Λάδι στη φωτιά και έμμεση παραδοχή εμπλοκής του Ιράν από τον Χαμενεΐ: «Η επίθεση της Χαμάς απέτρεψε την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή»

Iranian Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei leading the Eid al-Fitr prayer in Tehran, Iran, 10 April 2024. EPA, IRANIAN SUPREME LEADER OFFICE HANDOUT




Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ανέφερε ότι «η περιοχή χρειαζόταν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και η Επιχείρηση Al-Aqsa Flood ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την περιοχή».

H εκτίμηση του Ιρανού ηγέτη βασίζεται στο σκεπτικό του ότι υπήρχε ένα σχέδιο αλλαγής των εξισώσεων στην ευρύτερη περιοχή, και επίσης ότι τα δύο αυτά γεγονότα απέτρεψαν τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων με την ισραηλινή οντότητα και ταυτόχρονα τον έλεγχο της τελευταίας στην περιοχή.

Στην ομιλία του κατά την 35η επέτειο του θανάτου του ιδρυτή του καθεστώτος στο Ιράν, ο Χαμενεΐ, επεσήμανε ότι «οι Παλαιστίνιοι με την επιχείρηση Al-Aqsa Flood πολιόρκησαν την ισραηλινή κατοχική κυβέρνηση η οποία δεν έχει πλέον τρόπο να διαφύγει».

Τόνισε ακόμη ότι το Παλαιστινιακό ζήτημα έχει γίνει το πρώτο θέμα συζήτησης στον κόσμο και απέδωσε την “βάναυση επίθεση του ισραηλινού καθεστώτος στη Γάζα” σε νευρική αντίδραση του μετά την αποτυχία των σχεδίων του για την περιοχή.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Οι Μαλδίβες βάζουν απαγορευτικό στους Ισραηλινούς τουρίστες: Θα τους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα λόγω του πολέμου στη Γάζα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: