Ηγετική παρέμβαση Χάρη Δούκα: Θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα, και θα κάνω ό,τι μπορώ γι αυτό

FILE PHOTO Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




«Aν το βιβλίο μιλάει για την κατεύθυνση των κομμάτων το 2050, εγώ θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων , Χάρης Δούκας, για τις αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Δούκας μίλησε απόψε στη παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη “Τι Δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050;», στη Τεχνόπολη όπου ανέφερε ακόμη ότι «οι συγκλίσεις για την Κεντροαριστερά γίνονται στις γειτονιές, όπως συνηθίζω να λέω. Όπως είναι γνωστό η δημοτική παράταξη που κέρδισε τις εκλογές στην Αθήνα έχει ως κορμό το ΠΑΣΟΚ αλλά και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή συνύπαρξη δυνάμεων. Δεν επικράτησε απλώς εκλογικά, ευκαιριακά, αλλά είναι μια στρατηγική συνεργασία που συνεχίζεται και μετά, στην οποία ενώνονται οι κύριες κατευθύνσεις πολιτικής εφαρμογής στον δήμο, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτονομία τους. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι χωρίς κόστος. Έγινα και παραμένω στόχος επιθέσεων. Όμως δεν με πτοούν. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν υποχωρώ».

Επίσης υπογράμμισε πως «ο χρόνος των εξελίξεων δεν είναι ευθύγραμμος, στατικός χώρος, απεριόριστος. Μου λένε ορισμένοι. Ας αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάζουν σιγά-σιγά, ας υπομένουμε  αυτή τη διαδικασία στασιμότητας. ‘Αφησε τη σήψη να εξελίσσεται. Κάθισε στο γραφείο σου αναπαυτικά και μην ασχολείσαι. Μου επιτέθηκαν μάλιστα επειδή τολμάω ακόμα και να αγωνιώ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε πως απέναντι σε αυτές τις απόψεις, υποστηρίζει μια διαφορετική κλίμακα χρόνου. «Η ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και τομές που αλλάζουν τον ρου των εξελίξεων.  Χρειάζεται ένα άλμα γρηγορότερο  από τη φθορά, που λέει και ο Ελύτης», είπε χαρακτηριστικά.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος, λέει ο Ανδρουλάκης: Στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ οι αποφάσεις για τον οδικό χάρτη εκλογής ηγεσίας και πολιτικής στρατηγικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: