Υψηλού επιπέδου οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στις ΗΠΑ: Θα συναντήσει σήμερα στελέχη του Εβραϊκού Λόμπι, αύριο στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ

Constantinos KOMBOS, Minister for Foreign Affairs, Cyprus. Copyright: European Union




Με την συμμετοχή του σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη δεξαμενή σκέψης «Council on Foreign Relations» και ακολούθως με ομιλία του στο συνέδριο του «AJC Global Forum», αρχίζει σήμερα η επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Κόμπος, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν και τον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ Ζαν-Πιέρ Λακρουά.

Οι επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στην αμερικανική πρωτεύουσα θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου με συμμετοχή του σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη δεξαμενή σκέψης «Council on Foreign Relations». Ακολούθως, θα εκφωνήσει ομιλία στο συνέδριο του «AJC Global Forum».

Στη συνέχεια, ο κ. Κόμπος θα συμμετάσχει στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) που πραγματοποιείται μεταξύ 11 και 13 Ιουνίου, όπου θα προσφωνήσει ως κύριος ομιλητής τις εργασίες του Συνεδρίου.

Στο περιθώριο των εργασιών της ΠΣΕΚΑ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει φωτογραφική έκθεση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων τουρκικής εισβολής και κατοχής με φωτογραφίες από το αρχείο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Ο κ. Κόμπος θα έχει επίσης συναντήσεις με ηγετικά μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου καθώς και άλλους αξιωματούχους.

Την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου θα είναι ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για τη συμπλήρωση 60 χρόνων παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο. Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί επίσης, η φωτογραφική έκθεση «60 Χρόνια ΟΥΝΦΙΚΥΠ» του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Ο κ. Κόμπος θα έχει συνάντηση με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ αρμόδιο για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με Μονίμους Αντιπροσώπους Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στην έδρα του ΟΗΕ για την υποψηφιότητα της Κύπρου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την περίοδο 2025-2027.

Στη συνέχεια, ο κ. Κόμπος θα μεταβεί στο Σικάγο όπου το Σάββατο, 15 Ιουνίου, θα είναι ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνεται από τη δεξαμενή σκέψης «Chicago Council on Global Affairs».

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, με τη συνάντηση που θα έχει με τον ομόλογό του κ. Μπλίνκεν στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω εμβάθυνσή τους, το Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Κόμπος θα έχει επίσης συνάντηση με τον Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jon Finer.

ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Τα ακριβή αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Κύπρο: “Ζαλίζει” η μεγάλη επιτυχία του Φειδία Παναγιώτου, άντεξε ο ΔΗΣΥ, υποχώρησε το ΑΚΕΛ, ψηλά το ακροδεξιό ΕΛΑΜ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: