«Κατενάτσιο» από τον Χάρη Δούκα που ναι μεν ζητά εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν αποκαλύπτει αν θα είναι υποψήφιος: Περιμένει την τοποθέτηση Ανδρουλάκη

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Οι εξελίξεις τρέχουν… επί τόπου στο ΠΑΣΟΚ. Μετά το πρώτο ξέσπασμα ότι μετρούν τις κινήσεις τους καθώς αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και όποιος χάσει τώρα πιθανόν δεν θα έχει επόμενη ευκαιρία.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν επιβεβαιώνονται δημοσιεύματα για άμεση προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες, ίσως και εντός του Ιουλίου, ως ρελάνς του Νίκου Ανδρουλάκη στους αμφισβητίες, ωστόσο αρκετά είναι τα στελέχη που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως για το κατά πόσον μπορεί η σημερινή κατάσταση να είναι βιώσιμη..

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δίνει το «παρών» στις μετεκλογικές εξελίξεις και με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ζητά να μιλήσει η βάση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δούκας, κρατάει για την ώρα κλειστά τα χαρτιά του για τον δικό του ρόλο αν δρομολογηθεί η διαδικασία, λέγοντας ότι προέχει ο οδικός χάρτης των αλλαγών.

Προφανώς περιμένει την τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη καθώς πιθανότατα δεν θέλει να δεσμευτεί θετικά ή αρνητικά για δική του υποψηφιότητα πριν δει τα χρονικά αλλά και τα πολιτικά δεδομένα.

Δευτέρα η τοποθέτηση Ανδρουλάκη, από Τετάρτη οι εξελίξεις

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ,θα δώσει συνέντευξη την Δευτέρα στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews, και θα είναι η πρωτη φορά που θα τοποθετηθεί μετά τις ευρωεκλογές και μετά την εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχτηκε από στελέχη.

Την Τετάρτη στο Πολιτικό Συμβούλιο πρόκειται να γίνει συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά ανάλογα με την εξέλιξη. Ζητούμενο είναι να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας.

Κάποια στελέχη προτείνουν ως συμβιβαστική λύση, οι εσωκομματικές διαδικασίες να δρομολογηθούν προς τα τέλη του χρόνου. Ο οδικός χάρτης που θα ακολουθηθεί αναμένεται να παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή στο τέλος Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι οι ψίθυροι των πρώτων ωρών μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς και οι δημόσιες δηλώσεις στελεχών για τον στόχο της δεύτερης θέσης που δεν επιτεύχθηκε, πήραν επίσημη μορφή με δύο παρεμβάσεις: αυτή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και αυτή του επανεκλεγέντος ευρωβουλευτή (και πρώτο σε σταυρούς) Νίκου Παπανδρέου.

Ο πρώτος με μια επιστολή στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε επίσπευση της εκλογής προέδρου από τη βάση, που καταστατικά είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο του 2025, με στόχο ένα «restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς».

Ο δεύτερος απέδωσε ευθύνες στην ηγεσία για το αποτέλεσμα και ζήτησε τον λόγο να πάρουν «οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ» – μιλώντας, επί της ουσίας, για την ίδια διαδικασία στην οποία αναφέρθηκε στην επιστολή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Μετά τον Κωνσταντινόπουλο, ο Παύλος Γερουλάνος χαρακτήρισε (ΣΚΑΪ) την πρόταση για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής ηγεσίας «καλοδεχούμενη», κρατώντας ωστόσο τις λεπτομέρειες των κινήσεών του για τη συνεδρίαση των οργάνων.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής και αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Απόστολος Πάνας, σχολίασε πως η επιστολή εκφράζει μια «αυθεντική αγωνία» για την επόμενη μέρα ενώ είχε προηγηθεί και η δημόσια δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη (ΣΚΑΪ) πως «κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο». Αλλα στελέχη ζητούσαν «ψύχραιμη αποτίμηση του αποτελέσματος», παραδεχόμενα ωστόσο πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν το αναμενόμενο για το ΠΑΣΟΚ.

Ανατροπή σκηνικού στο ΠΑΣΟΚ; Πληροφορίες θέλουν τον Ανδρουλάκη να σκέφτεται εκλογές για νέο αρχηγό μέσα στον Ιούλιο * «Δεν έχει αποφασίσει ακόμη», λένε συνεργάτες του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: