Καλπάζει η φτώχεια στη Βρετανία: Χωρίς στέγη 145.800 παιδιά, ενώ χιλιάδες ακίνητα παραμένουν κλειστά σε όλη τη χώρα

File photo Η γέφυρα του Λονδίνου, Βρετανία. EPA/ANDY RAIN




Δεκάδες χιλιάδες δημοτικές κατοικίες στη Βρετανία παραμένουν κενές, παρά το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνική κρίση στέγασης.

Στο Λονδίνο, πάνω από 57.000 νοικοκυριά ήταν άστεγα ή κινδύνευαν να μείνουν άστεγα πέρυσι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 145.800 παιδιά στην Αγγλία είναι άστεγα και ζουν σε προσωρινά καταλύματα, αριθμός ρεκόρ, 15% περισσότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Στην Αγγλία έχουν καταγραφεί 33.993 κενές δημοτικές κατοικίες, ο μεγαλύτερος αριθμός από το 2009. Και το Sky News αποκάλυψε ότι περισσότερα από 6.000 σπίτια που παρέχονται από το κράτος σε άστεγους είναι κενά για πάνω από ένα χρόνο.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται αρκετές κατοικίες που έχουν σφραγιστεί σε ένα συγκρότημα στο Lambeth, στο νότιο Λονδίνο, για περισσότερες από δύο δεκαετίες και 144 διαμερίσματα σε ένα σφραγισμένο με σανίδες σε πυργόσπιτο στον παραμεθόριο δήμο Southwark που είναι άδειο από το 2015.

Επρόκειτο να ανακατασκευαστεί, αλλά το κόστος κατασκευής έχει αυξηθεί τόσο πολύ που πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Ο Victor Chamberlain, εκπρόσωπος για θέματα στέγασης της LGA, δήλωσε στο Sky News ότι σε πολλές περιπτώσεις «οι δήμοι δεν έχουν τα χρήματα για να μπορέσουν να τα ανακαινίσουν και να τα επαναφέρουν σε χρήση ως δημοτικές κατοικίες».

Αντ’ αυτού, δήλωσε, ότι τα χρήματα καταβάλλονται σε ιδιώτες ιδιοκτήτες για προσωρινή στέγαση, επειδή οι δήμοι «έχουν καθήκον ως τοπική αρχή να διασφαλίσουν ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθούν κάθε βράδυ».

Το Sky News συνεργάστηκε με τον ακτιβιστή για τη στέγαση Kwajo Tweneboa για να αποκαλύψει τον αριθμό των κενών δημοτικών ακινήτων χρησιμοποιώντας αιτήματα μέσω της Ελευθερίας της Πληροφορίας.

Ο κ. Tweneboa δήλωσε στο Sky News: “Έχετε ανθρώπους που κοιμούνται στους δρόμους. Έχετε ανθρώπους που κοιμούνται σε γκαράζ και κοντέινερ αποθήκευσης. Ωστόσο, έχουμε χιλιάδες σπίτια που κάθονται κενα, δημοτικά σπίτια σε όλη τη χώρα, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Συγγνώμη από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας που έφυγε νωρίς από τις επετειακές εκδηλώσεις στη Νορμανδία: «Ηταν λάθος που δεν έμεινα περισσότερο»

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: