Εισαγγελική παρέμβαση για τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία: Πέθανε ηλικιωμένη, μοιράζουν εμφιαλωμένα νερά στους κατοίκους

Αυτοκίνητο έχει υποστεί ζημιές σε δρόμο γεμάτο λάσπες στο Βόλο, την τρίτη μέρα της κακοκαιρίας DANIEL, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ – ΜΠΕ Γ. ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Εισαγγελική παρέμβαση σήμερα για την μόλυνση του νερού σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο που προκάλεσε μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον πληθυσμό.

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιρρίπτει ευθύνες σε υπαλλήλους, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται νέα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ.

Η ΔΕΥΑ αναζητά για ποιον λόγο μολύνθηκαν οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τα χωριά. Στο Κέντρο Υγείας δέχονται συνεχώς πολίτες με συμπτώματα και συνέντευξη Τύπου θα δώσει για το θέμα και ο περιφερειάρχης.

Το τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, μετά από ενημέρωση του ΕΟΔΥ για αυξημένη προσέλευση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο κέντρο υγείας Βελεστίνου και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στις 31 Μαΐου, διενήργησε την ίδια ημέρα, δειγματοληψίες πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, καθώς και από την κεντρική υδατοδεξαμενή Ριζομύλου – Στεφανοβικείου.

Τα δείγματα στάλθηκαν στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας στη Λάρισα απ’ όπου σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ανακοίνωση του νοσοκομείου Βόλου

Νεότερη ανακοίνωση από το νοσοκομείο του Βόλου σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αναφέρει, ένα θάνατο ασθενούς, πέντε νοσηλείες ενηλίκων -ένας σε ΜΕΘ- και 12 νοσηλείες παιδιών.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι στο νοσοκομείο Βόλου προσήλθαν από 27/5/24 έως 3/06/24, 34 ασθενείς (20 παιδιά και 14 ενήλικες ) με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στη Β’ Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες (2 στη Β’ Παθολογική και 1 ΜΕΘ). Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το ένα που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας.

Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β’ Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μια ασθενής 91 ετών που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας χθες το απόγευμα απεβίωσε σήμερα.

Από τις 8:00 σήμερα δεν έχουμε κάποιο νέο περιστατικό, αναφέρει το νοσοκομείο.

Κρατούσαν κρυφό το πρόβλημα 5 ημέρες -Κρούσματα και σε Βόλο

Το πρωτο περιστατικό που καταγράφηκε στο Στεφανοβίκειο εισήχθη την περασμένη Δευτέρα στο Νοσοκομείο του Βόλου με συμπτώματα σαλμονέλας. Μετά από δύο ημέρες, την Τετάρτη εισήχθησαν στο Νοσοκομείο δύο ακόμη παιδιά από το Στεφανοβίκειο με σαλμονέλα, ενώ πολλοί κάτοικοι που προσβλήθηκαν αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα με συμβουλές.

Η κρίση κορυφώνεται στις 31 Μαϊου, ημέρα Παρασκευή με την εισαγωγή 11 ατόμων εκ των οποίων τα 4 με συμπτώματα σαλμονέλας και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής εκδίδεται ανακοίνωση για το πρόβλημα από την ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου… στο facebook. Τα 11 περιστατικά προέρχονταν από Ριζόμυλο (4) , Ανακασιά (3), Στεφανοβίκειο (2) και Βόλος 2. Από τα 11 άτομα στα 4 δόθηκαν οδηγίες και αποχώρησαν, ενώ τα υπόλοιπα 7 νοσηλεύτηκαν στην παιδιατρική και τα τρια εξ ευτών πήραν εξιτήριο το Σάββατο.

Το Σάββατο ωστόσο είχαμε 10 εισαγωγές και συγκεκριμένα 3 από Ριζόμυλο, 2 από Στεφανοβίκειο, τρεις από Βόλο, μια από την Μακρινίτσα και μια από Αγιο Γεώργιο . Από τις 10 εισαγωγές , οι τρεις ασθενείς εισήχθησαν στην παιδιατρική , ένα άτομο στη ΜΕΘ και στα υπόλοιπα 7 δόθηκαν οδηγίες και αποχώρησαν. Την Κυριακή καταγράφηκαν δέκα ακόμα εισαγωγές.

Συγκεκριμένα δύο από τον Βόλο , μια από Στεφανοβίκειο, μια από Νέα Ιωνία, μια από Λάρισα , μια από Πτελεό, μια από Μεγάλο Μοναστήρι , μια από Αλμυρό και μια από Κιλελέρ . Αποφασίστηκε η εισαγωγή 4 ατόμων στην Β΄παθολογική , εκ των οποίων ο ένας υπέγραψε και έφυγε και μια ασθενής απεβίωσε από τον Αλμυρό λόγω σηπτικού σοκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και gegonota.news

Τι ισχύει για την πυροπροστασία και τον καθαρισμό των οικοπέδων σε δάση και πόλεις: Τα SOS για ιδιοκτήτες, πότε οι δήμοι μπορούν να παρέμβουν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: