Υποχώρησε και ο Όρμπαν στην Ουγγαρία: Το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού ήρθε πρώτο παρά την απώλεια της δύναμής του, έχασε περίπου 10 μονάδες

FILE PHOTO Hungarian Prime Minister Viktor Orban, leader of the ruling Fidesz party, speaks to the media after casting his vote at a polling station during the European Parliament and the local elections in Budapest, Hungary, 09 June 2024. EPA, Szilard Koszticsak HUNGARY OUT




Το κόμμα του Ούγγρου εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ ‘Ορμπαν, που είχε χαρακτηρίσει “ιστορικές” τις ευρωεκλογές, ήρθε πρώτο την Κυριακή καταγράφοντας ωστόσο σαφή πτώση, σύμφωνα με μερικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Το κόμμα του, το Fidesz, έλαβε περισσότερο από το 43% των ψήφων, με καταμετρημένο το 60% των ψηφοδελτίων, σε σχέση με 52,2% που είχε λάβει στις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2019.

Μπορεί να είναι η χειρότερη επίδοση του Fidesz μετά την επάνοδο του ‘Ορμπαν στην ηγεσία της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης το 2010.

Ο 61 ετών ‘Ορμπαν που παραμένει ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στις Βρυξέλλες και έχει σχέσεις με τη Μόσχα, ενέτεινε τις επιθέσεις κατά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τα ότι παρασύρουν τις χώρες μέλη σε έναν “παγκόσμιο πόλεμο”.

Στο τέλος των εκλογών αυτών, ο ‘Ορμπαν ελπίζει σε μια αναδιαμόρφωση του Ευρωκοινοβουλίου με τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας υπέρ της εθνικής κυριαρχίας.

Στις εκλογές αυτές υπήρξε ρεκόρ συμμετοχής άνω του 56%.

Συνολικά σχεδόν 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν 21 ευρωβουλευτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βουδαπέστη, Hungary

“Είναι η διαφθορά βλάκες”: Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και της Κύπρου ψάχνει τους λόγους του απίστευτου μπάτσου των πολιτών… Τρανταχτή αποδοκιμασία! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: