Ισραηλινοί στρατιώτες έδεσαν πάνω στο καπό τζιπ τραυματία Παλαιστίνιο στη Τζενίν: Κατηγορίες ότι τον χρησιμοποίησαν ως «ανθρώπινη ασπίδα» [βίντεο]

An Israeli tank maneuvers at an undisclosed location near the border with the Gaza Strip, in southern Israel, 28 May 2024. EPA/ATEF SAFADI




Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έδεσαν έναν τραυματία Παλαιστίνιο πάνω στο καπό ενός στρατιωτικού τζιπ και τον μετέφεραν κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής σήμερα στην Τζενίν, κατεχόμενη πόλη στη Δυτική Όχθη.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύεται από το Reuters δείχνει έναν Παλαιστίνιο κάτοικο της Τζενίν, τον Μουτζάχεντ Αζμί, δεμένο πάνω στο καπό του τζιπ, καθώς το τελευταίο περνάει δίπλα από δύο ασθενοφόρα.

Η συγκεκριμένη εικόνα ξεσήλωσε θύελλα αντιδράσεων και κατηγορίες κατά του Ισραηλινού στρατού ότι χρησιμοποίησε τον τραυματία ως ανθρώπινη ασπίδα.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά τραυματίζοντας έναν ύποπτο και τον συνέλαβαν.

Στη συνέχεια, στρατιώτες παραβίασαν το στρατιωτικό πρωτόκολλο, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. «Ο ύποπτος συνελήφθη από τις δυνάμεις που τον έδεσαν πάνω σε ένα όχημα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο στρατός τόνισε ότι η «συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο του περιστατικού δεν είναι σύμφωνη με τις αξίες» του ισραηλινού στρατού και ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα ληφθούν μέτρα.

Το άτομο μεταφέρθηκε σε γιατρούς για να λάβει θεραπεία, τόνισε ο στρατός.

Το Reuters κατόρθωσε να εξακριβώσει την τοποθεσία που συνέβη το συμβάν από επιβεβαιωμένα και επαληθευμένα πλάνα που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ένα όχημα που μεταφέρει ένα άτομο δεμένο πάνω σε ένα όχημα στην Τζενίν.

Η ημερομηνία του βίντεο επιβεβαιώθηκε από αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Αζμί, έγινε μια επιδρομή σύλληψης και αυτός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής, και όταν η οικογένεια ζήτησε ασθενοφόρο, ο στρατός πήρε τον Μουτζάχεντ, τον έδεσε πάνω στο καπό και έφυγε.

Η βία στη Δυτική Όχθη, σε έξαρση και πριν από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, έχει κλιμακωθεί έκτοτε με συχνές επιδρομές του στρατού σε ομάδες μαχητών, με βιαιοπραγίες από Εβραίους εποίκους σε παλαιστινιακά χωριά και θανατηφόρες επιθέσεις σε δρόμους από Παλαιστίνιους.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Οι μουλάδες… φοβούνται την οργή των νέων: Η Τεχεράνη ανέτρεψε τη θανατική ποινή του ράπερ Τουμάζ Σαλεχί που εμψύχωνε τις διαδηλώσεις για το θάνατο Μαχσά Αμινί [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: