Κασσελάκης για πρωθυπουργικές εξαγγελίες: «Να υιοθετήσουν τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, μας λοιδορούσαν για λεφτόδεντρα και τώρα πανηγυρίζουν»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Με ένα σκωπτικό σχόλιο αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, μετά και τις ανακοινώσεις για τον μειωμένο ΦΠΑ σε ταξί και μη σερβιριζόμενα καφέ και αναψυκτικά.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τα επιδόματα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, τονίζει ότι αυτός που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «λεφτόδεντρα», σήμερα πανηγυρίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωσή του καλωσορίζει «τον κ. Μητσοτάκη στην πραγματικότητα και στον ρεαλισμό των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», σημειώνοντας ότι «ενώ πριν λίγους μόλις μήνες ο ίδιος και οι υπουργοί του ισχυρίζονταν πως η μείωση του ΦΠΑ δεν αποδίδει ως μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σήμερα, στη συνέντευξή του στον Real FM, ανακοίνωσε τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα ταξί και στον καφέ, με σκοπό την αντιμετώπιση την ανάσχεση της ανόδου των τιμών».

Με αφορμή το κάλεσμα Χατζηδάκη στον ΣΥΡΙΖΑ να πάνε τα προγράμματά τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει:

«Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί να πάει μαζί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και εκεί να εξετάσουν μαζί και το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τις απόψεις του καθενός για τη λειτουργία της οικονομίας. Ενδεχομένως, αυτό να τον οδηγήσει και στην αναθεώρηση του μέτρου για την τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, το οποίο έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία τους σε οικονομικό αδιέξοδο, για το οποίο δήλωσε σήμερα πως δεν έχει σκοπό να το αλλάξει».

Ο Στέφανος Κασσελάκης

«Όταν προεκλογικά καταθέταμε πρόταση για έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και των διυλιστηρίων, η κυβέρνηση και “κυβερνητικά” ΜΜΕ μάς λοιδορούσαν για λεφτόδεντρα. Σήμερα πανηγυρίζουν», σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «εμείς όμως, καταθέσαμε αυτή την πρόταση για την άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας με άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του ΕΦΚ στο ελάχιστο επίπεδο που προτείνει η ΕΕ. Μέτρα που ανακουφίζουν την καθημερινότητα των πολιτών» και προσθέτει:

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να φορολογήσει τα κέρδη των διυλιστηρίων για να δώσει ακόμα ένα pass, αυτή τη φορά ως επίδομα στους συνταξιούχους».

Σχολιάζει ότι «για ακόμη μια φορά αφήνει το πρωθυπουργικό κοστούμι των λεφτόδεντρων του κ. Γκρίνμπεργκ και ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ‘50».

Ο κ. Κασσελάκης καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει σήμερα την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και να προχωρήσει τώρα σε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών και δη με τον φορολογικό συντελεστή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ζωές των πολιτών δεν γίνεται να βελτιώνονται με έκτακτα επιδόματα βάσει των εκλογικών στατιστικών του Κυρ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες αυτής της χώρας είναι υπερήφανοι. Θέλουν λύσεις, τώρα», αναφέρει.

Τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων, περί τα 300 εκατ. ευρώ, θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους, λέει ο Μητσοτάκης: Είναι απόφαση κοινωνικής δικαιοσύνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: