“Είναι η διαφθορά βλάκες”: Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και της Κύπρου ψάχνει τους λόγους του απίστευτου μπάτσου των πολιτών… Τρανταχτή αποδοκιμασία! (video)

FILE PHOTO: Εύζωνες παίρνουν μέρος στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη. Κουβαλώντας ιστορία και παράδοση 154 ετών, οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πλατείας Συντάγματος, προσελκύοντας τα βλέμματα και τα φλας των περαστικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Κάθε φορά που η ψήφος των πολιτών είναι αρνητική για τα πολιτικά κόμματα, ακούμε τη γνωστή φράση, η οποία με εκνευρίζει πάρα, μα πάρα, πολύ, διότι είναι μία κάλπικη υπόσχεση: «Λάβαμε το μήνυμα», είναι το ρεφρέν ενός ψεύτικου αφηγήματος.

Αμέσως μετά αρχίζουν να δικαιολογούνται για τους λόγους που οι ψηφοφόροι τους «μαύρισαν» και τους απέρριψαν.

Είναι έτοιμοι να …παραδεχθούν τα λάθη τους, τα οποία οδήγησαν στην αποδοκιμασία των πολιτών. Στο τέλος, μερικοί εξ αυτών, επιρρίπτουν τις ευθύνες στους ψηφοφόρους, που δήθεν παρασύρθηκαν.

Τα πολλά λόγια, ως γνωστό, είναι φτώχεια… Το πολιτικό σύστημα κυριαρχείται από διαφθορά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η λέξη από μόνη της σημαίνει τα πάντα όλα. Διαφθορά είναι και η προστασία που εξασφαλίζουν για τους εαυτούς τους οι πολιτικοί. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενοχλεί αφάνταστα στους πολίτες.

  • Δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας, όταν υποστηρίζω ότι το πολιτικό προσωπικό, ανεξάρτητα από κόμματα και παρα-κόμματα, αλληλοκαλύπτεται. Κυβέρνησαν τον τόπο η Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.), το ΠΑΣΟΚ και ο Σύριζα. Τη δεκαετία του ’90 είδαμε να συνεργάζονται με τον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος!

Όλοι, μα όλοι, φρόντισαν να προστατεύσουν τους πολιτικούς, για τους οποίους υπήρχαν αποδείξεις ότι έκλεψαν το κράτος. Πέρασαν από τα υπουργεία και τη Βουλή χιλιάδες πολιτικοί. Πόσοι κατέληξαν στη φυλακή; Μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος; Δεν θυμάμαι κάποιον άλλο. Μόνο ο «ωραίος Άκης» εκμεταλλεύθηκε τη θέση του; Όχι.

Εκατοντάδες πλουσίεψαν από την πολιτική. Πως; Με τον μισθό του υπουργού και του βουλευτή;

Η διαφθορά και η ατιμωρησία των πολιτικών επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τους ψηφοφόρους ενώπιον της κάλπης. Παρακολούθησα τις εκλογές από συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι. Δεν άκουσα μία φορά τη λέξη διαφθορά ως αιτία του «χαστουκιού» που έφαγε το πολιτικό σύστημα. Κρίμα συνάδελφοι.

  • Έχω πολλές φορές την εντύπωση -και δεν κάνω λάθος- ότι οι δημοσιογράφοι-αναλυτές, ΔΕΝ έχουν στο μυαλό τους τον τηλεθεατή-πολίτη όταν εκφράζουν θέση. Αντίθετα μου «βγάζουν» μία μόνιμη προσπάθεια να δικαιολογήσουν το σύστημα.

Έχουμε περιπτώσεις δημοσιογράφων, που έγιναν μόνοι τους υποχείρια των πολιτικών. Εκατοντάδες εργάζονται σε πολιτικά γραφεία και σε επιχειρήσεις και ταυτόχρονα δημοσιογραφούν. Είναι απαράδεκτοι, δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Πολλοί είναι τρόφιμοι των εκάστοτε κυβερνήσεων και των κομμάτων. Γι’ αυτό και δεν περιμένουμε ποτέ να μιλήσουν για την διαφθορά.

Η ελληνική ακροδεξιά έλαβε συνολικά πάνω από το 19% των ψήφων, χθες Κυριακή. Ευτυχώς δεν θα ενώσουν ποτέ δυνάμεις, διότι θα αποτελούν τη δεύτερη πολιτική δύναμη του κόσμου. Πουλούν Πατριωτισμό και Ορθοδοξία. Ούτε η Πατρίδα τους νοιάζει, ούτε η Εκκλησία. Είναι τσαρλατάνοι και κυριαρχούνται από τον εθνικισμό και το ψέμα.

Όμως, οι πολίτες που ήθελαν να τιμωρήσουν το σύστημα, στράφηκαν προς αυτούς. Σεβόμαστε πάντα τις γνώμες και τις αποφάσεις των πολιτών, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι ορθές.

  • Στην Κύπρο τα πράγματα είναι χειρότερα από την Ελλάδα. Εξευτέλισε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ένας πιτσιρικάς, ο οποίος στα μάτια του κόσμου ήταν ειλικρινής, είχε καθαρό βλέμμα.

Εάν οι εκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή ο Φειδίας Παναγιώτου, υιός ενός πραγματικού κληρικού, θα είχε περάσει με άνεση και τον δεξιό Δημοκρατικό Συναγερμό και το «κομμουνιστικό» ΑΚΕΛ.

Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τη δυναμική που είχε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες κέρδιζε μία μονάδα κάθε μέρα. Πρόκειται για φαινόμενο. Οι πολίτες είχαν και άλλες εναλλακτικές. Αλλά γνώριζαν, πάνω απ’ όλα, ότι η τιμωρία έπρεπε να είναι σκληρή και να καταγραφεί με δραματικό τρόπο.

 

Την Ελλάδα κυβερνά εδώ και πέντε χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ναι, η Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) τερμάτισε και χθες πρώτη και μάλιστα με μεγάλες απώλειες, χωρίς να παραγνωρίζω ότι οι εκλογές δεν ήταν εθνικές. Αλλά το 13% της πτώσης είναι μεγάλο.

Δεν γνωρίζω πως θα δικαιολογήσουν οι σύμβουλοι του την υποχώρηση. Αλλά ο Πρωθυπουργός είναι έξυπνος άνθρωπος και πρέπει να κατέληξε στα συμπεράσματά του. Εύχομαι να κατάλαβε τους πραγματικούς λόγους αυτής της υποχώρησης. Δεν είναι μόνο η διαφθορά και το γεγονός ότι από τις όποιες αναβαθμίσεις της οικονομίας, δεν ωφελείται ο λαός…

  • Η ακροδεξιά πέτυχε να τον παρουσιάσει ως …«μειοδότη» επειδή επέλεξε να συνομιλεί με την κατοχική Τουρκία. Δεν πέρασε το μήνυμα του, ούτε οι συνεχείς διαβεβαιώσεις του, ότι θα παραμείνει σταθερός στις «κόκκινες γραμμές», και ότι δεν θα επιτρέψει να παραβιαστεί από τους Τούρκους η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Η υπόθεση της Θράκης, όπου η Τουρκία κυριαρχεί πλέον σε περιοχές της Ελλάδας και δρα ανενόχλητη, επηρέασε επίσης αρκετούς ψηφοφόρους στα δεξιά της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Το πρόβλημα θα το έχουμε εκεί, όχι στο Αιγαίο. Επιτράπηκε στους ισλαμιστές της Άγκυρας να εξαγοράσουν το σύμπαν.

Οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού για όλα τα σοβαρά θέματα πρέπει να είναι άμεσες. Και οι αποφάσεις αυτές πρέπει να υλοποιούνται.

Η κάθαρση πρέπει να αφορά όλους. Οι δημοσκόποι δεν τόλμησαν να υποβάλουν την κλασική ερώτηση «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο». Διότι πρόβλεψαν την απάντηση. Οι πολίτες έχουν στο μυαλό τους συγκεκριμένους ανθρώπους: και αναφέρομαι στους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες.

Αφήνω τα τελευταία λόγια για τους δημοσκόπους: Απέτυχαν οικτρά και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αλλά, παρά τις τόσες αποτυχίες συνεχίζουν να παίζουν το ανάρμοστο παιγνίδι του επηρεασμού της κοινής γνώμης. Δεν πρόβλεψαν το 41% της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, έπεσαν εντελώς έξω και στις χθεσινές ευρωεκλογές.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο περίφημος Τζέιμς Κάρβιλ, είχε την περίφημη φράση, ότι είναι «η οικονομία, ανόητε». Ο «στρατηγός» του Μπιλ Κλίντον είχε πιάσει την αγωνία των Αμερικανών πολιτών για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ. Έτσι κερδήθηκαν εκείνες οι εκλογές. Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι και η οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά η πιο σημαντική ανησυχία είναι αυτή: «Είναι η διαφθορά βλάκες»…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ώρα της μεγάλης κρίσης για την Ελλάδα, την Κύπρο και όλη την Ευρώπη: Η υποστήριξη στους ακραίους ΔΕΝ αποτελεί ψήφο διαμαρτυρίας, να στηριχθούν οι άξιοι και οι ικανοί (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: