«Κάπνιζε κρακ κάθε 20 λεπτά»: Η πρώην σύντροφος του Χάντερ Μπάιντεν «δίνει στεγνά» τον γιο του προέδρου των ΗΠΑ στη δίκη του [video]

Hunter Biden (L), son of US President Joe Biden, and his wife Melissa Cohen Biden (R) leave at the end of the first day of his federal gun trial, at the US Federal District Court in Wilmington, Delaware, USA, 03 June 2024. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Σε βάθος πηγαίνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με την προσωπική ζωή του γιου του προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ Μπάιντεν, στη δική του για παράνομη οπλοκατοχή αλλά και χρήση ναρκωτικών ουσιών, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, ενώ οι κατηγορίες πηγάζουν από την αγορά ρεβόλβερ το 2018.

Η πρώην σύντροφος του Χάντερ Μπάιντεν κατέθεσε στους ενόρκους ότι ο γιος του Αμερικανού προέδρου κάπνιζε μανιωδώς κρακ «κάθε 20 λεπτά περίπου» όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά.

Η Ζόι Κεστάν, η οποία γνώρισε τον 54χρονο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια χορού σε κλαμπ στη Νέα Υόρκη, είπε στο δικαστήριο ότι συχνά έκανε ανάληψη μετρητών για εμπόριο ναρκωτικών.

Πρόκειται για την πρώτη ποινική δίκη για τον γιο ενός εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών εάν κριθεί ένοχος και για τις τρεις ομοσπονδιακές κατηγορίες στην υπόθεση. Ο ίδιος δηλώνει αθώος για τις κατηγορίες αυτές, ισχυριζόμενος ότι αγόρασε το όπλο όταν  βρισκόταν στην ανάρρωση. 

«Τη μέρα που συναντηθήκαμε άρχισε να κάνει κρακ μέσα σε 10 λεπτά»

Την πρώτη μέρα που συναντήθηκαν στο κλαμπ τον Δεκέμβριο του 2017, η πρώην σύντροφος του Χάντερ Μπάιντεν είπε ότι άρχισε να καπνίζει κρακ μέσα σε 10 λεπτά και ότι είδε αυτό το μοτίβο να επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της σχέσης τους σε δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϋ και την Καλιφόρνια.

Η Κεστάν κατέθεσε επίσης ότι τον είδε να καπνίζει κρακ στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια για αρκετές ημέρες τον Σεπτέμβριο του 2018, έναν μήνα πριν αγοράσει το όπλο.

  • Οι εισαγγελείς έδειξαν στους ενόρκους εικόνες που φέρεται να έχει τραβήξει η ίδια και οι οποίες δείχνουν σπασμένους σωλήνες στα δωμάτια στα οποία έμενε με τον Χάντερ Μπάιντεν.

Από την πλευρά της, η Κάθλιν Μπουλ, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Μπάιντεν μεταξύ 1993 και 2017 και έχει τρεις κόρες μαζί του, κατέθεσε ότι έμαθε για πρώτη φορά για τη χρήση ναρκωτικών του το 2015, αφού βρήκε έναν σωλήνα με ρωγμή σε ένα τασάκι.

Είπε επίσης ότι «δεν ήταν ο εαυτός του» όταν έκανε χρήση ναρκωτικών. Στο τέλος του γάμου τους, κατέθεσε ότι «δεν ήθελε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης».

«Σίγουρα ανησυχούσα, φοβήθηκα», είπε.

Παρούσα η Τζιλ, απών ο Τζο Μπάιντεν 

Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν πήγε στο δικαστήριο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα για να στηρίξει τον Χάντερ, ενόψει του ταξιδιού της στη Γαλλία για να συναντήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν , ο οποίος βρίσκεται στην Ευρώπη για να τιμήσει την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία.

First Lady Jill Biden leaves at the end of the first day in her son Hunter Biden’s federal gun trial, at the US Federal District Court in Wilmington, Delaware, USA, 03 June 2024. Hunter Biden is the first child of a sitting president to appear in court facing criminal charges. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει κατηγορηθεί για τρία κακουργήματα που προέρχονται από την αγορά όπλου τον Οκτώβριο του 2018. Κατηγορείται ότι είπε ψέματα σε ομοσπονδιακό εξουσιοδοτημένο έμπορο όπλων, κάνοντας ψευδή ισχυρισμό στην αίτηση λέγοντας ότι δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών και ότι είχε παράνομα το όπλο για 11 ημέρες.

Ως απόδειξη της χρήσης ναρκωτικών του κατά τη στιγμή της αγοράς, οι εισαγγελείς έδειξαν στους ενόρκους δεκάδες σελίδες των απομνημονευμάτων του Χάντερ Μπάιντεν, «Beautiful Things», που γράφτηκαν το 2021 αφότου σταμάτησε τα ναρκωτικά.

Άκουσαν επίσης μεγάλα ηχητικά αποσπάσματα από το βιβλίο, το οποίο εντοπίζει την καταγωγή του στον εθισμό μετά τον θάνατο του αδελφού του, Μπο Μπάιντεν, το 2015 από καρκίνο και καλύπτει την περίοδο που αγόρασε το όπλο, αν και δεν αναφέρει συγκεκριμένα το όπλο.

Με πληροφορίες από CNN, BBC

Στη Γαλλία ο Μπάιντεν για την 80η επέτειο της Μεγάλης Απόβασης που οδήγησε στο τέλος του Β΄ΠΠ : Τριήμερες εκδηλώσεις των Συμμάχων-Απόβλητος ο Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: