Υπο μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σχιστό, Μενίδι, Ασπρόπυργο: Συνελήφθη και παραπέμπεται στον εισαγγελέα υπαίτιος για τη φωτιά στην Θέα Βαρυμπόμπης

FILE PHOTO: Ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού κατά την διάρκεια πυρκαγιάς ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ




Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Πάτημα Ασπροπύργου, Σχιστό Κορυδαλλού και Μενίδι.

Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό ότι συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, ένας άντρας, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση, στη Θέα Βαρυμπόμπης, στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην Αττική και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.300 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Σχιστό Κορυδαλλού εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί και για την κατάσβεση της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, επτά οχήματα και δύο ελικόπτερα καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο ξέσπασε γύρω στις 11.30 το πρωί σε χαμηλή και για την κατάσβεση της επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ από αέρος συνέδραμαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά στο Κόκκινο Μύλο στο Μενίδι επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 ομάδα ΜΕΤΠΕ και από αέρος 2 ελικόπτερα ενώ όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπέστη ζημιές ένα σπίτι καθώς και περίβολος χώρος επιχειρήσεων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς, σε κατάσταση συναγερμού την Παρασκευή: Σε ποιές περιοχές έχει ανάψει κόκκινο η Πολιτική Προστασία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: