Κατέρρευσε πολυώροφο κτήριο στην Κωνσταντινούπολη: Ενας νεκρός, 7 τραυματίες και ένας παγιδευμένος [video]

Το σημείο της κατάρρευσης Πηγή photo: Screenshot via Glomex




Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα ερείπια τριώροφου κτήριου που κατέρρευσε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Κιουτσούκ Τσεκμετζέ, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένα άλλα επτά άτομα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό ενός ακόμη ατόμου.

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ διευκρίνισε ότι επρόκειτο ένα κτήριο που κατασκευάστηκε το 1988, στο ισόγειο του οποίου λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους δύο επάνω ορόφους κατοικούσαν οικογένειες.

Το κτήριο κατέρρευσε περίπου στις 8:40 το πρωί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), της Πυροσβεστικής και ομάδων πρώτων βοηθειών με ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.




Από τη νομαρχία Κωνσταντινούπολης εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται: «Την Κυριακή 02.06.2024, στις 08.40, ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε στην περιοχή Κιουτσούκ Τσεκμετζέ . Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων AFAD, έρευνας και ομάδων πρώτων βοηθειών απεστάλησαν στο σημείο».Η κατάρρευση έγινε η αφορμή για να αναζωπυρωθεί η συζήτηση για το αν τα κτήρια στην Κωνσταντινούπολη ή άλλες περιοχές της Τουρκίας μπορούν να αντέξουν ένα μεγάλο σεισμό.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη διπλωματία στρέφει τις προσπάθειες ο Ζελένσκι για το τέλος του πολέμου,«είναι ο καλύτερος τρόπος» δηλώνει: 106 χώρες στη διεθνή διάσκεψη της Ελβετίας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: