Η Τουρκία δεν σταματά να προκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία: Εξέδωσε παράνομη Αντι-Navtex με την οποία αμφισβητεί εκ νέου το νόμιμο κυπριακό κράτος

Το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Αντι-Navtex ως απάντηση σε Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε η Τουρκία από τον σταθμό της Αττάλειας, αμφισβητώντας την Κυπριακή Δημοκρατία και το δικαίωμά της να εκδίδει navtex.

Η αντι-Navtex της Τουρκίας χαρακτηρίζει «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό» τον σταθμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποστηρίζει ότι η περιοχή της κυπριακής Νavtex «βρίσκεται εντός της περιοχής εξυπηρέτησης της τουρκικής navtex και της τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Αμφισβητώντας την Κυπριακή Δημοκρατία, υποστηρίζει ακόμη ότι:

«Η Κύπρος που αναφέρεται στην MA92-250/24 δεν είναι (δηθεν) το αρχικό κράτος εταιρικής σχέσης που ιδρύθηκε το 1960.

Η Τουρκία δηλώνει ότι ο όρος ‘Κύπρος’ ούτε ισοδυναμεί με οποιαδήποτε μορφή αναγνώρισης της ελληνοκυπριακής διοίκησης» – όπως αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία – «ούτε θίγει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας που απορρέουν από τη Συνθήκη Εγγυήσεων και την Συνθήκη Ίδρυσης του 1960».

Υποστηρίζει ακόμη ότι «οι προσπάθειες νομιμοποίησης των (δήθεν) “παράνομων αξιώσεων” της ελληνοκυπριακής διοίκησης -όπως αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία- μέσω MA92-250/24 είναι άκυρες και ούτε έγιναν ούτε θα γίνουν αποδεκτές από την Τουρκία».

ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΓΚ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Παράνομη τουρκική Navtex για εργασίες πλοίου πόντισης καλωδίου ανοικτά της Ρόδου-Η Ελλάδα ανταπάντησε με Navtex ότι το σκάφος κινείται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: