ΚΚΕ: Οι προκλητικές δηλώσεις του Φιντάν επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής των κυπριακών εδαφών

FILE PHOTO: Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλάει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, Αθήνα, Τετάρτη 05 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




«Οι προκλητικές δηλώσεις του υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, Χ. Φιντάν, επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής των κυπριακών εδαφών και αναδεικνύουν τις στρατηγικές επιδιώξεις του τουρκικού κράτους» επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

«Σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις αυτές και οι γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή τονίζουν τους μεγάλους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στη στήριξη του κράτους του Ισραήλ και στη γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Είναι τεράστια υποκρισία από τη μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ να εμφανίζεται ότι βρίσκεται απέναντι στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα στηρίζει ένα άλλο κατοχικό κράτος, όπως αυτό του Ισραήλ που ακολουθεί την ίδια πολιτική, της κατοχής και του εποικισμού που βιώνει και ο κυπριακός λαός».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ο άβουλος Μπορέλ αποφάσισε επιτέλους να εκφράσει την στήριξη του και στη Λευκωσία, για τις απειλές της Χεζμπολάχ: «Ο Λίβανος και η Κύπρος μπορούν να βασίζονται στη στήριξή μας»!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: