«Καλά παιδιά οι γκέι αλλά καλύτερα να μην μπαίνουν στις ιερατικές σχολές»: Νέες υποτιμητικές αναφορές του πάπα Φραγκίσκου στην ομοφυλοφιλία

FILE PHOTO Pope Francis EPA/GIUSEPPE LAMI




Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, o πάπας Φραγκίσκος, σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με κληρικούς, αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.

Ο πάπας, σύμφωνα με το Ansa, φέρεται να χρησιμοποίησε και πάλι την υποτιμητική λέξη που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, πριν από δύο εβδομάδες, όταν είχε αναφερθεί στη δυνατότητα εισαγωγής ομοφυλοφίλων σε ιερατικές σχολές.

Ο Φραγκίσκος, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, φέρεται να είπε ότι “στο Βατικανό υπάρχει αέρας ομοφυλοφιλίας” (χρησιμοποιώντας ιταλικό απαξιωτικό όρο) και ότι δεν είναι εύκολο να βοηθηθεί το ρεύμα αυτό.

Ο ποντίφικας, όπως μεταδίδει το Ansa, φέρεται να συμπλήρωσε ότι “οι γκέι νέοι είναι καλά παιδιά αλλά, έχοντας την τάση αυτή, καλύτερα να μην μπαίνουν στις ιερατικές σχολές”, ενώ σε ό,τι αφορά υποψηφίους ιερείς τάχθηκε κατά όσων εκπροσωπούν παραδοσιακές ιδεολογίες.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

«Τήρηστε τη Συμφωνία των Πρεσπών»: Παραινέσεις του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν προς την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: