Η τουριστική τουρνέ του τουρίστα Ερσίν και η επιστολή των 50 απαράδεκτων Βρετανών βουλευτών για αναγνώριση του ψευδοκράτους: Οι τουρκικές μεθοδεύσεις συνεχίζονται…

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στο τουρκικό προξενείο του Σίδνεϊ. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Λευκωσία

Το μεγάλο ταξίδι του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στην Αυστραλία μάλλον εκδρομή μπορεί να θεωρηθεί. Ήταν εν πολλοίς μια τουριστική τουρνέ με πολλές δεξιώσεις και συναντήσεις κυρίως με Τούρκους και Τουρκοκύπριους ομογενείς.

Δεν είχε πολιτικές επαφές, παρά μόνο συνάντησε μια βουλευτή σε εκδήλωση. Κι αυτό παρά τις μεγάλες προσπάθειες του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως πληροφορούμαστε, Λευκωσία και Αθήνα κινήθηκαν αποτρεπτικά τόσο κεντρικά, τα υπουργεία Εξωτερικών, όσο και οι πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδος και της Κύπρου στην Αυστραλία, για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

  • Με την μόνη επίσημη που συνυπήρξε ο Ερσίς Τατάρ σε δεξίωση του τουρκικού προξενείου στη Βικτώρια ήταν η τουρκοκυπριακής καταγωγής, υπουργός Νεολαίας, Μικρών Επιχειρήσεων και Βετεράνων στην Πολιτεία της Βικτώριας, Natalie Süleyman. Η τελευταία στην ομιλία της φαίνεται πως απέφυγε να αναφερθεί στο Κυπριακό.

Άλλωστε, κατά την επιστροφή του, ο Τατάρ είπε μεν πως πρόβαλλε την πολιτική των δυο κρατών στο νησί, αλλά δεν αναφέρθηκε σε συναντήσεις με την επίσημη αυστραλιανή πλευρά.

Τούτο, όμως, δεν μπορεί να καθησυχάζει κανένα καθώς οι τουρκικές μεθοδεύσεις συνεχίζονται.

Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο, υπερκομματική ομάδα αποτελούμενη από 50 πολιτικούς της Βρετανίας, απηύθυνε μέσω επιστολής που απέστειλε, έκκληση προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, David Cameron για άρση της «τιμωριτικής και άδικης απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων προς το διεθνές αεροδρόμιο Ercan( σ.σ. εννοούν το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου) από το Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β.)».

Η βρετανική εφημερίδα «Independent» ανέφερε σε ρεπορτάζ της πως η επιστολή στάλθηκε στον Υπουργό Εξωτερικών ως μια τελευταία προσπάθεια πριν από τη διάλυση του Κοινοβουλίου για τη διεξαγωγή εκλογών και τυγχάνει στήριξης από τον πρώην Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, Jack Straw και τον πρώην πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος, Sir Iain Duncan Smith.

Η κίνηση αυτή των Βρετανών βουλευτών είναι προφανώς προεκλογική αλλά και ουσιαστική καθώς ασκείται πίεση προς το βρετανικό πολιτικό σύστημα για ένα θέμα που επανέρχεται πολύ συχνά στο προσκήνιο. Άλλωστε το τουρκικό λόμπι στη Βρετανία είναι πολύ ισχυρό.

Για να υπάρξουν, όμως, απευθείας πτήσεις θα πρέπει να συναινέσει και η Κυπριακή Δημοκρατία και τούτο το γνωρίζουν στο Φόρεϊν Όφις. Το θέμα των πτήσεων περιλαμβάνονται όπως είναι γνωστό και στα 3 άλφα του Τατάρ (Απευθείας εμπόριο, απευθείας πτήσεις, Απευθείας διεθνείς επαφές).

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το απολιτίκ δεν είναι αντι-συστημικό! Η αγωνία των παραδοσιακών κομμάτων πριν από τις ευρωεκλογές… Γιατί όλοι φοβούνται εκτός της ακροδεξιάς;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: