Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες: Αν και φαινομενικά αταίριαστοι, βασιλιάς Κάρολος και Ντέιβιντ Μπέκαμ ενώνονται για καλό σκοπό [video]

Βασιλιάς Κάρολος και Ντέιβιντ Μπέκαμ ενώνουν τις δυνάμεις τους Πηγή Photo: Screenshot via YouTube




Βασιλικά καθήκοντα αναλαμβάνει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ καθώς ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας στο ποδόσφαιρο για μια νέα θέση πρεσβευτή.

Ειδικότερα, την 1η Ιουνίου, το Ίδρυμα The King’s Foundation ανακοίνωσε ότι ο 49χρονος Μπέκαμ υπέγραψε ως πρεσβευτής.

Τον περασμένο μήνα, ο πρώην αρχηγός του αγγλικού ποδοσφαίρου επισκέφθηκε τους κήπους Highgrove Gardens του βασιλιά Καρόλου στο Gloucestershire για να συναντήσει τον μονάρχη, να μάθει περισσότερα για τον οργανισμό και να ελέγξει μερικά από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του φιλανθρωπικού ιδρύματος σε εργαστήρια στο χώρο. Το King’s Foundation προσφέρει εκπαιδευτικά μαθήματα για περίπου 15.000 μαθητές κάθε χρόνο, καθώς και προγράμματα υγείας και ευεξίας για άλλα 2.000 άτομα ετησίως.

Άλλες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν έργα ανάπλασης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό για την αναζωογόνηση κοινοτήτων και ιστορικών κτιρίων.

«Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με το The King’s Foundation και που έχω την ευκαιρία να συμβάλω στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για το έργο του φιλανθρωπικού ιδρύματος. Ήμουν πάντα πρόθυμος να βοηθήσω τους νέους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ανυπομονώ ιδιαίτερα να υποστηρίξω τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος και τις προσπάθειές του να εξασφαλίσει στους νέους μεγαλύτερη πρόσβαση στη φύση», ανέφερε ο Μπέκαμ σε δήλωσή του.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον 49χρονο να εργάζεται με μαθητές που λαμβάνουν μέρος σε μαθήματα ξυλουργικής, τα οποία παρέχονται από το ίδρυμα, στο Snowdon School of Furniture στο Highgrove.

Τους ενώνει η αγάπη για το μέλι

Αλλά ενώ ο Μπέκαμ είπε ότι το έργο του βασιλιά ήταν «εμπνευσμένο να το ακούω», είπε επίσης ότι ήταν υπέροχο να «συγκρίνει συμβουλές για τη μελισσοκομία» με τον μονάρχη.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω του Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μπέκαμ ανέπτυξε πάθος για τη μελισσοκομία και έκτοτε έχει δημοσιεύσει βίντεο με τον εαυτό του να εργάζεται στις κυψέλες του για την Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών.

Τον περασμένο Μάιο, ο Μπέκαμ χάρισε στον μονάρχη ένα βάζο μέλι που μάζεψε στο σπίτι του, ενώ βρισκόταν στην Impact Day 2023 του British Fashion Council Foundation.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τον βασιλιά το 1986, όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας, και έχει ως στόχο την αναζωογόνηση των κοινοτήτων μέσω της αστικής ανάπλασης και του σχεδιασμού, τη στήριξη της βιώσιμης παραγωγής τροφίμων και τη διδασκαλία αγροτικών δεξιοτήτων.

Η αποκάλυψη για τη συνάντησή τους έρχεται την ώρα που ο βασιλιάς επιστρέφει σταδικακά στη δημόσια ζωή μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο και τη θεραπεία που ξεκίνησε.

Με πληροφορίες από People

Δεν ξέχασε αυτούς που τον έσωσαν: Ο Νεοζηλανδός Σάντι Τόμας πολέμησε στην Μάχη της Κρήτης, ενώ στην ηπειρωτική Ελλάδα κυμάτιζε η βρώμικη σβάστικα των ναζί…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: