000
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Καράνκα, Ιβάν Κάμπο, Μίτσελ Σαλγκάδο (85΄ Ιέρο), Ρεδόντο, ΜακΜάναμαν, Ραούλ, Μοριέντες (73΄ Σάβιο), Ανελκά (81΄ Σαντσίς).
  • ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Κούπερ): Κανιθάρες, Γκεράρδο Γκαρσία (68΄ Ιλιε), Πελεγκρίνο, Τζούκιτς, Ανγκλομά, Κίλι Γκονζάλες, Φαρίνος, Μεντιέτα, Γκέραρδ, Κλαούντιο Λόπεθ, Ανγκούλο.

23 Μαΐου 2001

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-Βαλένθια 1-1 (5-4 στα πέναλτι)

  • Μιλάνο, «Τζουζέπε Μεάτσα»
  • Σκόρερ : 50΄ πεν. Εφενμπεργκ / 3΄ πεν. Μεντιέτα
  • Διαιτητής: Γιολ (Ολλανδία)
  • Θεατές : 71.500
  • ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Χίτσφελντ): Καν, Σανιόλ (46΄ Γιάνκερ), Κουφούρ, Αντερσον, Λίνκε, Λιζαραζού, Χάργκριβς, Εφενμπεργκ, Σαλιχάμιτζιτς, Σολ (108΄ Πάουλο Σέρτζιο), Ελμπερ (99΄ Τσίκλερ).
  • ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Κούπερ): Κανιθάρες, Ανγκλομά, Αγιάλα (90΄ Τζούκιτς), Πελεγκρίνο, Καρμπόνι, Μπαράχα, Μεντιέτα, Κίλι Γκονζάλες, Αϊμάρ (46΄ Αλμπέλδα), Χουάν Σάντσες (66΄ Ζάχοβιτς), Κάριου.

15 Μαΐου 2002

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Λεβερκούζεν 2-1

  • Γλασκώβη, «Χάμπντεν Παρκ»
  • Σκόρερ : 9΄ Ραούλ, 45΄ Ζιντάν / 14΄ Λούσιο
  • Διαιτητής: Ουρς Μέιερ (Ελβετία)
  • Θεατές : 50.000
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Σέζαρ (68΄ Κασίγιας), Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Σολάρι, Μακελελέ (71΄ Φλάβιο Κονσεϊσάο), Ζιντάν, Φίγκο (61΄ ΜακΜάναμαν), Ραούλ, Μοριέντες
  • ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Μπουτ, Πλασέντε, Ζέμπεσκεν (65΄ Κίρστεν), Λούσιο (90΄ Μπάμπιτς), Ζίφκοβιτς, Σνάιντερ, Ραμέλοφ, Μπάλακ, Μπαστούρκ, Νόιβιλ, Μπρντάριτς (39΄ Μπερμπάτοφ)

28 Μαΐου 2003

ΜΙΛΑΝ-Γιουβέντους 0-0 (3-2 στα πέναλτι)

  • Μάντσεστερ, «Ολντ Τράφορντ»
  • Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)
  • Θεατές : 68.000
  • ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Λίπι): Μπουφόν, Τιράμ, Φεράρα, Τούντορ (42΄ Μπιριντέλι), Μοντέρο, Καμορανέζι (46΄ Κόντε), Ντάβιντς (65΄ Ζαλαγέτα), Τακινάρντι, Τζαμπρότα, Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ
  • ΜΙΛΑΝ (Αντσελότι): Ντίντα, Κοστακούρτα (66΄ Ρόκε Ζούνιορ), Νέστα, Μαλντίνι, Καλάτζε, Γκατούζο, Πίρλο (71΄ Σερζίνιο), Ζέεντορφ, Ρούι Κόστα (87΄ Αμπροζίνι), Σεβτσένκο, Ιντζάγκι

26 Μαΐου 2004

ΠΟΡΤΟ-Μονακό 3-0

  • Γκελζενκίρχεν, «ΑουφΣάλκε Αρίνα»
  • Σκόρερ : 39΄ Αλμπέρτο, 71΄ Ντέκο, 75΄ Αλενίτσεφ
  • Διαιτητής: Κιμ Μίλτον Νίλσεν (Δανία)
  • Θεατές : 52.000
  • ΜΟΝΑΚΟ (Ντεσάμπ): Ρόμα, Ιμπάρα, Ροντρίγκεζ, Ζιβέ (72΄ Σκιλασί), Εβρά, Μπερνάρντι, Ζήκος, Σισέ (64΄ Νοντά), Ροτέν, Ζιουλί, Μοριέντες
  • ΠΟΡΤΟ (Μουρίνιο): Βίτορ Μπαϊα, Πάουλο Φερέιρα, Ζόρζε Κόστα, Καρβάλιο, Νούνο Βαλέντε, Κοστίνια, Μανίσε, Μέντες, Ντέκο (85΄ Πέδρο Εμανουέλ), Ντερλέι (80΄ ΜακΚάρθι), Κάρλος Αλμπέρτο (60΄ Αλενίτσεφ)

25 Μαΐου 2005

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Μίλαν 3-3 (3-2 στα πέναλτι)

  • Κωνσταντινούπολη, «Κεμάλ Ατατούρκ»
  • Σκόρερ : 1΄ Μαλντίνι, 39΄, 44΄ Κρέσπο / 54΄ Τζέραρντ, 56΄ Σμίτσερ, 60΄ Τσάμπι Αλόνσο
  • Διαιτητής: Μανουέλ Ενρίκε Μεχούτο Γκονζάλεθ (Ισπανία)
  • Θεατές : 65.000
  • ΜΙΛΑΝ (Αντσελότι): Ντίντα, Καφού, Σταμ, Νέστα, Μαλντίνι, Γκατούζο (112΄ Ρουί Κόστα), Πίρλο, Ζέεντορφ (85΄ Σερζίνιο), Κακά, Κρέσπο (85΄ Τόμασον), Σεβτσένκο
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπενίτεθ): Ντούντεκ, Φίναν (46΄ Χάμαν), Κάραγκερ, Χίπια, Τραορέ, Λουίς Γκαρσία, Τζέραρντ, Τσάμπι Αλόνσο, Ρίισε, Κιούελ (23΄ Σμίτσερ), Μπάρος (85΄ Σισέ)

17 Μαΐου 2006

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Αρσεναλ 2-1

  • Παρίσι, «Σταντ ντε Φρανς»
  • Σκόρερ : 76΄ Ετό, 81΄ Μπελέτι – 37΄ Κάμπελ
  • Διαιτητής: Τέριε Χάουγκε (Νορβηγία)
  • Θεατές : 80.000
  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ράικαρντ): Βαλντές, Ολεγκέρ (71΄ Μπελέτι), Μάρκες, Πουγιόλ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ντέκο, Εντμίλσον (46΄ Ινιέστα), Φαν Μπόμελ (61΄ Λάρσον), Ζιουλί, Ετό, Ροναλντίνιο
  • ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Λέμαν, Εμπουε, Τουρέ, Κάμπελ, Κόουλ, Πιρές (20΄ Αλμούνια), Τζιλμπέρτο, Λιούνγκμπεργκ, Φαμπρέγκας (74΄ Φλαμινί), Χλεμπ (84΄ Ρέγες), Ανρί

23 Μαΐου 2007

ΜΙΛΑΝ-Λίβερπουλ 2-1

  • Αθήνα, ΟΑΚΑ
  • Σκόρερ : +45΄, 82΄ Ιντσάγκι / 89΄ Κάιτ
  • Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία)
  • Θεατές : 63.500
  • ΜΙΛΑΝ (Αντσελότι): Ντίντα, Οντο, Νέστα, Μαλντίνι, Γιανκουλόφσκι (79΄ Καλάτζε), Αμπροζίνι, Γκατούζο, Ζέεντορφ (+90΄ Φαβάλι), Πίρλο, Κακά, Ιντζάγκι (88΄ Τζιλαρντίνο)
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπενίτεθ): Ρέινα, Φίναν (88΄ Αρμπελόα), Αγκερ, Κάραγκερ, Ρίισε, Αλόνσο, Μασεράνο (78΄ Κράουτς), Τζέραρντ, Πέναντ, Ζέντεν (59΄ Κιούελ), Κάιτ

21 Μαΐου 2008

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.-Τσέλσι 1-1 (6-5 στα πέναλτι)

  • Μόσχα, «Λουζνίκι»
  • Σκόρερ : 28΄ Κριστιάνο Ρονάλντο – 45΄ Λάμπαρντ
  • Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)
  • Θεατές : 67.310
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Μπράουν (+120΄ Άντερσον), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Σκόουλς (87΄ Γκιγκς), Χάργκριβς, Ρονάλντο, Ρούνι (101΄ Νάνι), Τέβες
  • ΤΣΕΛΣΙ (Αβραμ Γκραντ): Τσεχ, Εσιέν, Καρβάλιο, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Μακελελέ (+120΄ Μπελέτι), Λάμπαρντ, Μπάλακ, Μαλουντά (92΄ Καλού), Τζο Κόουλ (99΄ Ανελκά), Ντρογκμπά

27 Μαΐου 2009

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Μάντσεστερ Γ. 2-0

  • Ρώμη, «Ολίμπικο»
  • Σκόρερ : 10΄ Ετό, 70΄ Μέσι
  • Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)
  • Θεατές : 62.467
  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ, Τουρέ, Πικέ, Σιλβίνιο, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα (+90΄ Πέδρο), Μέσι, Ετό, Ανρί (72΄ Κεϊτά).
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ο΄ Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Παρκ (66΄ Μπερμπάτοφ), Κάρικ, Αντερσον (46΄ Τέβες), Γκιγκς (75΄ Σκόουλς), Κρ. Ρονάλντο, Ρούνι.

22 Μαΐου 2010

ΙΝΤΕΡ-Μπάγερν 2-0

  • Μαδρίτη, «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»
  • Σκόρερ : 35΄,70΄ Μιλίτο
  • Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
  • Θεατές : 73.170
  • ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Μπαντστούμπερ, Ρόμπεν, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Αλτιντοπ (63΄ Κλόζε), Ολιτς (74΄ Γκόμεζ), Μίλερ
  • ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Κίβου (68΄ Στάνκοβιτς), Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Ετό, Μιλίτο (90΄+ Ματεράτσι), Πάντεφ (79΄ Μουντάρι)

28 Μαΐου 2011

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Μάντσεστερ Γ. 3-1

  • Λονδίνο, «Γουέμπλεϊ»
  • Σκόρερ : 27΄ Πέδρο, 54΄ Μέσι, 69΄ Βίγια – 34΄ Ρούνι
  • Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
  • Θεατές : 87.695
  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες (88΄ Πουγιόλ), Πικέ, Μασεράνο, Αμπιντάλ, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (86΄ Κεϊτά), Μέσι, Πέδρο (+90΄ Αφελάι)
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Φάμπιο (69΄ Νάνι), Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Βαλένσια, Ρούνι, Γκιγκς, Κάρικ (77΄ Σκόουλς), Παρκ, Ερνάντες

19 Μαΐου 2012

ΤΣΕΛΣΙ-Μπάγερν 1-1 (4-3 στα πέναλτι)

  • Μόναχο, «Αλιάντς Αρένα»
  • Σκόρερ : 88΄ Ντρογκμπά – 83΄ Μίλερ
  • Διαιτητής: Πέντρο Προένσα (Πορτογαλία)
  • Θεατές : 62.500
  • ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Τίμοσουκ, Κοντέντο, Ριμπερί (97΄ Ολιτς), Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Μίλερ (87΄ Βαν Μπούιτεν), Γκόμεζ
  • ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Μποσίνγκουα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μπέρτραντ (73΄ Μαλουντά), Καλού (84΄ Τόρες), Μάτα, Ντρογκμπά

25 Μαΐου 2013

ΜΠΑΓΕΡΝ-Ντόρτμουντ 2-1

  • Λονδίνο, «Γουέμπλεϊ»
  • Σκόρερ : 60΄ Μάντζουκιτς, 89΄ Ρόμπεν – 68΄ πεν. Γκιουντογκάν
  • Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
  • Θεατές: 86.298
  • ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί (+90΄ Λουϊς Γκουστάβο), Μάντζουκιτς (+90΄ Γκόμεζ).
  • ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (+90΄ Σαχίν), Γκουντογκάν, Μπλατζικόφσκι (+90΄ Σίμπερ), Ρόις, Γκροσκρόιτς, Λεβαντόφσκι

24 Μαΐου 2014

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ατλέτικο Μαδρ. 4-1 στην παράταση (1-1)

  • Λισαβόνα, «Ντα Λουζ»
  • Σκόρερ : +90΄ Σέρχιο Ράμος, 110΄ Μπέιλ, 118΄ Μαρσέλο, 120΄ πεν. Ρονάλντο – 36΄ Γκοντίν
  • Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
  • Θεατές : 60.976
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο (59΄ Μαρσέλο), Καρβαχάλ, Κεντίρα (59΄ Ισκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (79΄ Μοράτα)
  • ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς (83΄ Αλντερβάιρελντ), Χουανφράν, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρσία (66΄ Σόσα), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (9΄ Αντριάν)

6 Ιουνίου 2015

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Γιουβέντους 3-1

  • Βερολίνο, «Ολιμπιστάντιον»
  • Σκόρερ : 4΄ Ράκιτιτς, 68΄ Σουάρες, 90+7΄ Νεϊμάρ – 55΄ Μοράτα
  • Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)
  • Θεατές : 70.442
  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (90+1΄ Ματιέ), Ινιέστα (78΄ Τσάβι), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες (90+6΄ Πέδρο)
  • ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Εβρά (89΄ Κομάν), Μαρκίζιο, Βιδάλ (79΄ Περέιρα), Πογκμπά, Πίρλο, Τέβες, Μοράτα (85΄ Γιορέντε)

28 Μαϊου 2016

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ατλέτικο Μαδρ. 1-1 (5-3 στα πέναλτι)

  • Μιλάνο, «Τζουζέπε Μεάτσα»
  • Σκόρερ : 15′ Σέρχιο Ράμος – 79′ Καράσκο
  • Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
  • Θεατές : 71.942
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (51′ Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (72′ Ισκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77′ Λούκας Βάθκεθ).
  • ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (107′ Λούκας Ερνάντες), Χουανφράν, Σάβιτς, Γκάμπι, Φερνάντες (46′ Καράσκο), Σαούλ, Κόκε (115′ Παρτέι), Γκριζμάν, Τόρες.

3 Ιουνίου 2017

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Γιουβέντους 4-1

  • Κάρντιφ, «Μιλένιουμ»
  • Σκόρερ : 20΄,64΄ Ρονάλντο, 61΄ Κασεμίρο, 90΄ Ασένσιο – 27΄ Μάντζουκιτς
  • Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
  • Θεατές : 65.842
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (89΄ Μοράτα), Μόντριτς, Ισκο (82΄ Ασένσιο), Μπενζέμα (77΄ Μπέιλ), Ρονάλντο
  • ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι (66΄ Κουαντράδο), Μπονούτσι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70΄ Μαρκίζιο), Ντιμπάλα (78΄ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγκουαϊν

26 Μαΐου 2018

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Λίβερπουλ 3-1

  • Κίεβο, «Ολιμπίσκι»
  • Σκόρερ : 51΄ Μπενζεμά, 64΄, 83΄ Μπέιλ – 54΄ Μανέ
  • Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
  • Θεατές : 61.561
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (36΄ Νάτσο), Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (90΄Ασένσιο), Μόντριτς, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Ίσκο (61΄ Μπέιλ)
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Λόβρεν, Μίλνερ (85΄ Τσαν), Φιρμίνο, Σαλάχ (31΄ Λαλάνα), Χέντερσον, Μανέ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρντολντ

1 Ιουνίου 2019

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Τότεναμ 2-0

  • Μαδρίτη, «Γουάντ Μετροπολιτάνο»
  • Σκόρερ : 2΄ πεν. Σαλάχ, 87΄ Οριγκί
  • Διαιτητής : Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
  • Θεατές : 63,272
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ (62΄ Μίλνερ), Φιρμίνο (58΄ Οριγκί), Μανέ (90΄ Γκόμεζ), Σαλάχ, Χέντερσον, Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Αρνολντ.
  • ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Σον, Γουίνκς (66΄ Λούκας Μόουρα), Κέιν, Σισοκό (74΄ Ντάιερ), Άλι (82΄ Γιορέντε), Έρικσεν.

23 Αυγούστου 2020

ΜΠΑΓΕΡΝ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

  • Λισαβόνα, «Ντα Λουζ»
  • Σκόρερ : 59΄ Κομάν
  • Διαιτητής : Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
  • Θεατές : κεκλεισμένων των θυρών λόγω COVID-19
  • ΜΠΑΓΕΡΝ (Χανς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (25΄ Σίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο, Κομάν (68΄ Πέρισιτς), Μίλερ, Γκνάμπρι (69΄ Κουτίνιο), Λεβαντόφσκι.
  • ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ (80΄ Κουρζάβα), Μαρκίνιος, Παρέδες (65΄ Βεράτι), Ερέρα (72΄ Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (80΄ Τσούπο-Μότινγκ), Μπαπέ.

29 Μαΐου 2021

ΤΣΕΛΣΙ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0

  • Οπόρτο, «Ντραγκάο»
  • Σκόρερ : 42΄ Χάβερτζ
  • Διαιτητής : Ματέου Λαόθ (Ισπανία)
  • Θεατές : 14.110
  • ΤΣΕΛΣΙ (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα (λ.τρ. 39΄ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (80΄ Κόβασιτς), Χάβερτζ, Βέρνερ (66΄ Πούλισικ).
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα (64΄ Φερναντίνιο), Γκιντογκάν, Ντε Μπρόιν (60΄ Ζεζούς), Μαχρέζ, Στέρλινγκ (77΄ Αγουέρο), Φόντεν

28 Μαΐου 2022

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Λίβερπουλ 1-0

  • Παρίσι, «Σταντ ντε Φρανς»
  • Σκόρερ : 59΄ Βινίσιους Τζούνιορ
  • Διαιτητής : Κλεμέν Τουρπάν (Γαλλία)
  • Θεατές : 75.000
  • ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (90’ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε (86’ λ. τρ. Καμαβινγκά), Βινίσιους (90+4′ Ροντρίγο), Μπενζεμά.
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (77’ Φιρμίνο), Χέντερσον (77’ Κεϊτά), Σαλάχ, Ντίαζ (65’ Ζότα), Μανέ.

10 Ιουνίου 2023

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-Ίντερ 1-0

  • Κωνσταντινούπολη, Ολυμπιακό Στάδιο «Ατατούρκ»
  • Σκόρερ : 68΄ Ρόδρι
  • Διαιτητής : Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
  • Θεατές : 46.800
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ακάνζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ, Στόουνς (82΄ Γουόκερ), Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (36΄ λ.τρ. Φόντεν), Γκουντογκάν, Γκρίλις, Χάαλαντ
  • ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάνμ (84΄ Ντ΄ Αμπρόσιο), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76΄ Γκόσενς), Ντάμφρις (76΄ Μπελανόβα), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (84΄ Μχιταριάν), Μπρόζοβιτς, ΝτιΜάρκο, Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο (57΄ Λουκάκου)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Η απίθανη ιστορία του κορυφαίου Γάλλου δημοσιογράφου Γκαμπριέλ Ανό που πέθανε ξεχασμένος το 1968: Ποιος ήταν ο… πατέρας του σημερινού Champions League [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: